Fast and the Furious, The: Tokyo Drift

Recensent:
Marcel den Haan
26-12-2006

Totaalbeoordeling:

5.1
DVD

Fast and the Furious, The: Tokyo Drift (DVD)
Samenvatting

Sean Boswell (Lucas Black) is een scholier die constant in de problemen komt. Nu is hij weer gepakt tijdens een illegale straatrace waarbij hij betrokken raakte bij een ongeval. De kans is nu aanwezig dat hij richting gevangenis zal moeten gaan, maar er is een oplossing. Om een celstraf te ontlopen moet hij naar Tokio om bij zijn vader te gaan wonen die in het leger zit. Daar maakt hij kennis met een jonge Amerikaan, Twinkie (Bow Wow). Via Twinkie komt hij in aanraking met de wereld van het straatracen in Tokio. Hier racen ze echter op een hele andere manier, namelijk Driften. Sean bakt niks van dit driften, maar eigenwijs als hij is, neemt hij het toch op tegen de beste drifter van de stad. Uiteraard verliest hij en nu moet hij als een speer les gaan nemen van iemand die echt goed kan driften en zo zijn verlies goed proberen te maken. Het enige probleem is dat de man tegen wie hij moet racen banden heeft met de onderwereld en op deze manier raakt Sean betrokken bij iets wat hij misschien helemaal niet aankan.

Commentaar

Het in 2001 verschenen The Fast and the Furious was een verrassende hit, maar bevatte eigenlijk alles wat een leuke en onderhoudende film zou moeten hebben. Een redelijk verhaal, snelle auto\'s, mooie vrouwen en knap in beeld gebrachte races. Ook de acteurs waren goed gekozen en Vin Diesel en Paul Walker werden met deze film bekende namen. Uiteraard kwam er al snel een vervolg en deze 2 Fast 2 Furious gooide het over een iets andere boeg en bleef daarom ook interessant. Vin Diesel haakte af, maar Paul Walker was wederom te zien, aangevuld met Tyrese en Eva Mendes. Voor dit derde deel is ook Paul Walker afwezig en nu wordt de hoofdrol gespeeld door Lucas Black, bekend uit Jarhead en Friday Night Lights. Het verhaal is verhuist naar Tokio en hier maken we kennis met een hele aparte vorm van racen, het driften. Dit gegeven zorgt er wederom voor dat het allemaal fris en interessant blijft, maar toch kan dit deel zich niet meten met de vorige delen. Niet dat het een slechte film is, want eigenlijk zijn alle belangrijke ingrediënten weer aanwezig. Mooie auto\'s, vrouwen en flitsende races, maar helaas is verhaal op sommige momenten wel erg dun. Ook is Lucas Black duidelijk geen Vin Diesel of Paul Walker, maar toch weet hij een redelijke rol neer te zetten. De rest van de cast is grotendeels onbekend, alleen Bow Wow mag een bekende naam genoemd worden. Deze rapper, voorheen bekend onder de naam Lil Bow Wow, speelt al enige tijd in films, maar dit was zijn eerste grote film. Ook hij brengt het er redelijk vanaf, maar hij is duidelijk geen Robert DeNiro. Nou is dat ook niet nodig in een prent zoals deze dus het voldoet allemaal prima.
Zoals gezegd is het verhaal verhuis naar Tokio en zien we de racevorm driften voorbij komen. De races zijn wederom goed in beeld gebracht maar toch allemaal net wat minder spectaculair als in de vorige delen en dan met name het origineel. Samenvattend kunnen we eigenlijk zeggen dat The Fast and the Furious: Tokyo Drift een redelijk onderhoudende film genoemd kan worden die prima voldoet voor een avondje vermaak. Verwacht geen hoogstaand verhaal of optredens van de betrokken acteurs, maar een leuk tussendoortje dat vooral racefans zal kunnen bekoren.

Filmspecs

Medium: DVD
Genre: Actie
Regio: 2
Jaar: 2006
Speelduur: 99 min
Verpakking: Keep Case
Beeldverhouding: 2.35:1 anamorf
Geluidssporen:
 • Dolby Digital 2.0 - Commentaar
 • Dolby Digital 5.1 - Engels
 • Dolby Digital 5.1 - Hongaars
Ondertiteling: Nederlands, Deens, Engels, Fins, En vele andere
Uitgever: Universal Pictures Benelux
EAN: 5050582441840

Extra's

 • Deleted Scenes
 • Audiocommentaar
 • Driftschool
 • Opnamen Van De Cast
 • Het Grote Ongeluk; Han's Laatste Rit
 • Klaar Om Te Driften
 • De Echte Koning Van De Drift
 • De Japanse Manier
 • Muziekclip

Techniek en extra's

Beeldkwaliteit

De film staat anamorf op de schijf in het formaat 2.35:1. De kwaliteit van het beeld is uitstekend, iets dat we wel mogen verwachten van een recente film zoals deze. Ten eerste is het beeld haarscherp en bevat het veel detail. Edge enhancement heeft dit nauwelijks tot gevolg. Ook de donkere scènes zijn goed te volgen dankzij een prima contrast en schaduwdetail. De kleuren zien er lekker fel uit en goed verzadigd. Ook het zwartniveau is prima en alle tinten zwart worden goed weergegeven. Artefacten zijn nauwelijks aanwezig, alleen hier en daar wat lichte filmgrain en aliasing. Een prima transfer die goed past bij de film.
De film is verdeeld in 20 hoofdstukken en de optionele ondertiteling is duidelijk te lezen en staat op een goede hoogte in het beeld.

