Armageddon (oude versie)

Recensent:
Eric van Ballegoie
02-05-2000

Totaalbeoordeling:

5.4
DVD

Armageddon (oude versie) (DVD)
Samenvatting

Armageddon is een actie film met als onderwerp een meteoor die binnen 18 dagen de aarde zal vernietigen. NASA gaat binnen die tijd iets bedenken om de mensheid te redden. Hun idee is om een groep mannen, die gewend zijn om te boren, met een geavanceerde Space Shuttle naar de meteoor te sturen. Eenmaal op de meteoor geland zullen ze een gat boren en daarin een kernbom laten ontploffen! Zodoende zullen onze blauwe planeet en haar inwoners gespaard blijven.

Commentaar

Armageddon is een echte actiefilm met veel zeer fraaie special effects zoals bv de meteoren-regen in hartje New-York. Het jammere is dat het verhaal nogal ongeloofwaardig uitpakt. De eerste helft zit goed in elkaar, maar vanaf de tijd dat de twee shuttles de ruimte in gaan begint het minder te worden met de script.
Jammer, anders was deze film echt een goeie film geweest. Bruce Willis speelt goed zijn rol als leider van de groep boorders. Ben Affleck en Liv Tiler die samen zorgen voor de romantiek in de film doen het, naar mijn mening, ook erg goed. Deze twee 'nieuwe talenten' zijn echt de moeite waard om in de gaten gehouden te worden.

Filmspecs

Medium: DVD
Genre: Actie
Regio: 2
Jaar: 1998
Speelduur: 144 min
Verpakking: Amaray Keep Case
Beeldverhouding: 2.35:1 niet anamorf
Geluidssporen:
  • Dolby Digital 5.1 - Duits
  • Dolby Digital 5.1 - Engels
  • Dolby Digital 5.1 - Italiaans
  • Dolby Digital 5.1 - Spaans
Ondertiteling: Nederlands, Engels, Fins, Noors, Zweeds
Uitgever: Touchstone / Warner
EAN: 8711875929953

Extra's

  • Geen

Techniek en extra's

Beeldkwaliteit

Het beeld van deze dubbelzijdige DVD is erg goed. De scherpte is een van de beste tot nu toe en ook over de kleuren valt niet te klagen. Deze DVD is in het formaat 2.35:1 en maar helaas niet anamorf, ook al wil de kaft ons dat doen geloven. Wees gewaarschuwd
Halverwege de film moet de disc opgedraaid worden.

Geluidskwaliteit

Het geluid van Armageddon is scherp en lekker vol. Het enige is dat de stemmen soms een beetje teveel aanwezig zijn. Verder is het dynamisch bereik van de soundtrack redelijk, maar nooit echt opvallend. Al met al goed, maar het kan beter.

Extra's

Deze zijn afwezig op deze DVD. Dit is erg zonde als je kijkt naar het aantal extra's die de Regio 1 DVD van Armageddon heeft meegekregen.

Conclusie

De kwaliteit van deze dvd is gemiddeld goed, wat deze disc mist zijn de extra's. Wat het verhaal betreft, let er niet teveel op. Dan kun je van deze film erg genieten.

Deze uitgave is beschikbaar gesteld door Eigen Collectie.

Lees meer

Laatste reacties

Xenomorph  |  18-08-2012

Mocht er toevallig nog iemand zijn die ik kan verblijden met de dvd versie; zie onderstaande link: http://www.dvd.nl/forum/showthread.php?t=86006 voor een paa...
Lees meer >

Tarkus  |  18-08-2012

Prima rampenfilm met een geweldige cast, de ene grote naam na de andere. Het genre was eind jaren '90 niet zo populair meer als dat in de jaren '80 was, maar de...
Lees meer >

MGdutch  |  17-10-2004

Gewoon een hele leuke en vermakelijke actiefilm. Een aanrader als je eens een avondje wat minder wil nadenken.
Lees meer >

rkrijger  |  17-10-2004

Grappig om deze recensie eens uit de oude doos te halen... Tegenwoordig zijn de reviews wel enigszins uitgebreider... Wat een goede zaak is hoor!!!
Lees meer >

Geef ook een reactie in dit topic!

12 Dolby Digital 5.1 geluid
DVDBlu-rayStreamingBioscoop
?

Beoordeling allesoverfilm.nl

Film:-
Beeldkwaliteit:7
Geluidskwaliteit:9
Extra's:0
5.4

Beoordeling lezers

# beoordelingen: 76
?

Jouw beoordeling

Log in om deze film te beoordelen.