Expendables 3, The (SEE)

Totaalbeoordeling:

6.4
DVD

Expendables 3, The (SEE) (DVD)
Samenvatting

The Expendables hebben een nieuwe missie onder leiding van Barney Ross (Sylvester Stallone). Wat heel simpel had moeten zijn, wordt een ware hel wanneer oud-Expendable Conrad Stonebanks (Mel Gibson) een gewaardeerd lid van de groep huurlingen in levensgevaar brengt. Ross zint onmiddellijk op wraak, maar wil hier geen andere levens mee in gevaar brengen. Hij ronselt nieuwe, roekeloze vechtersbazen die een enkele reis naar het graf geen probleem vinden. Zodra Stonebanks echter zijn volledige kracht laat zien, is elke Expendable hard nodig.

Commentaar

De derde Expendables-film flopte in de bioscoop. Volgens de makers zelf was dit door een internetlek een paar weken voor de officiele release. Naar de mening van anderen was het door een overvloed aan (nieuwe) personages en een gebrek aan extreem (16+) geweld, interessante personages, een vloeiend verhaal, goede montage en humor. Sommigen hadden de hoop dat de verlengde, ongecensureerde versie van de film The Expendables 3 een deel van deze fouten zou herstellen. Helaas is dit niet het geval.

De Special Extended Edition van The Expendables 3, zoals hier besproken, is zes minuten langer dan de bioscoopversie waardoor de film iets beter loopt en er iets meer actie is, maar nog steeds 12+. Een kleine verbetering dus. Een simpele actiefilm als dit hoeft alleen te vermaken, wat helaas maar gering lukt. De eerste vijftien minuten van de film zijn zoals we The Expendables kennen. Alle bekende gezichten zijn er die met goed geregisseerde actie Wesley Snipes bevrijden. Met zijn stille dreigende spel lijkt Mel Gibson een prima 'slechterik' te worden. Dan valt de film stil voor bijna drie kwartier als het nieuwe team wordt geïntroduceerd. Dit gaat ten koste van ook maar enige echte tijd met de oorspronkelijke Expendables, wat een grote ergernis opwekt als blijkt dat slechts één lid van het nieuwe team echt nuttig is. Een van de krachten van de The Expendables en zeker The Expendables 2 was juist de karakters en hun dynamiek, wat hier zelden te zien is. Kelsey Grammar lijkt zich erg te vermaken als Stallone's hulp om het nieuwe team bij elkaar te krijgen, maar ook hij kan dit deel van de film niet redden. Het tempo en daarmee de dreiging van Gibson gaat volledig verloren. Waarschijnlijk was de rust bedoelt om iets meer de diepte in te gaan; misschien dat de oudjes nu echt hun wapens aan de wilgen moeten hangen (extra benadrukt met Neil Young's Old Man aan het einde). Deze ambitie is prima en lijkt afzonderlijk ook nog redelijk gelukt. Maar dit moet niet ten koste gaan van een (coherent) verhaal. Er is geen balans tussen de rauwe actie van de oude Expendables, de technische Mission Impossible-stijl van het nieuwe team en deze serieuze overwegingen. Een gemiste kans. Het laaste uur bevat voornamelijk zinloos geweld, waar de momenten met Antonio Banderas, Wesley Snipes en de oude Expendables bij vlagen toch erg leuk zijn (Jason Statham heeft in deze Extended Edition een gave actiescène erbij). Maar al snel slaat de vermoeidheid toe. Met meer over-the-top (16+) geweld zoals de eerdere Expendables-film was er op zijn minst meer variatie in de actiescènes geweest. In de actiefilms is de montage soms zo onevenwichtig dat kijkers geen idee hebben wie zich waar bevindt en wat ten opzichte van elkaar gebeurt. Erg lastig, als je een cast hebt van meer dan 15 man. Concluderend is Expendables 3 een zooitje na het eerste kwartier, maar het enthousiasme van sommige van de oudere acteurs maakt het misschien waard voor fans van de Expendables-serie om de film eens te bekijken. Maar zelfs als 'guilty pleasure' zal dit niemands favoriet zijn.


Naast deze Special Extended Edition DVD-uitgave is er ook een DVD-uitgave met alleen de bioscoopversie van The Expendables 3 erop. Beide uitgaven zijn ook op Blu-ray te verkrijgen, qua inhoud identiek aan de DVD-edities.

