Largo Winch

Recensent:
Alexander de Mol
13-09-2002

Totaalbeoordeling:

3.8
DVD

Largo Winch (DVD)
Samenvatting

- The Heir (Pilot - 2 episodes)
In het dakappartement van een wolkenkrabber, de zetel van Group W, net tegenover Central Park in New York, schrijft Nerio Winch (een bijzonder korte rol van David Carradine), de grote baas van het imperium, een mail voor zijn erfgenaam Largo Winczlav. “Wees op je hoede voor de Adriatische Commissie. Als ik overlijd, is Group W je beste verdediging tegen de criminele projecten van de commissie.” De laatste woorden van zijn afscheidsbrief kan Nerio niet meer afmaken. Een man die blijkbaar de toegangscode van het appartement kent, gooit de oude Nerio over het terras de diepte in. Largo Winczlav erft hierdoor een gigantisch financieel imperium.
Op het moment dat Largo’s voogd Nerio ter aarde wordt besteld, wordt er een aanslag gepleegd op Largo. Largo en zijn beste vriend Simon Ovronnaz weten de schutter uit te schakelen. Het is duidelijk dat iemand het op Largo’s leven gemunt heeft. Het is duidelijk dat iemand Group W wil aanpakken.
Samen met vriend Simon, computer hacker Georgi Kerensky, Nerio’s beste vriend John Sullivan en de aantrekkelijke Joy Arden, gaat Largo achter de moordenaar aan van zijn vader.

- Legacy (episode 3)
Largo kan gedurende twee weken de aanvallen van de Adriatische Commissie tegen Group W dwarsbomen. Maar de problemen zijn bij lange na nog niet opgelost! Het dagelijks bestuur van Group W wacht nog steeds op de eerste misstap van Largo, zodat ze hem aan de kant kunnen schuiven.
Largo en Simon trekken een paar dagen naar Atlantic City om een frisse neus te halen. En niemand is op de hoogte. Niemand? Ze zijn nog maar net vertrokken wanneer hun auto door een helikopter wordt aangevallen. Een aardigheidje van de Adriatische Commissie? Dit blijkt mee te vallen. Om de relaties binnen de Raad van Bestuur te verbeteren besluit Largo er met die club op uit te trekken. Nog maar net aangekomen beginnen de problemen zich te openbaren. Stella, hoofd van de catering blijkt problemen te hebben met de maffia. Largo wordt tijdens zijn nobele actie om Stella te helpen geconfronteerd met witwaspraktijken binnen Group W. Wist Nerio Winch hier van?

- Just Cause (episode 4)
Een groep activisten onder leiding van Jacob Santos gaan het gebouw van Group W in en gijzelen Largo en zijn gezelschap, advocate Moira McKenna. Santos beweert dat Group W verantwoordelijk is voor de armoede in een Zuid-Amerikaans land. Hij wil Largo daarom dwingen bekentenissen voor te lezen voor een camera. Largo weet zich echter los te maken en te ontsnappen. Hij bevrijdt vervolgens ook Moira, die Largo niet veel later haar ware aard laat zien. Ze maakt namelijk deel uit van de actie van Santos.
De lieftallige advocate blijkt echter een dubbele agenda te hebben waar ook Jacob Santos niets van af weet. Haar doel is het stelen van een groot aantal kostbare schilderijen met een gezamenlijke waarde van 40 miljoen dollar.

