Pursuit of Happyness, The


Pursuit of Happyness, The (Blu-ray)
Samenvatting

Onderstaande samenvatting van de film is overgenomen van onze eerdere recensie van de gewone DVD uitgave.

Het leven van Chris Gardner (Will Smith) anno 1981 in San Francisco bestaat uit onbetaalde rekeningen en onverkoopbare handel. Elke dag weer probeert hij tevergeefs een unieke ‘botdichtheid scanner’ te verkopen aan artsen. Zijn vrouw zorgt eigenlijk voor het inkomen en neemt het Chris ook kwalijk als zij wederom hun vijfjarig zoontje Christopher (Jaden Smith) van de dagopvaong “Happyness” in Chinatown moet ophalen. Chris denkt een betere toekomst te vinden als effectenmakelaar en schrijft zich in voor een opleiding. Wanneer zijn vrouw hem verlaat, moet Chris zijn Christopher alleen opvoeden. Het lukt hem uiteindelijk als opleidingsstagiair bij een effectenmakelaarbureau te beginnen. Maar de opleiding is zonder inkomen en Chris kan niet voorkomen dat hij en zijn zoontje uit hun appartement worden gezet, met als gevolg dat zij tehuizen voor daklozen moeten afstruinen voor een slaapplaats. Chris en zijn zoontje moeten nog veel ontberingen doorstaan voor hij zijn droom van een beter bestaan kan verwezenlijken.

Commentaar

The Pursuit of Happyness is het inspirerende, waargebeurde verhaal over het leven van Chris Gardner. Het hartverscheurende verhaal van Chris Gardner die begin jaren ’80 ondanks dat hij bijna geen cent meer heeft en zonder een dak boven zijn hoofd, blijft zorgen voor zijn zoontje. Onderwijl probeert hij voor hen beider een betere toekomst op te bouwen. Dankzij zijn buitengewone geloof in zichzelf, doorzettingsvermogen en de liefde en het vertrouwen van zijn zoontje, lukt het Chris uiteindelijk om alle obstakels uit de weg te ruimen en uit te groeien tot een Wall Street legende. De Italiaanse regisseur Gabriele Muccino verfilmde dit deel van het leven van Chris Gardner, waarin hij laat zien dat je van niets toch iets kunt maken. Mensen die geld hebben roepen vaak: 'Geld maakt niet gelukkig!'. Maar dat geld toch wel erg gemakkelijk en bovenal ook noodzakelijk is laat dit verhaal ook zien. Feitelijk is het de verfilming van iemand die succesvol ‘the American dream’ waarmaakt. Verhalen die in Hollywood geliefd zijn en dus al gauw verfilmd worden. Alhoewel het levensverhaal op een mooie wijze verfilmd is, is het diepe dal waar Chris Gardner door heen gegaan is – de tijd dat hij met zijn zoontje op straat geleefd heeft – in de film toch oppervlakkig verfilmd. De wanhoop die Chris Gardner gevoeld moet hebben, blijft hierbij toch iets teveel op de achtergrond. De hoofdrol wordt zeer fraai gespeeld door Will Smith. Smith kreeg voor deze rol onder andere een Oscar en een Golden Globe nominatie voor beste acteur 2007. Het zoontje van Chris Gardner wordt gespeeld door Jaden Smith, de zoon van Will Smith. Jaden kreeg hiervoor de MTV Movie Award. Voor Jaden is dit weliswaar zijn debuut op het witte doek, als jonge acteur heeft hij al in enkele afleveringen van de Amerikaanse televisieserie All of Us gespeeld. Alhoewel Will Smith betrokken is bij de productie van All of US is The Pursuit to Happyness de eerste keer dat vader en zoon samen acterend te zien zijn. De echte Chris Gardner is zelf ook kort te zien in de film, kort voor het einde van de film. Los van de kleine kritiekpuntjes is The Pursuit of Happyness een mooie verfilming van een inspirerend levensverhaal. Zeker de moeite waard om een keer te bekijken.

Sony Pictures Vista heeft The Pursuit of Happyness zowel op DVD als in High Definition (HD) uitgebracht op Blu-ray Disc (BD). In deze recensie bekijken we de kwaliteit van deze Blu-ray Disc uitgave en maken we natuurlijk een vergelijking met de DVD uitgave.

