Music Products: 3-DVD box van Martine Bijl

UNIEKE DVD-BOX MARTINE BIJL

Alle hoogtepunten uit haar televisie- en theatershows
binnenkort verzameld in 3dvd-box

Medio augustus 2005 verschijnt bij Music Products BV een bijzondere 3dvd-box van Martine Bijl. Alle hoogtepunten uit haar televisieshows die tussen 1975 en 1982 werden uitgezonden en uit de vier theatershows Martine (1985), Bijl (1988), Martine Bijl (1989) en Mevrouw Bijl (1991) staan, met vele extra’s, verzameld op deze 3dvd-box.

Hoogtepunten uit haar roemrijke carrière passeren de revue: Hoe zou ’t met Rosa zijn, Ik word nooit meer nummer één, De prinses op de erwt (met Albert Mol), Burenruzie, Limburgs klaaglied, Een kleine ingreep, Inkijk met Agnes de Boer, Af Rambo!, Puppy Song, Kees (vrouw van een sportvisser) en ‘t Bloemendaalse bos.

De dvd’s bevatten ook vele extra’s, zoals opnamen van het Vlaamse tv-programma Tienerklanken uit 1966, dat geheel gewijd was aan Martine, een clip van het liedje Benjamin, de leukste HAK-commercials, een half uur nooit uitgezonden materiaal uit haar laatste theatershow en een unieke sketch met Farce Majeure.

Martine Bijl: “Toen ik door de mensen van Music Products gevraagd werd deze box samen te stellen, had ik niet gedacht dat ik het leuk zou vinden. De meeste tv-shows, losse programma’s en theaterregistraties had ik na uitzending niet meer, of hooguit nog één keer bekeken. Ik ben niet zo dol met dingen van mezelf. Aan de andere kant: ik wou over de keuze wel alles te zeggen hebben, juist omdàt ik nogal kritisch kijk. Leuk om ze weer te zien was het wel: ik wist de helft niet meer. En ik heb behoorlijk gelachen om mijn eigen typetjes. Soms dacht ik: nou, ik kon toch wel aardig zingen eigenlijk. En een conference schrijven, ook wel. Laat ik het zo zeggen: mij viel het mee.”

Naast liedjes en conferences treffen we ook gastoptredens aan van Willem Ruis, Albert Mol, Lex Goudsmit, Arnold Gelderman, Johnny Kraaijkamp Sr., Rijk de Gooijer en Jules de Corte en horen en zien we Martine samen met Juliette Gréco, Jan Blaaser, Marco Bakker, Sylvain Poons, Leen Jongewaard, Donald Jones, Lill Lindfors en Frida Boccara.

“Ik raakte waarachtig ontroerd door “De prinses op de erwt” met Albert Mol. Niet omdat we zo geweldig waren – we deden eigenlijk maar wat. Maar omdat Albert Albert is, en omdat hij nu niet meer leeft. Ik zie in die drie DVD’s mezelf dertig jaar ouder worden, en word er niet eens zo weemoedig van. Terug zou ik niet meer willen”, aldus Martine Bijl.

De drie dvd’s met in totaal méér dan 5 uur kijk- en luisterplezier laten een veelzijdige vrouw zien. Wat vooral opvalt, is dat de nummers nergens hun glans en kwaliteit hebben verloren. Nergens gedateerd, nergens oubollig. Dat is de kracht van Martine Bijl.

Recente artikelen

Laatste reacties

Maarten van Krimpen  |  04-07-2005

Altijd als ik Martine Bijl hoor, denk ik aan Hans Teeuwen... "Ik heb een wortel in m'n ......" Well you get the picture... :wink: Ik wilde 'm nét gaan c...
Lees meer >

Pepijn Wildbret  |  04-07-2005

Altijd als ik Martine Bijl hoor, denk ik aan Hans Teeuwen... "Ik heb een wortel in m'n ......" Well you get the picture... :wink:
Lees meer >

Geef ook een reactie in dit topic!

Filteren

Tags

Meer >

Archief

Meer >

Deel deze pagina