John Wick

Recensent:
Rogier Burghout
25-03-2015

Totaalbeoordeling:

8.3
Blu-ray

John Wick (Blu-ray)
Samenvatting

Voor John Wick (Keanu Reeves) zijn de hoogtijdagen als huurmoordenaar voorbij. Om niet meer op te vallen leeft hij rustig en anoniem. Orde, structuur en waakzaamheid zijn de nieuwe credo's in zijn leven. Richting zijn nieuwe vriend, een klein hondje, toont hij zijn menselijke en verzorgende kant. John wordt echter verrast door een aantal brutale inbrekers die het op hem hebben voorzien. In alle consternatie wordt niet alleen John mishandeld maar ook zijn hondje. Pas als de daders zijn gestrafd kan John weer rust vinden in zijn leven. Rampspoed is dus op komst voor de verantwoordelijken, en deze hebben banden tot aan de top van de criminele onderwereld. In die gelederen gaat de naam van John al snel met groot afgrijzen rond. Voor diegenen die de daden op hun conto hebben rest niets anders dan te vluchten voor hun leven.

Commentaar

Keanu Reeves staat een beetje bekend om zijn rollen als actieheld in Speed en The Matrix-trilogie. Ook heeft hij wat romantische rollen op zijn naam staan, maar door zijn wat stoicijnse en onnozele blik was hij hier niet echt succesvol in. Reeves is voornamelijk sterk in de rollen waarbij zijn karakter niet direct begrijpt dat hij meer in zijn mars heeft dan dat hij denkt. In John Wick is dit ook min of meer het geval, want als het karakter wordt geintroduceerd zou je niet verwachten dat dit een zeer bekwame en gevaarlijke huurmooordenaar is. En dat maakt John Wick zeker direct al wat meer geloofwaardiger en interessant, want de rest van de film heeft een zeer voorspelbaar en zelfs soms een ridicuul karakter. De verhaallijn is erg dun: inbrekers beroven en mishandelen een beruchte voormalige huurmoordenaar die daarna niets-ontziende wraak neemt.
Het hoofd van het misdaadsyndicaat wordt gespeeld door Michael Nyqvist die vooral bekend is om zijn rol in de originele Millenium-trilogie. In zijn rol zit meteen het ridicule, want de naam John Wick brengt groot afgrijzen op het gezicht van het karakter van Nyqvist. Zijn reactie is de reden dat het publiek gelooft dat Wick direct zo'n groot gevaar is. Dat brengt hij overtuigend, maar het is natuurlijk een beetje gek dat een hoofd van een misdaadsyndicaat direct zo bang is van een uitgerangeerde huurmoordenaar in ruste.
Zolang je dit als kijker allemaal niet zo serieus opvat valt er genoeg te genieten. De actie, cinematografie en de algehele sfeer van de film levert prima vermaak op voor een leuke filmavond. Als je de ongeinteresserde blik van Reeves kan behappen tesamen met een niet al te intelligent script met veel actie, dan zit je zeker voor een avond goed.

Filmspecs

Medium: Blu-ray
Genre: Actie
Regio: B
Jaar: 2015
Speelduur: 101 min
Verpakking: Blu-ray Keep Case
Resolutie: 1920 x 1080p
Beeldverhouding: 2.35:1 HD niet anamorf
Geluidssporen:
  • Dolby Atmos
Ondertiteling: Nederlands, Engels
Uitgever: A-Film Benelux
EAN: 8716777952238

Extra's

  • Audiocommentaar van filmmakers Chad Stahelski en David Leitch
  • Don't f*#% with John Wick
  • Calling in the Cavalry
  • Destiny of a collective
  • The Assassin's Code
  • The Red Circle
  • N.Y.C. Noir

Techniek en extra's

Beeldkwaliteit

John Wick is in het originele beeldformaat van 2.35:1 op Blu-ray Disc gezet met een AVC-codering. De film speelt zich voornamelijk 's nachts af en heeft naast zwart vele groene en donkergele kleuraccenten. Het contrast van de beeldtransfer is in orde maar de film zelf heeft wel een overdadige kleurcorrectie gekregen. Dit maakt het uiterlijk van de film wat overdadig verzadigd in de kleuren groen en geel, en vallen details soms wat weg. Ook het contrast en de scherpte hebben hier soms last van. De film is digitaal geschoten, dus buiten deze probleempjes is de beeldtransfer verder wel perfect in orde.

Geluidskwaliteit

De Blu-ray Disc-release van John Wick wordt vergezeld van een Dolby Atmos-audiotrack die afgespeeld wordt als een Dolby TrueHD-audiotrack. Deze 7.1-track is absoluut referentiemateriaal. Zowel de actiescènes als de rustige scènes die een verschillende dynamiek bevatten hebben toch dezelfde energie. Dat komt door de muziek, omgevingsgeluiden en de mooie spreiding van de audiotrack. Nergens valt de track stil en blijft altijd aanwezig, soms subtiel en soms overdadig maar altijd voel je je als kijker temidden van de film en het geluid. Ook de lage tonen zijn zeer in orde en de subwoofer wordt eigenlijk continue ingezet voor de lage tonen. Een geweldige prestatie van deze audiotrack.

