Tokyo Vice - Seizoen 2

Recensent:
Rogier Burghout
24-04-2024

Totaalbeoordeling:

8
Streaming

Tokyo Vice - Seizoen 2 (Streaming)
Samenvatting

Het tweede seizoen van de misdaadserie Tokyo Vice pakt de draad op na een schietpartij en een tragische vermissing. Het complot dat zich in het vorige seizoen ontvouwde wordt ditmaal opgeblazen tot internationale proporties.

Commentaar

Tokyo Vice - Seizoen 2 gaat direct verder waar Seizoen 1 ophield, dus met de verdwijning van Tozawa, de aanslag op Sato en Jake Adelstein die de Yakuza op bezoek kreeg. Het gaf seizoen 1 een mooie cliffhanger, na 9 afleveringen vol met opbouw en introductie van de karakters. Seizoen 2 bouwt hierop voort, en breidt de wereld verder uit. Vooral de wereld van de Yakuza krijgt meer aandacht, en krijgt meer tijd om de oorlog tussen de verschillende Yakuza-clans te belichten. Ook krijgt het plot m,eer politieke belichting, en wordt uitgebreid tot ene internationaal plot. Ook de onderlinge verhoudingen krijgen een verdieping, maar niet allemaal. Zo is de relatie tussen Katagiri (de altijd weergaloze Ken Watanabe) en Jake Adelstein wat minder aandacht, en is de band tussen Adelstein en Samantha (Rachel Keller) ook wat oppervlakkiger. Op zichzelf maakt ieder karakter een ontwikkeling door, alleen Adelstein staat een beetje stil. Hij is intussen een gevierd journalist geworden, en de enige "strijd" die hij meekrijgt is de moeilijke band met zijn thuisfront in Amerika. Dit alles maakt het tweede seizoen zeker niet saai, want er gebeurt genoeg. Wel zie je dat de serie wat anoniemer wordt en minder een "eigen" stempel heeft als in het eerste seizoen. Voor de uiteenzetting van Tozawa als opper-slechterik komt een beetje krampachtig over, dit overdrevene heeft de serie niet nodig om indruk te kunnen maken. Wel kijkt de serie weer erg goed weg, en is de productiewaarde weer erg hoog. Wel mis je de stempel van Michael Mann een beetje, en zijn de opnames en stilistische keuzes wat anoniemer dan in het eerste seizoen. Toch blijft Tokyo Vice een aanrader, en heeft genoeg in huis om je 10 afleveringen te amuseren.

Filmspecs

Medium: Streaming
Genre: Misdaad, Thriller
Jaar: 2024
Speelduur: 60 min
Uitgever: HBO Max

Conclusie

Het tweede seizoen van de misdaadserie Tokyo Vice pakt de draad op na een schietpartij en een tragische vermissing. Het complot dat zich in het vorige seizoen ontvouwde wordt ditmaal opgeblazen tot internationale proporties. Tokyo Vice - Seizoen 2 kijkt weer erg goed weg, en is de productiewaarde weer erg hoog. Wel mis je de stempel van Michael Mann een beetje, en zijn de opnames en stilistische keuzes wat anoniemer dan in het eerste seizoen. Toch blijft Tokyo Vice een aanrader, en heeft genoeg in huis om je 10 afleveringen te amuseren.

Laatste reacties

rogue  |  25-04-2024

Mooi dat je dit post, ik zag seizoen 2 staan toen het net begon maar was het alweer vergeten (omdat ik pas wilde kijken als het compleet was)....op de kijklijs...
Lees meer >

Geef ook een reactie in dit topic!

16 Geweld Grof
DVDBlu-rayStreamingBioscoopUHD
8

Beoordeling allesoverfilm.nl

Film:8
Beeldkwaliteit:-
Geluidskwaliteit:-
Extra's:-
?

Beoordeling lezers

# beoordelingen: 0
?

Jouw beoordeling

Log in om deze film te beoordelen.