Commentaar

De serie Largo Winch, gebaseerd op de gelijknamige populaire strip, is een internationale productie (o.a. België, Canada, en Frankrijk). In Nederland neemt Yorin de uitzendingen voor haar rekening en in België is dat RTL-TVI.
De fans van de stripverhalen van Largo Winch zijn over het algemeen niet laaiend enthousiast over de verfilming. Dit is daarom vermoedelijk een serie die het beste bekeken kan worden zonder enige voorkennis (lees: onbekend zijn met de strip ‘Largo Winch’).
De serie straalt een bepaalde frisheid uit en, ondanks dat het acteerwerk zeker geen Academy Award zal verdienen, brengt de betrekkelijk onbekende cast het er niet slecht van af. De aantrekkelijke Joy Arden (een rol van Sydney Penny) ontbreekt in de strip maar is speciaal voor de TV serie geïntroduceerd. De strippuristen zullen hiervan wellicht minder gecharmeerd zijn maar ons hoor je niet klagen.
De muziek van Michel Colombier (o.a. New Jack City en The Golden Child) is zeker niet onaardig.
Inmiddels zijn er 38 afleveringen gemaakt. Het is echter nog maar de vraag of de serie wordt gecontinueerd. De fans zijn, om de besluitvorming hieromtrent in hun voordeel te beïnvloeden, al online petities gestart.

Filmspecs

Medium: DVD
Genre: Actie, TV
Regio: 2
Jaar: 2001
Speelduur: 180 min
Verpakking: Keep Case
Beeldverhouding: 1.33:1 niet anamorf
Geluidssporen:
  • Dolby Digital 2.0 - Engels
Ondertiteling: Nederlands
Uitgever: Bridge Entertainment
EAN: -

Extra's

  • The making of

Techniek en extra's

Beeldkwaliteit

Largo Winch staat op deze DVD met een 4:3 beeldverhouding, gelijk aan de verhouding zoals deze door de commerciele zender Yorin wordt uitgezonden. In de ‘Making Of’ viel het ons op dat er zowel een 16:9 frame als een 4:3 frame op de monitor zichtbaar was (zie screenshot 5). Het originele beeldformaat hebben we helaas niet kunnen achterhalen, maar het lijkt erop alsof de regisseur voornamelijk door het 16:9 frame heeft gekeken.
Bij aanvang van de pilotaflevering viel ons oog meteen op de aanwezigheid van een aanzienlijke hoeveelheid ‘filmgrain’. Dit blijft gedurende alle afleveringen, hoewel het bij de laatste aflevering minder is, redelijk prominent aanwezig. Ook is de transfer niet verschoond gebleven van ‘beeldruis’ en enkele compressiefouten. De scherpte is niet altijd optimaal, maar voor het grootste gedeelte in orde. Op het contrast en schaduwdetail is eigenlijk weinig op aan te merken. Enige ‘edge enhancement’ valt helaas wel te noteren. Dit neemt echter gelukkig geen storende vormen aan. De kleuren ogen helder en natuurlijk, maar in een aantal gevallen lopen ze in elkaar over (colour bleeding). Het zwartniveau is prima.
De ondertiteling is ietwat aan de hoge kant in het beeld geplaatst maar leest desondanks wel lekker weg.
De chapter-onderverdeling is zeer beroerd. Voor elke aflevering, die allemaal nèt geen 45 minuten duren, is er maar één chapter aanwezig. Hierdoor boet de DVD toch aan het nodige, en normaal gesproken te verwachten, bedieningsgemak in.

Geluidskwaliteit

Gezien het feit dat bij meteen bij de opening credits de tekst “Presented in Dolby Surround” in beeld komt, verwonderd het natuurlijk niet dat we op deze DVD een Dolby Digital 2.0 surround geluidsspoor aantreffen.
Het geluid presteert in alle opzichten naar behoren. De dialogen, die een prima verstaanbaarheid kennen, komen voornamelijk uit het centerkanaal. De kanaalscheiding van de linker en rechterfrontspeaker blijft in de Pro-logic stand grotendeels behouden. De afwezigheid van een LFE-kanaal wordt ruimschoots gecompenseerd door het in de frontspeakers aanwezige ‘laag’. De surroundkanalen zorgen regelmatig actief voor een extra impuls van de ambiance.
Deze Dolby Digital Surround 2.0 track kan zich natuurlijk niet meten met een moderne Dolby Digital 5.1 of DTS Surround track. Desalniettemin is er zeker sprake van een voor deze tijd acceptabele geluidskwaliteit.

