Home Alone

Recensent:
Rogier Burghout
03-01-2024

Totaalbeoordeling:

8.5
Streaming

Home Alone (Streaming)
Samenvatting

De achtjarige Kevin McAllister wordt per ongeluk thuis achtergelaten wanneer zijn familie op kerstvakantie gaat. De teneergeslagen Kevin leert gelukkig in korte tijd voor zichzelf te zorgen. Daarbij neemt hij het ook op tegen de boeven Harry en Marv.

Commentaar

Home Alone is een ware kerst-klassieker. Het amusante verhaal van het acht-jarige jongetje dat alleen thuis is met kerst is al jaren een immens succesvolle film. De film stamt alweer uit 1990, maar kan tot op de dag van vandaag nog vele generaties boeien en amuseren. Dit komt door de universele thema's maar ook de tijdloze grappen en stunts die worden uitgehaald in de film. Uiteraard zijn er wat (technische) onvolkomenheden te bespeuren, want zo zou dankzij de huidige technieken Kevin niet lang alleen thuis zijn geweest, maar dat mag allemaal de pret niet drukken. Home ALone bevat ook een erg leuke en bijna volledig geïmproviseerde cameo van de legendarische komiek John Candy. De eerste film werd een zo groot succes, dat al snel een vervolg werd gemaakt: Home Alone 2: Lost in New York, met dezelfde cast en crew. Jaren later werden er nog meer vervolgen gemaakt, tot aan een laatste vervolg in 2021. Maar al deze films bevatten niet deze acteurs en makers en kunnen dus niet tippen aan de eerste twee films. Home Alone is en blijft een hele leuke film die tot de verbeelding blijft roepen. Daarnaast ademt de film een echte kerstsfeer uit en is dit dé ideale kerstfilm om tijdens de feestdagen te bekijken.

Filmspecs

Medium: Streaming
Genre: Familie, Komedie
Jaar: 1990
Speelduur: 103 min
Uitgever: Disney+

Conclusie

De achtjarige Kevin McAllister wordt per ongeluk thuis achtergelaten wanneer zijn familie op kerstvakantie gaat. De teneergeslagen Kevin leert gelukkig in korte tijd voor zichzelf te zorgen. Daarbij neemt hij het ook op tegen de boeven Harry en Marv. Home Alone is en blijft een hele leuke film die tot de verbeelding blijft roepen. Daarnaast ademt de film een echte kerstsfeer uit en is dit dé ideale kerstfilm om tijdens de feestdagen te bekijken.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties. Geef als eerste een reactie in dit topic!

6 Angst Geweld
DVDBlu-rayStreamingBioscoopUHD
9

Beoordeling allesoverfilm.nl

Film:9
Beeldkwaliteit:-
Geluidskwaliteit:-
Extra's:-
8

Beoordeling lezers

# beoordelingen: 2
?

Jouw beoordeling

Log in om deze film te beoordelen.