Boon

Recensent:
Rogier Burghout
17-05-2024

Totaalbeoordeling:

6
Blu-ray

Boon (Blu-ray)
Samenvatting

De voormalige huurmoordenaar Nick Boon poogt boete te doen voor zijn zonden. Als een krachtpatser werkt hij voor de maffia wanneer hij de weduwe Catherine ontmoet. Zij en haar zoon worden bedreigd door criminelen en vinden steun bij Boon.

Commentaar

Boon is het vervolg op Red Stone, maar heeft qua verhaal niks te maken met de eerste film. Er wordt zelfs niet verwezen naar het einde van de eerste film en er wordt verder niet verwezen naar een achtergrondverhaal van Boon, dus behalve het karakter is er niks verbindt met de eerste film. Als kijker zie je wel ineens een jongen rondlopen die heel erg lijkt op een jongen uit de eerste film, gespeeld door Dash Melrose. In Boon speelt zijn oudere broer, Jake Melrose genaamd, een soortgelijke rol. Verder ziet een oplettend oog de actrice Gabrielle Carteris uit de hitserie Beverly Hills 90210 maar wat vooral grappig is dat er in Boon wederom een alumni uit Band of Brothers meespeelt, namelijk James Madio die soldaat Frank Perconte speelde in de miniserie. Boon is verder een nogal trage thriller. Boon wil zich graag onderscheiden ten opzichte van de eerste film door er een thriller van te maken, in plaats van actiefilm. De film wil graag de spanning opvoeren en ervoor zorgen dat de hoofdkarakters steeds meer in het nauw worden gedreven, maar helaas werkt dat niet. De film springt van de hak op de tak en alleen de laatste 20 minuten zijn wel aardig. Het script rammelt ook weer aan alle kanten, helaas. En dat is het beste te merken aan dat schrijver/regisseur Presley de ultieme confrontatie tussen Boon en de eindbaas, gespeeld door Tommy Flanagan (die best een aardige rol speelt) niet in de film heeft kunnen passen en deze scène ineens als losse mid-credits-scène ineens opduikt. Het levert een beetje verbazing op maar verder doet het de film geen wonderen. Boon is een dappere poging van de onervaren schrijver/regisseur maar verzandt al snel in een trage, standaard actiefilm met een zwak script en veel clichés. Jammer, maar helaas.

Boon wordt uitgebracht op DVD en Blu-ray Disc en de laatstgenoemde wordt hier besproken.

Filmspecs

Medium: Blu-ray
Genre: Actie, Drama, Thriller
Regio: A, B, C
Jaar: 2022
Speelduur: 95 min
Verpakking: Blu-ray Keep Case
Resolutie: 1920 x 1080p
Beeldverhouding: 1.85:1 HD niet anamorf
Geluidssporen:
  • DTS-HD MA 5.1 - Engels
  • DTS-HD MA 5.1 - Frans
Ondertiteling: Nederlands, Frans
Uitgever: The Searchers
EAN: 9789493348097

Extra's

  • Geen

Techniek en extra's

Beeldkwaliteit

Boon krijgt op Blu-ray Disc een 1080p HD-transfer in het oorspronkelijke beeldformaat van 1.85:1. Deze transfer is dik in orde, met erg mooie scherpte en detaillering. Vooral in de weidse scènes is dat goed te zien. Kleuren zijn mooi en natuurgetrouw en zaken als contrast en zwartniveau zijn  uitstekend. Er valt niks af te dingen op deze transfer, deze is uitstekend.

Geluidskwaliteit

Boon krijgt op Blu-ray Disc een prima en verdienstelijke DTS-HD MA 5.1-audiotrack mee in de oorspronkelijke Engelse taal. Deze track heeft niets opzienbarends, maar dat is gelukkig alleen maar positief. De track is directioneel ingesteld en is niet verschrikkelijk actief, alleen tijdens de laatste 20 minuten waneer er meer actie is in de film. Dialogen zijn netjes en helder en alle voornaamste geluiden komen voornamelijk uit de voorste kanalen. Een prima audiotrack.

Extra's

Er staan geen extra's op de Blu-ray Disc van Boon.

Conclusie

De voormalige huurmoordenaar Nick Boon poogt boete te doen voor zijn zonden. Als een krachtpatser werkt hij voor de maffia wanneer hij de weduwe Catherine ontmoet. Zij en haar zoon worden bedreigd door criminelen en vinden steun bij Boon. Boon is een dappere poging van de onervaren schrijver/regisseur maar verzandt al snel in een trage, standaard actiefilm met een zwak script en veel clichés. Jammer, maar helaas. De uitgave van Boon op Blu-ray Disc is wel erg goed, met erg goed beeld en geluid, en verder zonder extra's.

Deze uitgave is beschikbaar gesteld door Remain In Light.

Lees meer

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties. Geef als eerste een reactie in dit topic!

12 Geweld Grof DTS HD Master Audio 5.1 geluid
DVDBlu-rayStreamingBioscoopUHD
6

Beoordeling allesoverfilm.nl

Film:6
Beeldkwaliteit:9
Geluidskwaliteit:8
Extra's:0
?

Beoordeling lezers

# beoordelingen: 0
?

Jouw beoordeling

Log in om deze film te beoordelen.

Extra screenshots