Analyze This

Totaalbeoordeling:

2.1
DVD

Analyze This (DVD)
Samenvatting

In Analyze This speelt Robert De Niro de big-boss van een van de grootste New Yorkse gangster-families. Door toeval komt hij aanraking met een psychiater (gespeeld door Billy Crystal), die hij meteen aanneemt om zijn persoonlijke problemen op te lossen. Een meester-gangster die al zijn problemen neerlegt bij een psychiater zorgt natuurlijk voor heel wat komische ontwikkelingen, zeker als deze laatste ook net op het punt staat om te gaan trouwens.

Commentaar

Als de ‘genezing’ bijna voltooid is neemt het verhaal nog een verassende wending, waardoor onze psychiater voor nog veel hetere vuren komt te staan.

Filmspecs

Medium: DVD
Genre: Komedie/Humor
Regio: 2
Jaar: 1999
Speelduur: 99 min
Verpakking: Snapper
Beeldverhouding: 1.85:1 anamorf
Geluidssporen:
  • Dolby Digital 5.1 - Engels
  • Dolby Digital 5.1 - Frans
  • Dolby Digital 5.1 - Italiaans
Ondertiteling: Nederlands, Duits, Engels, Frans, En vele andere
Uitgever: Warner Home Entertainment
EAN: 7321931169882

Extra's

  • Commentaar van hoofdrolspelers
  • Bloopers

Techniek en extra's

Beeldkwaliteit

Beeldkwaliteit van Analyze This vond ik niet helemaal optimaal. Door de anamorphe DVD opname is het absoluut zeer scherp, maar er wordt iets te veel met de helderheid en het contrast aangeklungeld. Gelukkig is er in het beeld geen greintje beeldruis te bekennen. Analyze This is gelukkig een film die op veel verschillende locaties opgenoemen is, zodat het beeld alles behalve eentonig is.
De film staat overigens in twee formaten op de DVD. Op kant A staat een 4:3 variant voor standaard TV’s en op kant B staat een 16:9 variant voor breedbeeld TV’s. Iedere filmfreak zal echter zelfs op een 4:3 scherm toch de 16:9 versie bekijken.

Geluidskwaliteit

Analyze This is een film die het echt moet hebben van de komische dialogen. Vandaar dat het ook vooral de center speaker is die het meeste gebruikt wordt. Muziek komt in de film bijna niet voor. Toen ik vlak voor het einde me afvroeg of de surround speaker uberhaupt ooit gebruikt zouden worden bleek dat er dan net één scene inzit waarbij je je weer herinnert waarom je een Dolby Digital speakerset in je kamer hebt staan. Het de geluidskwaliteit is uiteraard niets mis.

Extra's

Analyze This heeft schribarend weinig extra’s. Naast een extra soundtrack met commentaar van de hoofdrolspelers Rober De Niro en Billy Crystal zijn er alleen enkele bloopers op de DVD terug te vinden. De beeld- en geluidskwaliteit van deze bloopers valt erg tegen, maar het is zeker leuk om ze een keertje kijken.

Conclusie

Van het type comedie als Analyze This lust ik er nog wel veer meer! Het is prachtig om te zien hoe Robert De Niro een persiflage op zich zelf speelt. Analyze This valt binnen het genre “intelligente comedy”, zodat de film zoals gezegd het vooral moet hebben van de prachtige dialogen tussen De Niro en Crystal. De DVD is helaas minder mooi uitgewerkt: er zijn te weinig extra’s en van de onhandige Snapper verpakkingen zijn we ook liever vandaag dan morgen verlost. Als je weer eens toe bent aan een erg grappige comedy zonder flauwe grappen in Analyze This dé ideale film!

Deze uitgave is beschikbaar gesteld door Eigen Collectie.

Lees meer

Laatste reacties

BigLebowski  |  24-01-2005

Erg leuke comedy. Maar ik heb hem nu al 2x gezien en dat is eigenlijk wel genoeg... Ik zal hem dus ook niet kopen op dvd. Zo zou ik er nu ook over denken. Ik...
Lees meer >

Steve Muller  |  19-01-2005

Heeft iemand deze film al in een keepcase gezien :?:
Lees meer >

Marco Dubbeldam  |  19-01-2005

Erg leuke comedy. Maar ik heb hem nu al 2x gezien en dat is eigenlijk wel genoeg... Ik zal hem dus ook niet kopen op dvd.
Lees meer >

Wizz-Art  |  04-12-2004

Ook ik vond dit zeer zeker een geslaagde comedy, hele leuke film 8)
Lees meer >

nova6666  |  03-12-2004

Super comedy! Veel geslaagde grappen! Echte aanrader!
Lees meer >

Burning Fish  |  03-05-2004

Geweldige film dit, topper!
Lees meer >

franck hennes  |  15-06-2003

tja ik ben wellicht wat laat met mijn reactie, maar dat komt omdat ik nog maar net lid ben van deze club en bezig ben mijn dvd-verzameling te catalogiseren. met...
Lees meer >

Philippe  |  17-08-2002

Billy Chrystal is hier heerlijk op dreef, ook Chazz Palminteri levert een uistekende prestatie.
Lees meer >

BrianB  |  12-08-2002

"Iedere filmfreak zal echter zelfs op een 4:3 scherm toch de 16:9 versie bekijken. " Eh hoezo dat? Omdat je dan het hele filmbeeld krijgt en de meeste m...
Lees meer >

Martin_G  |  12-08-2002

"Iedere filmfreak zal echter zelfs op een 4:3 scherm toch de 16:9 versie bekijken. " Eh hoezo dat?
Lees meer >

R. Schaap  |  12-05-2002

Ik heb hem vandaag voor de tweede keer gezien. En ik vind hem nog steeds erg leuk en goed. Ik vind deNiro redelijk spelen, Crystall is erg goed in deze film. Aa...
Lees meer >

Pat  |  19-04-2002

Analyze this is een aardige film, leuk om een keer of 2 te zien. Maar persoonlijk vind ik het onzin om 'm in huis te halen. Daar sluit ik me volledig bij aan...
Lees meer >

Gerben van der Leun  |  19-04-2002

Analyze this is een aardige film, leuk om een keer of 2 te zien. Maar persoonlijk vind ik het onzin om 'm in huis te halen.
Lees meer >

Geef ook een reactie in dit topic!

12 Anamorf Dolby Digital 5.1 geluid
DVDBlu-rayStreamingBioscoop
?

Beoordeling allesoverfilm.nl

Film:-
Beeldkwaliteit:7
Geluidskwaliteit:7
Extra's:6
2.1

Beoordeling lezers

# beoordelingen: 292
?

Jouw beoordeling

Log in om deze film te beoordelen.