Anaconda

Recensent:
Koen Koene
26-02-2001

Totaalbeoordeling:

6.9
DVD

Anaconda (DVD)
Samenvatting

Een groep documentairemakers stuit tijdens hun zoektocht naar een verloren stam in het Amazonegebied op Paul Sarone (Jon Voight). Sarone, een zonderlinge man die al jaren in de jungle leeft, blijkt veel nuttige informatie over de stam te hebben. Hij is echter ook al jaren op jacht naar een reuzen-anaconda, een slang die in staat is een mens met huid en haar te verschalken. Sarone aarzelt niet om alles en iedereen op te offeren aan zijn obsessie dit monster te vinden. De expeditie verandert in een nachtmerrie als Sarone tracht de groep één voor één tussen de kaken van de anaconda te krijgen.

Commentaar

Er vallen een aantal dingen over Anaconda te zeggen: Er wordt belabberd geacteerd, de special FX zijn lachwekkend slecht en het verhaal is ongeloofwaardig, voorspelbaar en totaal niet spannend. Als je Anaconda echter niet al te serieus neemt kun je er toch een hoop plezier aan beleven. Het blijft namelijk een heerlijke pulp-film waarbij heel wat (onbedoeld) te lachen valt. Wat te denken van de \"angstaanjagende\" anaconda die overduidelijk uit de computer gerold komt? (In sommige scenes is een robot gebruikt, maar die is van een even twijfelachtige kwaliteit.) Of het acteerwerk van Jon \"over-acting\" Voight? Kortom: voor een angstaanjagend avondje ben je aan het verkeerde adres, maar voor een avondje leed-vermaak kun je gerust deze DVD in huis halen.

Filmspecs

Medium: DVD
Genre: Actie, Thriller
Regio: 2
Jaar: 1997
Speelduur: 86 min
Verpakking: Amaray Keep Case
Beeldverhouding: 2.35:1 anamorf
Geluidssporen:
  • Dolby Digital 2.0 - Engels
  • Dolby Digital 2.0 - Frans
  • Dolby Digital 5.1 - Engels
  • Dolby Digital 5.1 - Frans
Ondertiteling: Nederlands, Arabisch, Engels, Frans
Uitgever: Columbia Tristar Home Video
EAN: 8712609984316

Extra's

  • Geen

Techniek en extra's

Beeldkwaliteit

Alhoewel niet zo scherp als sommige recentere DVD\'s is het anamorfe beeld van Anaconda toch redelijk scherp. De kleuren zijn helder en komen natuurlijk over, waardoor de plaatjes van de jungle goed tot zijn recht komen. Van artefacting is geen sprake. Wel is het beeld af en toe aan de donkere kant. Ook valt er nogal wat edge-enhancement waar te nemen.

Geluidskwaliteit

Maar de meeste eer wordt in Anaconda behaalt met het geluid. Dat is namelijk zeer goed. Het klinkt zeer helder en er wordt ruim gebruik gemaakt van de surround-kanalen. Dit is vooral te merken aan de omgevingsgeluiden in de jungle (vogels, insecten). De dialogen in de film zijn helder en goed te verstaan. Er wordt weinig gebruik gemaakt van het LFE-kanaal, maar dit ligt voornamelijk aan het gebrek aan explosies en dergelijke.

Extra's

Op de DVD van Anaconda staan helaas geen extra\'s.

Conclusie

Het mag dan niet de beste film ooit zijn (en dat is dan nog zwak uitgedrukt), qua beeld en geluid is Anaconda zeker in orde. Toch zou ik persoonlijk deze film niet aanschaffen. Houd je echter van B-films, want dat is Anaconda in feite, dan moet je deze DVD zeker een keer huren.

Deze uitgave is beschikbaar gesteld door Eigen Collectie.

Lees meer

Laatste reacties

Tarkus  |  31-12-2017

Leuke film, maar zeker geen topper, al zou je dat misschien wel verachten met een cast als deze. Speciale effecten zijn ook niet bijster goed. Maar je kan er ee...
Lees meer >

TheGodfather  |  26-11-2004

butt film :D
Lees meer >

Raymond Gelmers  |  26-11-2004

Toffe film. Erg onderhoudend. De slang is inderdaad erg nep maar dat mag de pret niet drukken!.
Lees meer >

Wizz-Art  |  22-09-2004

Meer een lachfilm, nep is de slang overduidelijk..film ging wel op zich.
Lees meer >

Philippe  |  30-07-2002

Onderhoudend zonder beklijvend te zijn.
Lees meer >

Sander Dubbeldam  |  29-07-2002

geen topper voor deze dvd? :rolleyes: ;) :D
Lees meer >

Dick van Drie  |  29-07-2002

Een stuk uit de Veronica gids over de inhoud van Anaconda: ----------------------------------------------------------------- Een regelrechte B-film, maar da...
Lees meer >

Geef ook een reactie in dit topic!

16 Angst Anamorf Dolby Digital 5.1 geluid
DVDBlu-rayStreamingBioscoop
?

Beoordeling allesoverfilm.nl

Film:-
Beeldkwaliteit:7
Geluidskwaliteit:9
Extra's:0
6.9

Beoordeling lezers

# beoordelingen: 136
?

Jouw beoordeling

Log in om deze film te beoordelen.