Filmspecs

Medium: DVD
Genre: Actie
Regio: 2
Jaar: 2014
Speelduur: 126 min
Verpakking: Keepcase in Slipcase
Beeldverhouding: 2.35:1 niet anamorf
Geluidssporen:
  • Dolby Digital 5.1 - Engels
Ondertiteling: Nederlands
Uitgever: Entertainment One
EAN: 8713045243364

Extra's

  • The Expendables Documentary
  • New Blood: Stacked and Jacked
  • The Total Action Package
  • Gag Reel
  • Christmas Runs The Gauntlet: extended scene

Techniek en extra's

Beeldkwaliteit

Op deze Special Extended Edition DVD-uitgave wordt The Expendables 3 vertoont in een anamorf 2.35:1 beeldformaat. Zoals verwacht is het een grauwe film, waar vooral grijs en bruintinten de boventoon voeren. De actiescène waar het jonge team een missie uitvoert, kent oppeens veel blauwe tinten. De plotselinge stijlwisseling stoort niet erg. De beelden zijn vrij scherp en gedetailleerd. Hier en daar is een close-up niet al te scherp, vaak wanneer er special effects mee gemoeid zijn (zie afbeelding 1). De special effects zelf zijn redelijk, waar altijd wel te zien is dat het om CGI explosies gaat. Er is sprake van een hoog contrast en daarmee een hoge zwartwaarde. De kleuren die er zijn, zijn goed verzadigd. The Expendables 3 toont op lichte compressieblokken na geen grote artefacten. Een redelijke beeldwaliteit dus.

Geluidskwaliteit

The Expendables 3 is te bekijken met een Engelstalige Dolby Digital 5.1 audiotrack (448 kb/s). Zoals gebruikelijk is het gesproken woord via het middenkanaal te horen. In sommige scènes worden de dialogen overstemt door de muziek of geluidseffecten, maar nergens is dit extreem storend. Zoals je van een actiefilm verwacht, klinken er geregeld explosies, vuurgevechten en overweldigend bedoelde geluidseffecten via de surroundkanalen. Het probleem hier is echter dat dit voornamelijk via de voorste twee surroundkanalen gebeurt en het LFE zich niet echt uit kan leven. Ook door de begeleidende muziek wordt je niet in de film gezogen. Eigenlijk een must voor een actiefilm als The Expendables 3. In principe klinkt alles prima, maar erg onderweldigend. Een net voldoende dus. 

Extra's

De Special Extended Edition DVD-uitgave van The Expendables 3 bestaat uit twee discs. De eerste schijf bevat alleen de film, die na enkele promotietrailers direct start. In tegenstelling tot wat er op verschillende websites staat aangegeven, is er dus geen audiocommentaar van cast en crew beschikbaar. Alle aanwezige extra's zijn op een afzonderlijke schijf te vinden.

The Expendables Documentary (50 min)
Een lange promotie voor de film waarin cast en crew aan het woord komt en er veel beelden van achter de schermen te zien is. Een interessante extra, waar het wel wat op de oppervlakte blijft en iedereen erg bezig is The Expendables 3 te verkopen en elkaar te prijzen.

New Blood: Stacked and Jacked (15 min)
Een segment waarin alle nieuwe gezichten uit The Expendables 3 worden belicht. Er wordt per persoon belicht hoe zij bij het project zijn gekomen. Omdat in de daadwerkelijke film de meeste karakters niet echt veel toevoegen, is dit een beetje triviale extra, maar interessant om een keertje te bekijken.

The Total Action Package (6 min)
Alle oudere acteurs in de film worden geprezen om hun betere rollen in andere films en het feit dat het zo bijzonder is dat ze nu (voor de derde keer) bij elkaar zijn.

Gag Reel (5 min)
Een korte reeks bloopers, vol versprekingen, foutjes en lolletjes op de set. Harrison Ford, in de eigenlijke film zeer teleurstellend, weet erg te vermaken. Het blijkt op de set vooral heel leuk en enthousiasmerend te zijn geweest, jammer dat dit niet van Expendables 3 zelf af te zien is.

Christmas Runs The Gauntlet: extended scene (3 min)
De actiescène met Jason Statham die aan de Special Extended Edition is toegevoegd, maar dan net iets langer. Niet heel veel anders dan in de verlengde versie, dus een vrij overbodige extra.

Conclusie

In de derde The Expendables zet Barney Ross zijn oude team aan de kant om achter zijn oude rivaal Conrad Stonebanks aan te gaan. Kort gezegd is het een zeer ongebalanceerde film, waar alleen de eerste 15 minuten echt geven wat fans van de serie willen. Een dappere poging om het anders te doen met een nieuw Expendables-team, maar helaas is dit mislukt. Qua beeld is er niet al te veel te klagen op deze Special Extended Edition DVD-uitgave. Het geluid doet wat het moet doen, maar net voldoende. De extra's op deze DVD-uitgave zijn veel in aantal, maar wisselend in kwaliteit. Voor sommigen zal The Expendables 3 een 'guilty pleasure' zijn, maar meer ook niet. 

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties. Geef als eerste een reactie in dit topic!

12 Angst Geweld Grof Dolby Digital 5.1 geluid
DVDBlu-rayStreamingBioscoop
5.5

Beoordeling allesoverfilm.nl

Film:5.5
Beeldkwaliteit:7
Geluidskwaliteit:6
Extra's:6.5
7.2

Beoordeling lezers

# beoordelingen: 5
?

Jouw beoordeling

Log in om deze film te beoordelen.

Extra screenshots