Filmspecs

Medium: Blu-ray
Genre: Drama
Regio: B
Jaar: 2006
Speelduur: 117 min
Verpakking: Blu-ray Keep Case
Resolutie: 1920 x 1080p
Beeldverhouding: 2.40:1 HD niet anamorf
Geluidssporen:
 • Dolby Digital 2.0 - Commentaar
 • Dolby Digital 5.1 - Engels
 • Dolby Digital 5.1 - Hongaars
 • Dolby Digital 5.1 - Pools
 • Dolby Digital 5.1 - Russisch
 • Dolby Digital 5.1 - Spaans
 • Dolby Digital 5.1 - Tsjechisch
 • PCM 5.1 - Engels
 • PCM 5.1 - Spaans
Ondertiteling: Nederlands, Engels, Portugees, Zweeds, En vele andere
Uitgever: Sony Pictures Home Entertainment
EAN: 8712609681130

Extra's

 • Trailers
 • Making Pursuit: An Italian Take on the American Dream
 • Father and Son: On Screen and Off
 • The Man Behind The Movie: A Conversation with Chris Gardner
 • Audiocommentaar van regisseur Gabriele Muccino
 • Inside the Rubik’s Cube
 • Musical Performance: ‘I Can’

Techniek en extra's

Beeldkwaliteit

De Blu-ray Disc uitgave heeft het originele 2.40:1 beeldformaat. Het beeld heeft een resolutie van 1080p, dus 1080 beeldlijnen progressief. Het beeld heeft 1920*1080 beeldpunten, dat is vijf keer het aantal beeldpunten van de DVD uitvoering. Deze Blu-ray Disc uitgave is een 50 GB dual layer disc. Voor de encoding van het beeld is gebruik gemaakt van H.264 / MPEG-4 AVC (Advanced Video Coding) compressiemethode. Zoals bij alle High Definition uitgaven van speelfilms is de beeldsnelheid 24 beelden per seconde, wat overeenkomt met de originele filmsnelheid. Bij deze HD uitgave heb je geen last van de vier procent versnelling, zoals die bij PAL DVD’s wordt toegepast. De speelduur van de film op Blu-ray Disc is 117 minuten tegenover 112 minuten op de PAL DVD uitgave.

De beeldkwaliteit van de gewone DVD uitgave is al uitstekend. Toch voegt de High Definition transfer daar nog wat kwaliteit aan toe. De kleuren ogen voller en kleurrijker. Het beeld ziet er scherp en zeer gedetailleerd uit. Ook in de achtergronden blijven de kleinste details zichtbaar. De licht softe aanblik van de DVD uitgave is nu verdwenen. Ook van de filmgrain in het beeld is nu nauwelijks meer iets te zien. Het beeld oogt bijzonder zuiver en is vrij van ongerechtigheden. De optionele ondertiteling (wit) heeft een mooi klein, gestoken scherpe ondertiteling die zich goed laat lezen. De plaatsing is ook mooi onder in het beeld.

In verband met copyright technische redenen kunnen we de Blu-ray Disc recensies (nog) niet van screenshots voorzien.

Geluidskwaliteit

De Blu-ray Disc heeft een Engelstalige Dolby Digital 5.1 surroundtrack met een bitrate van 640 kb/s. Bij de gewone DVD is de toegepaste bitrate 384 kb/s. Tevens kun je de soundtrack in ongecomprimeerd PCM 5.1 surround geluid beluisteren.

De soundtrack is een rustige soundtrack zonder agressief actiegeweld. De Dolby Digital soundtrack is vergelijkbaar met de Dolby Digital track op de gewone DVD uitgave. Maar ook deze voornamelijk op dialoog geconcentreerde soundtrack heeft baat bij de hogere bitrate van de Blu-ray Disc. De detaillering van de geluiden, met name de subtiele omgevingsgeluiden is beter, waardoor een beter surround gevoel ontstaat. Dit is helemaal het geval bij de ongecomprimeerde PCM 5.1 soundtrack, die veel zuiverder en rustiger klinkt dan de Dolby Digital track. De filmmuziek wordt met een goede stereospreiding weergegeven, waarbij de surroundspeakers voor een ruimtelijke dimensie zorgen. Bij bepaalde scènes ondersteunen de surrounds nadrukkelijker in split-surround. Het LFE-kanaal wordt slechts incidenteel gebruikt. De dialogen zijn prima te volgen en komen, zoals gebruikelijk, mooi helder uit de centerspeaker. Bij deze film is hoorbaar dat ook een rustige soundtrack baat heeft bij een PCM 5.1 track met ongecomprimeerd geluid.

Extra's

De Blu-ray Disc maakt gebruikt van een pop-up menu, waarbij het menu wordt weergegeven zonder dat het afspelen van de film wordt onderbroken. Het menu ligt als een ‘overlay’ boven op het filmbeeld. Deze Blu-ray Disc uitgave biedt dezelfde extra’s als de DVD uitgave. Alleen zijn nu de extra’s ook in 1080p High Definition beeld. Alle extra’s zijn Nederlands ondertiteld.