Geluidskwaliteit

De originele Engelstalige soundtrack is in Dolby Digital 5.1 formaat (384 kb/s) op de DVD te vinden. Het geluid is van goede kwaliteit maar mist een aantal zaken om een echte topper te zijn. Ten eerste valt het gebruik van het laag wat tegen en iets meer laag uit het LFE kanaal had de track meer impact gegeven. Een film zoals deze heeft hier zeker baat bij en vooral de racescènes zouden wat spectaculairder overkomen. Ook valt het detail wat tegen en vooral de hoge klanken lijken soms wat onder te sneeuwen bij de rest van het geluid. De onnodig lage bitrate van 384 kb/s is hier ook zeker debet aan. De dialogen zijn verder goed te volgen en komen netjes uit de centerspeaker. De frontspeakers laten de rest van het geluid horen en de muziek. Ook dit klinkt allemaal prima. De achterkanalen laten de effecten horen en de racegeluiden tijdens de vele races. Een prima track nog altijd maar zoals gezegd hadden een aantal zaken beter gemogen.

Extra's

De flitsende menu\'s worden weergegeven in het formaat 1.78:1 en het achtergrondgeluid is Dolby Digital 2.0 (192 kb/s).

Deleted Scenes (19 min.)
Een reeks verwijderde scènes die apart of allemaal achter elkaar te bekijken zijn. Ook heb je de optie om de scènes te bekijken met of zonder commentaar van regisseur Justin Lin.
Het beeld is 2.35:1 letterboxed en het geluid is Dolby Digital 2.0 (192 kb/s).

Driftschool (7 min.)
Hier krijgen we te zien hoe de acteurs les krijgen in het driften en hoe zij dit geloofwaardig kunnen overbrengen tijdens het filmen. Uiteraard hebben de acteurs veel lol tijdens deze trainingen en dat is ook duidelijk te merken.
Het beeld is 1.78:1 letterboxed en het geluid is Dolby Digital 2.0 (192 kb/s).

Opnamen Van De Cast (4 min.)
Acteur Leonardo Nam loopt wat rond achter de schermen en filmt hier wat leden van de cast en crew. Iedereen gaat gek lopen doen als hij met zijn camera voorbijkomt, dus veel gekke bekken en ander raar gedrag.
Het beeld is 1.78:1 letterboxed en het geluid is Dolby Digital 2.0 (192 kb/s).

Het Grote Ongeluk; Hans Laatste Rit (8 min.)
Een kijkje in de keuken tijdens de opnames van één van de grotere racescènes in de film. De scène is opgenomen in Los Angeles omdat het in Tokio niet lukte. Ook krijgen we te zien wat er allemaal komt kijken bij het opnemen van een scène zoals deze.
Het beeld is 1.78:1 letterboxed en het geluid is Dolby Digital 2.0 (192 kb/s).

Klaar Om Te Driften (11 min.)
In deze featurette staan de auto\'s die te zien zijn in de film centraal. We zien hoe de auto\'s ontworpen zijn en dat er meerdere exemplaren zijn van één type zodat er enkele gesloopt kunnen worden.
Het beeld is 1.78:1 letterboxed en het geluid is Dolby Digital 2.0 (192 kb/s).

De Echte Koning Van De Drift (3 min.)
Een korte featurette over de enige echte Drift King van Japan, Keiichi Tsuchiya. Deze man heeft het driften in Japan ongeveer uitgevonden en hier is te zien hoe hij meewerkte aan de film.
Het beeld is 1.78:1 letterboxed en het geluid is Dolby Digital 2.0 (192 kb/s).

De Japanse Manier (9 min.)
Het opnemen van de film in Japan, het werken met Japanse acteurs en de Japanse manier van werken is waar de featurette over gaat. De leden van de cast en crew hadden het erg naar hun zin in deze wereldstad en ook de uitdagingen die komen kijken bij het opnemen van de film in deze stad wordt besproken.
Het beeld is 1.78:1 letterboxed en het geluid is Dolby Digital 2.0 (192 kb/s).

Muziekclip \"Conteo\" Van Don Omar (3 min.)
De naam zegt het al, een videoclip van het nummer \"Conteo\" van rapper Don Omar.
Het beeld is 2.35:1 letterboxed en het geluid is Dolby Digital 2.0 (192 kb/s).

Audiocommentaar
Regisseur Justin Lin geeft commentaar tijdens de film en doet dit op vermakelijke wijze. Hij geeft veel interessante informatie over wat er op het scherm te zien en het opnemen van de film. Weinig tot geen stiltes en dit zorgt ervoor dat het allemaal interessant blijft om naar te luisteren.