Extra's

De Blu-ray Disc van John Wick heeft een aantal extra's meegekregen. Allen zijn 1080p HD maar niet ondertiteld.

Audiocommentaar van filmmakers Chad Stahelski en David Leitch
Een redelijk informatief audiocommentaar waar de twee filmmakers met veel lol en grappen vertellen over het maken van de film, de technische aspecten en het ontwerp van de actiescènes.

Don't f*#% with John Wick (15 min)
Een best interessante featurette over de vecht-choreografie en de actiescènes.

Calling in the Cavalry (12 min)
Deze featurette gaat over het ontstaan van het project.

Destiny of a collective (6 min)
Dit stukje gaat over de partnership tussen de twee hoofdkarakters in de film.

The Assassin's Code (5 min)
Wat verdere informatie over de onderwereld.

The Red Circle (6 min)
Wat verdere informatie en achter-de-schermen-beelden van de nachtclub-scènes.

N.Y.C. Noir (6 min)
Deze featurette geeft wat meer achtergrondinormatie over de stilistische keuzes in de film.

Conclusie

John Wick is huurmoordenaar in ruste maar door een grove en brutale overal wendt hij zijn oude vaardigheden aan om wraak te nemen op de daders. De Blu-ray Disc van John Wick is een voltreffer met een mooie beeldtransfer, een absolute referentie-audiotrack en een interesssant pakket aan extra's. Helaas zijn deze niet ondertiteld.

Laatste reacties

Werner  |  01-10-2019

Vraagje voor de kenners: is er discgewijs een verschil tussen deze (oude) versie van A-Film en de nieuwe schijf die nu in het 3-filmpakket zit?
Lees meer >

Tarkus  |  01-09-2017

Naar aanleiding van de tweede film, eerst deze eens opnieuw bekeken. En verhoog mijn score een beetje, want vond hem nog beter dan de eerste maal. Prachtige wra...
Lees meer >

Hombre  |  02-06-2017

Het zal een Belga uitgave worden en dan is het een tombola ...
Lees meer >

tmvde  |  02-06-2017

Iemand een idee wat voor audio de NL blu-ray van John Wick 2 gaat krijgen? US versie heeft volgens blu-ray.com Dolby Atmos en de UK versie DTS HD MA 5.1. 88028...
Lees meer >

DVDProfilersFilmgek  |  28-05-2016

Ik zag de DFW uitgave vandaag in de mediamarkt en er werd een DTS HD MA 5.1 track genoemd op de achterkant er nergens een melding van Atmos. Als je alle hoezen...
Lees meer >

tmvde  |  27-05-2016

Ik zag de DFW uitgave vandaag in de mediamarkt en er werd een DTS HD MA 5.1 track genoemd op de achterkant er nergens een melding van Atmos.
Lees meer >

DVDProfilersFilmgek  |  26-05-2016

Nee hoor. Dat is puur omdat ze die informatie niet krijgen van de distributeur/maatschappij. Daar kun je de webwinkels niet op aanspreken. De winkels krijgen di...
Lees meer >

Ludo Keeris  |  25-05-2016

De prijs en wanneer hij uitkomt vertellen ze wel, ook nog wie hij heeft uitgebracht, maar met de kwalitatieve details zijn ze allemaal wel heel erg zuinig, v...
Lees meer >

Claudio Santulli  |  25-05-2016

Oh ja, inderdaad. A-film ging toen de mist in, dan is het wel een goede vraag.
Lees meer >

DVDProfilersFilmgek  |  25-05-2016

Ik heb hier een John Wick van DFW liggen. Heeft deze nu Atmos (staat niet op de hoes) maar wel bij de specs bij Bol. Heb geen Atmos versterker. Heb hier een Jo...
Lees meer >

Claudio Santulli  |  25-05-2016

DWF dacht per abuis dat zij hiermee de primeur hadden in Nederland, maar daar zaten ze dus even mis. :mrgreen:
Lees meer >

Roger B.  |  25-05-2016

Ik heb hier een John Wick van DFW liggen. Heeft deze nu Atmos (staat niet op de hoes) maar wel bij de specs bij Bol. Heb geen Atmos versterker. Ja.deze heeft a...
Lees meer >

Mark van L.  |  25-05-2016

Ik heb hier een John Wick van DFW liggen. Heeft deze nu Atmos (staat niet op de hoes) maar wel bij de specs bij Bol. Heb geen Atmos versterker.
Lees meer >

Rogier Burghout  |  29-03-2015

De recensie is aangepast. Totdat Atmos gerecenseerd kan worden zal ik deze track en eventuele vernoemingen buiten beschouwing laten.
Lees meer >

Claudio Santulli  |  28-03-2015

Eens heren. De informatie, hoe beknopt ook, moet wel technisch accuraat zijn. We zullen het aanpassen. ;-)
Lees meer >

Geef ook een reactie in dit topic!

16 Geweld Grof Dolby Atmos 7.1 geluid
DVDBlu-rayStreamingBioscoop
8

Beoordeling allesoverfilm.nl

Film:8
Beeldkwaliteit:8.5
Geluidskwaliteit:10
Extra's:8
8.6

Beoordeling lezers

# beoordelingen: 9
?

Jouw beoordeling

Log in om deze film te beoordelen.

Extra screenshots