The Godfather The Coppola Restoration vanaf 5 juni op DVD


An Offer You Can’t Refuse…
Dé 3 klassieke meesterwerken vanaf 5 juni op een 5 DVD-box: The Godfather The Coppola Restoration

Paramount Home Entertainment kondigt trots de release aan van drie ware filmklassiekers in een 5 DVD-box: The Godfather The Coppola Restoration. Voor deze ultieme Godfather DVD-box heeft regisseur Francis Ford Coppola het beeld en geluid geremastered. Naast de drie The Godfather films bevat de 5 DVD-box maar liefst 2 DVD’s met bonusmateriaal waarmee deze 5 DVD-box The Godfather The Coppola Restoration een must-have voor iedere filmliefhebber is.
Tegelijkertijd met de 5 DVD-box komen de drie The Godfather films uit als single disc DVD’s.

The Godfather films, gebaseerd op de gelijknamige boeken van Mario Puzo, tonen een angstaanjagend beeld van de opkomst en de dreigende ondergang van de Siciliaanse clan in Amerika. Het verhaal balanceert meesterlijk tussen het familieleven van de Corleones en de keiharde misdaadwereld waarin ze actief zijn. Onder regie van Francis Ford Coppola groeide de films uit tot epische meesterwerken en ware filmklassiekers.

De luxe 5 DVD-box bestaat uit The Godfather, The Godfather Part II en The Godfather Part III plus 2 bonus disc boordevol gloednieuw bonusmateriaal:

*The Godfather in worldwide media
Deze extra laat de grote hoeveelheid verwijzingen naar The Godfather in moderne media zien waaronder in de populaire tv-serie ‘The Sopranos’, Fat Tony van ‘The Simpson’s en de film ‘The Freshman’. Ook bekende quotes uit The Godfather gebruikt in films, tv-programma’s en hip-hop muziek worden vertoond.

* The Mastepiece That Almost Wasn’t
Uitleg over de moeizame weg die de makers moesten afleggen om de films te maken en waarom dit bijna niet gelukt was.

* When the Shooting Stopped

* Revealing the masterpiece
Bonus over het restaureren van de drie The Godfather films ter gelegenheid van deze release op DVD.

* Godfather On The Red Carpet
Amerikaanse sterren vertellen op de rode loper bij diverse evenementen wat The Godfather films voor hun betekend hebben en nog steeds betekenen.

* Easter Egg
Coppola & Cosa Nostra

* Interview met Francis Ford Coppola

The Godfather (1972)
The Godfather, gebaseerd op het gelijknamige boek van Mario Puzo, is de eerste uit de reeks van drie en vertelt het verhaal van Don Corleone, hoofd van een maffiafamilie uit New York. Onder regie van Francis Ford Coppola groeide de film uit tot een episch meesterwerk en werd Marlon Brando als de patriarch van de familie Corleone bekroond met een Oscar.
Francis Ford Coppola toont een angstaanjagend beeld van de opkomst en dreigende ondergang van de Siciliaanse clan in Amerika. Het verhaal balanceert meesterlijk tussen het familieleven van de Corleones en de keiharde misdaadwereld waarin ze actief zijn.

Deze zinderende, briljante film wordt algemeen beschouwd als een meesterwerk en werd destijds genomineerd voor elf Oscars, waarvan hij er drie won: voor Beste Film, Beste Acteur (Marlon Brando) en Beste Script.

De makers van de drie The Godfather films
The Godfather bleek carrièrebepalend te zijn voor hoofdrolspelers Al Pacino, James Caan en Robert Duvall en gaf Marlon Brando een comeback na jaren van flops. In andere belangrijke rollen zien we o.a. Diane Keaton als Kay Adams, John Cazale als Fredo Corleone en Talia Shire als Conny Corleone.

Regie en scenario Francis Ford Coppola
Scenario Mario Puzo
Camera Gordon Willis

Opvallende filmfeitjes:
• The Godfather wordt regelmatig geparodieerd en geciteerd. Vooral het beroemde citaat "I\'m gonna make him an offer he can\'t refuse" is vaak geïmiteerd.
• Wanneer in de film sinaasappels te zien zijn, moet de kijker rekening houden met het feit dat de personen in kwestie wel eens vermoord kunnen worden. Coppola heeft overigens eens gezegd dat dit louter toeval zou zijn. "De kleur oranje van de sinaasappels doet het gewoon goed in donkere shots".
• Het woord maffia wordt niet één keer in de film gebruikt, naar men zegt uit vrees voor de echte godfathers.
• Brando droeg geen watten in zijn mond, maar een speciaal door een tandarts gemaakt hulpmiddel.
• De baby die in de film word gedoopt is Coppola\'s eigen dochter Sofia Coppola.

