Belfast is vanaf 6 juli beschikbaar op DVD, Blu-ray™ & Digitaal

 

Reis mee naar Belfast uit de jaren '60 en zet je schrap voor een fantastische bemoedigende rit. Belfast is een Britse coming-of-age film die rechtstreeks vanuit de regisseur Branagh's eigen ervaring komt. Een negenjarige jongen moet zijn weg naar volwassenheid uitstippelen in een wereld die plotseling op zijn kop is gezet. Zijn stabiele en liefdevolle gemeenschap en alles wat hij dacht te begrijpen over het leven is voorgoed veranderd, maar vreugde, gelach en muziek nemen ze hem niet af.

De film werd door critici geprezen voor Branagh's regie en scenario, de cinematografie en de prestaties van de cast, en haalde wereldwijd een brutowinst van meer dan 48 miljoen dollar.

Belfast kreeg zeven nominaties bij de 94e Academy Awards, waaronder Best Picture, en won voor Best Original Screenplay. Het werd uitgeroepen tot een van de beste films van 2021 door de National Board of Review, en kreeg zeven nominaties bij de 79e Golden Globe Awards, waaronder Beste Film - Drama, en won voor Beste Screenplay. De film kreeg elf nominaties voor de 27e Critics' Choice Awards, waaronder die voor Beste Film, en kreeg ook zes nominaties voor de 75e Britse Academy waarbij de film Outstanding British Film won.

BELFAST - 6 JULI
DVD, Blu-ray™ & Digitaal
Geregisseerd en geschreven door Oscar®- winnaar Kenneth Branagh. Belfast is een verhaal over liefde, vreugde en verlies in een jongen zijn jeugd tijdens een sociaal tumulteuze periode van de jaren 60. Buddy's familie woont in een grotendeels protestantse wijk met enkele katholieke families. Plotseling staat zijn buurt en alles wat hij dacht te weten over het leven op zijn kop. Zijn familie moet kiezen om te blijven of weg te gaan uit de enige plek die hij kent. Zijn ouders (Caitríona Balfe en Jamie Dornan) en gevatte grootouders (Judi Dench en Ciarán Hinds) houden het plezier in leven met muziek en de magie van films. Dit verhaal herinnert ons eraan dat hoe ver je ook komt, je nooit vergeet waar je vandaan komt.
 
 
 
 
 

Recente artikelen

Laatste reacties

Werner  |  17-06-2022

Die ga ik eens zien, alleen al voor Caitriona Balfe.
Lees meer >

Geef ook een reactie in dit topic!

Filteren

Tags

Meer >

Archief

Meer >

Deel deze pagina