De Italiaanse film MARTIN EDEN - naar een boek van Jack London - verschijnt 18 maart op DVD

Naar een roman van Jack London

MARTIN EDEN

Martin Eden DVD

18 maart verkrijgbaar op DVD

Martin leidt als ongeschoolde zeeman een turbulent leven, totdat hij onverwacht Elena ontmoet, een verfijnde jonge vrouw. Gefascineerd door haar kennis en schoonheid wordt hij op slag verliefd. Om zich tot haar niveau op te tillen, besluit hij schrijver te worden en zo zijn arbeidersbestaan achter zich te laten. Martins honger naar kennis brengt hem echter in politieke kringen waar hij met steeds meer passie zijn eigen stem vindt. Al snel zit hij klem tussen persoonlijke ambities en zijn liefde voor Elena. 

Martin Eden is een vrije bewerking van de gelijknamige roman van Jack London. Regisseur Pietro Marcello verplaatste het verhaal van Oakland, California naar de rauwe straten van Napels en koos ervoor om volledig op 16mm te draaien. In combinatie met bijzondere archiefbeelden en een verrassende soundtrack levert dit een meeslepend drama op waarin de charismatische Luca Marinelli op spectaculaire wijze de hoofdrol vertolkt.

De film is bekroond met de prijs voor beste acteur op het filmfestival van Venetië en de TIFF Platform Prize voor artistieke kwaliteit en regie.


Regie: Pietro Marcello
Cast: Luca Marinelli, Jessica Cressy

Genre: Drama
Speelduur: 124 min
Geluid: Italiaans Dolby Digital 2.0 / 5.1
Beeld: 1.85:1
Ondertiteling: Nederlands, Frans
Kijkwijzer: 12

Te koop bij Bol.com

Martin Eden still

Releasedatum: 18 maart

Remain In Light logo

 

Recente artikelen

Laatste reacties

Verhoeven  |  03-03-2020

Prachtige Italiaanse film.
Lees meer >

Geef ook een reactie in dit topic!

Filteren

Tags

Meer >

Archief

Meer >

Deel deze pagina