Commentary with director Gabriele Muccino
De Italiaanse regisseur begint zijn commentaar met een verontschuldiging voor zijn Italiaanse accent, waardoor hij mogelijk wat minder makkelijk te volgen is. Nou, dat valt wel mee en de ondertiteling helpt hier natuurlijk ook bij. Muccino geeft een informatief en minutieus nauwkeurig commentaar dat veel aspecten van de filmproductie behandeld.

Making Pursuit: An Italian Take on the American Dream (17 min)
De Italiaanse regisseur Gabriele Muccino is op voorstel van Will Smith als regisseur bij het filmproject gehaald. In deze korte documentaire het hoe en waarom van deze keuze.

Father and Son: On Screen and Off (7½ min)
Uiteraard aandacht voor het feit dat vader en zoon Smith voor het eerst samenspelen in een filmproductie.

The Man Behind the Movie: A Conversation with Chris Gardner (13 min)
En natuurlijk aandacht voor de man die de inspiratie voor het filmverhaal was, Chris Gardner.

Inside the Rubik’s Cube (6½ min)
Kort aandacht voor de kubus van de Hongaarse professor Ernõ Rubik, die de kubus al in 1974 uitgedacht heeft. Begin jaren ’80 werd de kubus wereldwijd populair dankzij de speelgoed industrie. In de film heeft Rubik’s kubus ook een ‘rolletje’.

Musical Performance “I Can” (5 min)
Een liedje geschreven dat niet in de film voorkomt, maar geïnspireerd is door de film. Je hoort het liedje, terwijl er een statisch scherm wordt getoond met de namen van de betrokkenen.

Trailers
Hier kun je nog enkele reclametrailers van andere Sony Pictures uitgaven bekijken.

Conclusie

The Pursuit of Happyness is geïnspireerd op het levensverhaal van de Amerikaan Chris Gardner. Acteur Will Smith speelt Gardner die door een diep dal moet als hij zonder geld en zonder een dak boven zijn hoofd voor zijn vijfjarige zoontje moet zorgen. Dankzij zijn buitengewone geloof in zichzelf, zijn doorzettingsvermogen en de liefde en het vertrouwen van zijn zoontje, lukt het Gardner uiteindelijk om alle obstakels uit de weg te ruimen en uit te groeien tot een Wall Street legende. De Italiaanse regisseur Gabriele Muccino verfilmde deze ‘Amerikaanse Droom’ die waarheid werd.
Beeld- en geluidskwaliteit van deze Sony Pictures Blu-ray Disc uitgave zijn beide uitstekend en zijn op alle aspecten een verbetering ten opzichte van de DVD uitgave. De geboden extra’s geven voldoende achtergrondinformatie bij de film. De extra’s zijn identiek aan de extra op de DVD uitgave, alleen nu in HD beeldkwaliteit. De film is zeker de moeite waard om een keer te gaan kijken.

Laatste reacties

Rob van Gestel  |  25-01-2009

Gisteren gekeken, mijn mening is dat het gewoon een goede film is. Op de vraag of je deze film perse op blu-ray moet hebben, denk ik dat de goedkope dvd een pri...
Lees meer >

Bettina  |  26-11-2007

Ik heb deze net gezien. Goede film. Ongelooflijk verhaal, daarom is het wel goed te weten dat het echt gebeurt is. Will Smith speelde erg goed, en zijn zoontje...
Lees meer >

Raimond Kieftenbeld  |  05-07-2007

betere kwaliteit, maar wel 80% duurder :-? Tja wat verwacht je dan,dat ze voor het zelfde geld al worden verkocht als de dvd's?Het is nog een nieuwe techjni...
Lees meer >

Alexander D  |  05-07-2007

betere kwaliteit, maar wel 80% duurder :-? Was dit ook je post toen de eerste dvd's uitkwamen in het videotijdperk? :confused:
Lees meer >

Herman ter Lingen  |  05-07-2007

betere kwaliteit, maar wel 80% duurder :-?
Lees meer >

Arnold van Oostrum  |  05-07-2007

Volgens mij staat er een foutje bij beeldkwaliteit: Volgens mij mag die 'niet' dan wel met de deleteknop bewerkt worden. ;)Ooops.... Dank je. (y)
Lees meer >

Alexander D  |  05-07-2007

Volgens mij staat er een foutje bij beeldkwaliteit: De beeldkwaliteit van de gewone DVD uitgave is al uitstekend. Toch voegt de High Definition transfer daa...
Lees meer >

Geef ook een reactie in dit topic!

6 Angst Dolby Digital PCM 5.1 geluid
DVDBlu-rayStreamingBioscoop
8

Beoordeling allesoverfilm.nl

Film:8
Beeldkwaliteit:9
Geluidskwaliteit:10
Extra's:7
5.2

Beoordeling lezers

# beoordelingen: 10
?

Jouw beoordeling

Log in om deze film te beoordelen.