The Godfather part II (1974)
Dit vervolg op The Godfather doet zeker niet onder voor het origineel en vertelt het verhaal van twee generaties binnen de familie Corleone. In dit tweede deel volgt regisseur
Francis Ford Coppola verschillende verhaallijnen: de eerste jaren, de opkomst van een
jonge Don Vito Corleone (Robert De Niro) en de groeiende macht en benoeming van zijn zoon Michael (Al Pacino) als de nieuwe Don. Dankzij veel elementen die ook The
Godfather tot een succes maakten, slaagde Coppola er opnieuw in een
onovertroffen film van ongekende grootte en visie te maken, die algemeen werd
erkend als de beste sequel ooit gemaakt. De film won 6 Academy Awards waaronder Beste Film, Beste Regie (Francis Ford Coppola) en Beste Mannelijke Bijrol (Robert De Niro).

Opvallende filmfeitjes:
• Robert de Niro woonde 4 maanden in Sicilie om zich voor te bereiden op zijn rol en om het Siciliaanse dialect onder de knie te krijgen.
• The Godfather part II was de eerste sequel ooit die een Oscar voor Beste Film won.
• De opnamen liepen een maand vertraging op doordat Al Pacino longontsteking kreeg.
• Tot aan de releasedatum is men nog met de montage van de film bezig geweest.
• In de flashbacks droegen de acteurs broeken met een ritssluiting. Toen een van de muzikanten opmerkte dat dergelijke broeken in die tijd nog niet bestonden moesten sommige scenes opnieuw opgenomen worden.

The Godfather part III (1990)
Deze derde prachtige film uit de Corleone-trilogie maakt het verhaal van Michael Corleone, de gangsterbaas die zijn misdaadrijk probeert te legitimeren, af. Al Pacino speelt weer de rol
van het machtige gezinshoofd Michael Corleone die, nu hij de 60 is gepasseerd wordt
gedreven door twee passies: de bevrijding van zijn familie uit de wereld van de
misdaad en het vinden van een geschikte opvolger.

De temperamentvolle Vincent (Andy Garcia), de bastaardzoon van Michaels broer Sonny, zou een geschikte kandidaat voor de opvolging kunnen zijn alhoewel de agressieve eigenschappen die hij van zijn vader heeft, tegen zich werken.

The Godfather part III liet lang op zich wachten maar bleek wederom een meeslepende film die de thema\'s macht, traditie, wraak en liefde op een meesterlijke wijze uitwerkt.
Genomineerd voor zeven Academy Awards waaronder voor Beste Film, Beste Mannelijke Bijrol (Andy Garcia) en Beste Regie (Francis Ford Coppola).

Opvallende filmfeitjes:
• Veel andere acteurs wilden dolgraag de rol van Vincent Mancini op zich nemen. Andy Garcia won het van onder meer Alec Baldwin, Vincent Spano, Matt Dillon, Val Kilmer, Charlie Sheen en Nicolas Cage.
• Robert Duvall vroeg maar liefst 5 miljoen dollar om terug te keren als Tom Hagen. Uiteindelijk ging men niet in op zijn aanbod en werd zijn personage uit de film geschrapt.
• In het echte leven is Talia Shire ook de tante van Sofia Coppola.
• Regisseur en producer Francis Ford Coppola wilde aanvankelijk dat de film de titel The Death of Michael Corleone meekreeg.
• Regisseurs dochter Sofia Coppola maakte in deze film haar acteerdebuut al was zij als in de eerste The Godfather film ook te zien toen ze gedoopt werd als dochter van Michael Corleone.

Consumentenadviesprijs 5 DVD-box: € 49,99
Consumentenadviesprijs single disc DVD’s per stuk: € 9,99

Recente artikelen

Laatste reacties

Lex v/d Moolen  |  04-07-2008

Zeer goed nieuws, ik wacht dan ook op deze (y)
Lees meer >

crocs  |  04-07-2008

Snap niet waarom The Godfather opnieuw wordt uitgebracht op DVD. Dat restored en remastered gebeuren is alleen interessant voor Blu-ray. Ik weet niet hoe het ...
Lees meer >

Frank  |  04-06-2008

Ze hebben dus deel twee op één DVD weten te zetten.
Lees meer >

MatrixTom  |  04-06-2008

Het grote moment is bijna aangebroken, heren :wink: Voor wie een woordje Duits machtig is, één van de eerste reviews: http://www.dvd-forum.at/21967/dvd_review_...
Lees meer >

Geef ook een reactie in dit topic!

Filteren

Tags

Meer >

Archief

Meer >

Deel deze pagina