Conclusie

Sean Boswell is een jongen die steeds maar weer in de problemen komt. Nu is hij weer gepakt tijdens een illegale straatrace. Om een gevangenisstraf te ontlopen gaat hij richting Tokio waar zijn vader woont. Het duurt echter niet lang voordat hij weer tot zijn nek in de wereld van het straatracen zit. Hier racen ze echter op een hele andere manier en Sean moet weer van voor af aan beginnen om zich te kunnen meten met de beste racers van Tokio. The Fast and the Furious: Tokyo Drift is het derde deel uit de serie en liefhebbers van de voorgaande twee films weten wat ze kunnen verwachten. Het verhaal is verplaatst naar Tokio en de nieuwe manier van racen houdt het allemaal interessant en leuk om naar te kijken. Het verhaal is echter weer flinterdun en de personages matig uitgewerkt. Waar het echt toe doet zijn de racescènes en die zijn weer prima verzorgd. Al met al een aardig vervolg en fans zullen zich zeker vermaken. De DVD heeft een prima beeld en geluid en ook zijn er enkele extra\'s toegevoegd. Deze bestaan voornamelijk uit enkele featurettes die ingaan op het racen en het opnemen hiervan.

Laatste reacties

Jeroen vS  |  10-01-2007

Twee dagen geleden gezien en ik vond deze een stuk interessanter dan deel 2. Waarom precies weet ik niet, maar het kwam op mij volwassener over en deed me ook w...
Lees meer >

Jeroen vS  |  07-01-2007

Dan is het nog niet de beste film van het jaar maar hij kijkt wel lekker weg. Bij Tokyo Drift ergerde ik me vanaf de eerste t/m de laatste minuut ;) Bij mij ...
Lees meer >

F.v.Eenbergen  |  06-01-2007

Dan is het nog niet de beste film van het jaar maar hij kijkt wel lekker weg. Bij Tokyo Drift ergerde ik me vanaf de eerste t/m de laatste minuut ;) Bij mij ...
Lees meer >

TheGodfather  |  02-01-2007

de mensen die hier verantwoordelijk voor zijn moeten ze echt wat aandoen :evil: :xOmdat het jouw smaak niet is...... :? no sh*t sherlock :? Met afstand ...
Lees meer >

Rotterdam5314  |  02-01-2007

Met afstand de slechtste film van `t jaar. Wat een rotzooi! de mensen die hier verantwoordelijk voor zijn moeten ze echt wat aandoen :evil: :x (y)
Lees meer >

its me martin  |  02-01-2007

Deze zal ik zeker wel kopen, al heb ik er niet meer dan €6,- voor over.
Lees meer >

Daniël V.  |  01-01-2007

Met afstand de slechtste film van `t jaar. Wat een rotzooi! de mensen die hier verantwoordelijk voor zijn moeten ze echt wat aandoen :evil: :x Het is ook no...
Lees meer >

Andre van Helvoort  |  01-01-2007

de mensen die hier verantwoordelijk voor zijn moeten ze echt wat aandoen :evil: :xOmdat het jouw smaak niet is...... :? :arrow: Die toon van jou bevalt ...
Lees meer >

TheGodfather  |  01-01-2007

Met afstand de slechtste film van `t jaar. Wat een rotzooi! de mensen die hier verantwoordelijk voor zijn moeten ze echt wat aandoen :evil: :x
Lees meer >

superman  |  31-12-2006

Dat muziek is hartstikke vet ! 8)
Lees meer >

Andre van Helvoort  |  30-12-2006

Heb ze een tijdje geleden alle 3 gezien en ik moet zeggen dat ik deel 3 stukken beter vindt dan deel 2, die vindt ik echt niks. Maar met dit deel zijn ze wee...
Lees meer >

Michael Hamers  |  28-12-2006

Echt een waardeloze film die de serie het laatste nekschot gaf..... en sinds wanneer wordt een twist bij de Yakuzi met een race beslist???? :roll: Gewoon te ...
Lees meer >

Zoolander  |  28-12-2006

audiovisuele poep. :?
Lees meer >

intexor  |  26-12-2006

ik verwacht er niet veel van, maar ik haal me waarschijnlijk de trilogy box nog wel eens in huis zodra ik hem ergens tegenkom voor €25 of minder. dan toch lieve...
Lees meer >

scheur  |  26-12-2006

Echt een waardeloze film die de serie het laatste nekschot gaf..... en sinds wanneer wordt een twist bij de Yakuzi met een race beslist???? :roll: Gewoon te ...
Lees meer >

Geef ook een reactie in dit topic!

12 Geweld Anamorf Dolby Digital 5.1 geluid
DVDBlu-rayStreamingBioscoopUHD
6

Beoordeling allesoverfilm.nl

Film:6
Beeldkwaliteit:9
Geluidskwaliteit:8
Extra's:7
4.1

Beoordeling lezers

# beoordelingen: 45
?

Jouw beoordeling

Log in om deze film te beoordelen.