Extra's

Het menu bestaat uit een statisch (4:3) plaatje, zonder enig achtergrondgeluid en muziek, waarmee we directe toegang verkrijgen tot de vier afleveringen èn het in- en uitschakelen van de Nederlandstalige ondertiteling.
Bridge heeft een ongeveer 16 minuten durende ‘Making Of’ toegevoegd aan de DVD. Het beeld van deze feature is voornamelijk 1.78:1 (letterbox) en het geluid bestaat uit een Dolby Digital 2.0 track op 192 kbit/s.
In deze ‘Making Of’ maak je kennis met de belangrijkste hoofdpersonen. Helaas niet aan de hand van interviews maar via allerlei los ‘B-roll’ materiaal. Hierdoor is het helaas een onsamenhangend item. Desondanks bevat het een aantal leuke fragmenten die toch een beeld van de productie geven. Ondertiteling is bij deze extra feature niet aanwezig.

Conclusie

Largo Winch – de TV serie is een luchtige adaptie van de stripverhalen van tekenaar Phillippe Francq en schrijver Jean van Hamme. De internationale cast maakt een leuke en frisse indruk. Het acteerwerk is niet altijd van het allerhoogste niveau maar het enthousiasme waarmee de serie in elkaar is gezet, maakt een hoop goed. Maar zeker niet alles.
De beeldkwaliteit is erg wisselend, het geluid is van voldoende kwaliteit en de ‘Making Of’ is op het gebied van extra’s leuk om eens gezien te hebben. De hoeveelheid aan bonustoevoegingen laat te wensen over. Redelijk storend is natuurlijk het ontbreken van meerdere chapters per aflevering.
Kwalitatief is deze ‘Largo Winch’ DVD zeker geen hoogvlieger, maar voor de adviesprijs (€13,99) hoeven de fans het aan de andere kant ook niet te laten.
Ben je een grote fan van de serie en draai je de VHS banden met opgenomen afleveringen van ‘Largo Winch’ grijs? Dan is deze DVD ten aanzien van de eerste 4 afleveringen wellicht een uitkomst. Het is echter nog even de vraag of Bridge Entertainment de rest van de serie ook op DVD uit gaat brengen.
In Frankrijk heeft Warner Vision inmiddels al een aantal sets ‘Largo Winch’ afleveringen uitgebracht. We houden jullie hiervan als vanzelfsprekend op de hoogte!

Laatste reacties

deweb  |  27-12-2005

Redelijk. Largo is geen Largo, en eigenlijk heeft de serie weinig meer te maken met zijn oorsprong dan de namen die worden gebruikt. Wel een paar goede "look a ...
Lees meer >

e_vanveen  |  17-03-2004

ik vind het nog wel meevallen, hij is in vergelijking met de strip slecht. Maar ja hij is er op gebasseerd Goed vermakelijk
Lees meer >

Gabriel B.  |  29-12-2002

Het viel me vooral op dat in de pilootaflevering veel moeite werd gedaan om de serie boven de standaard te verheffen. Eenmaal de reeks begon was het al veel m...
Lees meer >

Alexander de Mol  |  26-12-2002

i would like to be informed on how i could possibly buy the "LARGO WINCH" dvd from your siteHi, we do not sell any DVD's at all. You can order it for instan...
Lees meer >

EVO  |  14-09-2002

Het had zo mooi kunnen zijn.<knip> idd. da's behoorlijk dom van die gasten, ze hadden nog niet eens een script hoeven te schrijven... de verhalen in de...
Lees meer >

RRodie  |  14-09-2002

Het had zo mooi kunnen zijn. Maar zoals in de recensie reeds gezegd, als je een fan bent van de boeken... Toch begrijp ik niet waarom ze het verhaal van de s...
Lees meer >

Geef ook een reactie in dit topic!

12 Discriminatie Geweld Dolby Digital 3.0 geluid
DVDBlu-rayStreamingBioscoop
6

Beoordeling allesoverfilm.nl

Film:6
Beeldkwaliteit:6
Geluidskwaliteit:7
Extra's:2
1.6

Beoordeling lezers

# beoordelingen: 37
?

Jouw beoordeling

Log in om deze film te beoordelen.