You Don't Know Me - Miniserie

Recensent:
Rogier Burghout
17-04-2024

Totaalbeoordeling:

6.5
Streaming

You Don't Know Me - Miniserie (Streaming)
Samenvatting

De originele BBC-thriller You Don't Know Me gaat over een man uit Zuid-Londen die wordt beschuldigd van moord. Het bewijs tegen hem is overweldigend, maar hij kiest ervoor om geen advocaat te nemen. Hij wil namelijk zijn verhaal in zijn eigen woorden vertellen en dat heeft alles te maken met de vrouw van wie hij houdt. Zij heeft zichzelf namelijk in gevaarlijke problemen gebracht en hij riskeerde alles om haar te redden.

Commentaar

You Don't Know Me is een Britse miniserie (geproduceerd door de BBC) en is gebaseerd op het gelijknamige boek van Imran Mahmood. Het vertelt het verhaal van een naamloze man ("hero" genoemd in de credits, maar ook "Defendant") die hopeloos verliefd wordt op het meisje Kyra, maar die zo haar eigen donkere en duistere verleden heeft en waardoor Hero in een heel lastig parket wordt gebracht. Het verhaal wordt op een aparte manier verteld, namelijk via flashbacks door Hero zelf als hij terecht staat op ene moord op een lokale gangster. Al het bewijs is tegen Hero, maar hij vertelt waarom dat zo is en dat hij tóch onschuldig is. You Don't Know Me telt als miniserie 4 afleveringen van een uur, en zijn best spannend opgebouwd, en in zoverre dat je wel het einde wilt weten en wie nu de moordenaar is. En dat is nu net het grote makke van de serie: er is geen einde. Of tenminste: geen duidelijk einde. En dat is toch wel een groot gemis en je voelt je als kijker een beetje bekocht. Want je hebt toch soms een beetje door zitten kauwen op bepaalde stukken uit de serie, want sommige afleveringen duren voor je gevoel wel erg lang. En als je dan zo'n einde krijgt voelt dat als een anticlimax. You Don't Know Me is een best oke serie: goed geacteerd, hoge productiewaarde en een spannend script, tot aan het einde. Dan gaat de serie helaas als een nachtkaars uit.

Filmspecs

Medium: Streaming
Genre: Drama, Misdaad
Jaar: 2021
Speelduur: 60 min
Uitgever: Netflix

Conclusie

De originele BBC-thriller You Don't Know Me gaat over een man uit Zuid-Londen die wordt beschuldigd van moord. Het bewijs tegen hem is overweldigend, maar hij kiest ervoor om geen advocaat te nemen. Hij wil namelijk zijn verhaal in zijn eigen woorden vertellen en dat heeft alles te maken met de vrouw van wie hij houdt. Zij heeft zichzelf namelijk in gevaarlijke problemen gebracht en hij riskeerde alles om haar te redden. You Don't Know Me is een best oke serie: goed geacteerd, hoge productiewaarde en een spannend script, tot aan het einde. Dan gaat de serie helaas als een nachtkaars uit.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties. Geef als eerste een reactie in dit topic!

16 Geweld Grof
DVDBlu-rayStreamingBioscoopUHD
6.5

Beoordeling allesoverfilm.nl

Film:6.5
Beeldkwaliteit:-
Geluidskwaliteit:-
Extra's:-
?

Beoordeling lezers

# beoordelingen: 0
?

Jouw beoordeling

Log in om deze film te beoordelen.