Dikkie Dik en de Verdwenen Knuffel

Recensent:
Rogier Burghout
20-06-2024

Totaalbeoordeling:

8
Bioscoop

Dikkie Dik en de Verdwenen Knuffel (Bioscoop)
Samenvatting

Dikkie Dik ontdekt tot zijn grote schrik dat Beer, zijn allerliefste knuffel, plotseling verdwenen is. Gelukkig komt Dikkie Dik's vriendinnetje Poes Muis te hulp, want zonder Beer kan hij niet slapen. Samen slaan ze de pootjes ineen en starten ze een vrolijke zoektocht vol avonturen. Een doodgewoon bed verandert in een heuse trampoline en buiten op de waslijn kun je balanceren als een echte acrobaat. Ze ontdekken nieuwe plekken zoals het weiland en het strand en ontmoeten andere dieren, die ze nog nooit eerder hebben gezien. Na een dag vol pret en ontdekkingen komt alles gelukkig weer op zijn pootjes terecht.

Commentaar

Dikkie Dik is een vrolijke rode kater die al jarenlang de leukste avonturen meemaakt met allerlei vriendjes en vriendinnetjes. Hij is verzonnen door Jet Boeke (en had als inspiratie een witte kat opvallend genoeg), en sinds 1978 zijn er diverse boeken en korte filmpjes van hem verschenen. Het begon bij Sesamstraat, waar een voorleesboek werd voorgelezen aan kinderen en de kijkers zagen tegelijkertijd korte animaties op TV verschijnen. Daarna zijn er meerdere van dit soort korte filmpjes verschenen, maar Dikkie Dik en de Verdwenen Knuffel is de eerste langer lopende bioscoopfilm van de rode kater. Deze film bevat de bekende voice-over van Burny Bos en er tussendoor hoor je ook wat kinderstemmen die Dikkie Dik aanwijzingen geven. Ook de kijker wordt erbij betrokken en je kan meedoen met de vragen die de voice-over stelt. De film duurt net iets langer dan een uur en dat is wel het maximale voor de redelijk korte aandachtspanne van de meest jonge kijkers. Dikkie Dik en de Verdwenen Knuffel is een erg geslaagde film geworden en het is voor de fans erg leuk om de liefste rode kater eens op het grote witte doek te zien.

Filmspecs

Medium: Bioscoop
Genre: Animatie, Familie, Jeugd
Jaar: 2024
Speelduur: 62 min
Uitgever: In The Air

Conclusie

Dikkie Dik ontdekt tot zijn grote schrik dat Beer, zijn allerliefste knuffel, plotseling verdwenen is. Gelukkig komt Dikkie Dik's vriendinnetje Poes Muis te hulp, want zonder Beer kan hij niet slapen. Samen slaan ze de pootjes ineen en starten ze een vrolijke zoektocht vol avonturen. Een doodgewoon bed verandert in een heuse trampoline en buiten op de waslijn kun je balanceren als een echte acrobaat. Ze ontdekken nieuwe plekken zoals het weiland en het strand en ontmoeten andere dieren, die ze nog nooit eerder hebben gezien. Na een dag vol pret en ontdekkingen komt alles gelukkig weer op zijn pootjes terecht. Dikkie Dik en de Verdwenen Knuffel is een erg geslaagde film geworden en het is voor de fans erg leuk om de liefste rode kater eens op het grote witte doek te zien.

Laatste reacties

Werner  |  20-06-2024

Da's nu echt eens een stuk jeugdnostalgie!
Lees meer >

Geef ook een reactie in dit topic!

Alle leeftijden
DVDBlu-rayStreamingBioscoopUHD
8

Beoordeling allesoverfilm.nl

Film:8
Beeldkwaliteit:-
Geluidskwaliteit:-
Extra's:-
?

Beoordeling lezers

# beoordelingen: 0
?

Jouw beoordeling

Log in om deze film te beoordelen.