Christopher Nolan's TENET brengt in Corona-tijd al 100 miljoen US Dollar op

Christopher Nolan's TENET brengt in Corona-tijd al 100 miljoen US Dollar op

De eerste grote blockbuster die sinds de Corona-uitbraak in de bioscoop te zien is, Christopher Nolan's Tenet, heeft in korte tijd de grens van 100 miljoen dollar opbrengst bereikt. De film draait sinds 26 augustus in veel landen, waaronder ook Nederland en België, in de bioscoopzalen en sinds 3 september ook in de Verenigde Staten, Rusland en China. In Amerika wordt de film alleen vertoond in zalen in steden waar dat vanwege de corona-pandemie is toegestaan.

De eerste berichten over de bezoekersaantallen zijn dus vrij positief. In Nederland draait de film in meer dan 130 zalen en heeft reeds ruim 2,3 miljoen euro opgebracht. Er zijn zelfs zalen die bijna geen enkele andere film naast Tenet programmeren.

De filmwereld houdt het succes van Tenet nauwlettend in de gaten. Nolan's nieuwe meesterwerk moet duidelijk maken of het in deze Corona-tijden zinvol is om een grote film in de bioscopen uit te brengen. Disney is in ieder geval al afgehaakt met Mulan en heeft deze direct naar haar eigen streamingdienst gezonden. Vooral de producenten van de nieuwe James Bond-film, No Time To Die, zullen het verloop van het succes van Tenet van dichtbij blijven volgen. No Time To Die gaat overigens pas in november in première.

Winstgevend is Tenet overigens nog allerminst. Het budget was US$ 205 miljoen, de duurste Nolan-film tot nu toe, exclusief de kosten voor reclame en promotie. Er is dus nog een lange weg te gaan om uit de totale kosten te komen.

Recente artikelen

Laatste reacties

jeroeni  |  07-09-2020

Met een nog meer corona pech had het financieel wel een doom scenario kunnen worden.Had deze film ook graag ik de bios gezien maar omdat ik op een operatie aan ...
Lees meer >

Geef ook een reactie in dit topic!

Filteren

Tags

Meer >

Archief

Meer >

Deel deze pagina