Avengers: Age Of Ultron


Avengers: Age Of Ultron (Blu-ray)
Samenvatting

Tony Stark (Robert Downey jr.) kan zijn vredesinitiatief maar niet loslaten en vindt het geheim om zijn Ultron-project nieuw leven in te kunnen blazen. Dit loopt echter helemaal verkeerd af en brengt daarmee de wereld en onze helden in een desastreus parket. Een waar zelfs het hele Avengers-team niet zomaar tegen opgewassen is. Een mysterieuze tweeling weet ook nog eens flink wat onrust en verwarring te zaaien, waarbij de helden allemaal met hun innerlijke demonen te maken krijgen. Alsof uit een visioen geboren krijgen de helden te maken met een zeer krachtige verschijning. Wie of wat is hij en wat is zijn connectie met Ultron? Lukt het The Avengers wel om Ultron (James Spader, stem) te stoppen en de wereld te redden van een onheilspellend scenario? Komen The Avengers wel ongeschonden uit de strijd? De wereld heeft het wederom zwaar te verduren.

Commentaar

Avengers: Age of Ultron is inmiddels al de 11de film uit de Marvel Cinematic Universe (MCU) en is geproduceerd door Marvel Studios en gedistribueerd door Walt Disney Studios. Joss Whedon neemt wederom de regie voor zijn rekening en vrijwel de hele cast keert terug voor dit vervolg op de succesvolle eerste film, The Avengers uit 2012. De eerste vraagt die natuurlijk op ieders lippen brandt is, “Is dit tweede deel minstens zo goed als het eerste deel?”. Het antwoord is zowel makkelijk als heel persoonlijk.Avengers: Age of Ultron is namelijk niets minder dan wederom een achtbaanrit die, ondanks dat er zwaar geleund wordt op CGI, toch genoeg diepgang en karakterontwikkelingen kent. Personages waar in vorige films minder over uitgeweid werd leer je nu wat beter kennen. Er is zelfs ruimte voor een hint naar romantiek. Soms overheerst een gevoel van herhaling van zetten, maar dat maakt deze film niet minder indrukwekkend. Een rit die boeit van begin tot eind. Vond je de eerste film goed, dan zal je dit vervolg ook erg kunnen waarderen. Fans van Marvel zullen lyrisch zijn over de nauwkeurigheid waarin de comics gevolgd worden. Maar dat maakt het zeker niet alleen een film voor de fans. Whedons hand in de mix van humor, actie en oneliners is duidelijk aanwezig en geeft de film dezelfde - prettige - sfeer en stijl mee. Toch is deze film duisterder dan z’n voorganger en je merkt duidelijk dat de film onderdeel is van iets groters. Dat is tevens een groot voordeel van de films en series die Marvel uitbrengt, letterlijk alles is met elkaar verweven en deze film zit vol met hints en cameo’s. Ultron is een waardige tegenstander,  maar het is wellicht niet de super-schurk waar je op zou hopen. Het personage moet het vooral hebben van de stem van de acteur. Naast de bekende helden worden er ook nieuwe mensen met superkrachten geïntroduceerd. De Maximoff-tweeling Scarlet Witch (Elizabeth Olsen, Godzilla) en Quicksilver (Aaron Taylor Johnson, Godzilla) spelen een belangrijke rol en The Vision (Paul Bettany, The Da Vinci Code) is wellicht wel de personificatie van de hele film. De film heeft wel een gesloten einde, maar in alles is overduidelijk dat er meer staat te gebeuren, veel meer… Avengers: Age of Ultron heeft natuurlijk niet het verrassingseffect van de eerste film. Daar heeft uiteraard elke vervolgfilm wel last van, maar de vechtscène tussen Iron Man en Hulk is nu al legendarisch. Het massale gevecht in het laatste deel van de film is weer overweldigend. Avengers: Age of Ultron is wellicht niet slechter of beter dan z’n voorganger, maar simpelweg anders.  Een film waarin zoveel gebeurt, dat je even moet bijkomen en moet overpeinzen om nu exact te weten wat je er nu precies van vindt. De Marvel-fan zal daar echter nog wat langer voor nodig hebben. Die moet het allemaal eerst nog even verwerken…

Filmspecs

Medium: Blu-ray
Genre: Actie
Regio: A, B, C
Jaar: 2015
Speelduur: 141 min
Verpakking: Blu-ray Keep Case
Resolutie: 1920 x 1080p
Beeldverhouding: 2.35:1 HD niet anamorf
Geluidssporen:
  • DTS-HD MA 7.1 - Engels
  • Dolby Digital 2.0 - Commentaar
  • DTS 5.1 - Italiaans
  • DTS-HD HR 5.1 - Frans
Ondertiteling: Nederlands, Arabisch, Engels, Frans, Italiaans
Uitgever: Walt Disney Company Benelux
EAN: 8717418468927

Extra's

  • Van binnenuit: Avengers – Age of Ultron – de making-of
  • De oneindige zes
  • Een wereldwijd avontuur
  • Deleted & Extended Scenes
  • Gagreel
  • Audiocommentaar van regisseur Josh Whedon

Techniek en extra's

Beeldkwaliteit

De Blu-ray Disc-uitgave van Avengers: Age of Ultron heeft de originele beeldverhouding van 2.35:1. Het High Definition beeld heeft een 1080p/24p resolutie. Dit betekent dat het beeld progressief is opgebouwd uit 1920*1080 beeldpunten en dat de beeldsnelheid 24 beelden per seconde is (de originele filmsnelheid). Voor de encodering is gebruik gemaakt van de MPEG-4 AVC codec. Deze Blu-ray Disc-uitgave bestaat uit een 50 GB dubbellaagse disk.

Soms kunnen we kort zijn over de beeldkwaliteit. Zo ook in dit geval. Het beeld is namelijk niets minder dan pure perfectie. De scherpte en detaillering bereiken een ongekend hoog niveau, ongeacht de omstandigheden. Het beeld is kleurrijk en het contrast hoog, maar niet onrealistisch. Donkere scènes houden voldoende schaduwdetail. De CGI – die overigens van zeer hoge kwaliteit is – valt naadloos samen met de echte omgevingen. Ook bij veel snelheid en actie is het beeld altijd even indrukwekkend. Van ruis is geen sprake en overige defecten schitteren door afwezigheid. Een disk die absoluut exemplarisch is voor het beste wat blu-ray op dit moment kan bieden.

Geluidskwaliteit

Avengers: Age of Ultron wordt op deze BD-uitgave ondersteund door een DTS-HD Master Audio 7.1-track (24bit/48kHz) in de originele Engelse taal. Tracks in 7.1-formaat zijn nog altijd in de minderheid en dit is een leuke extra voor wie deze set-up in huis heeft. Een grote blockbuster als deze biedt legio mogelijkheden om je speakers eens flink wakker te schudden. Daar wordt dan ook goed gebruik van gemaakt. Het geluidsgeweld is overweldigend. De subwoofer haalt zeer diep laag, maar altijd functioneel en gecontroleerd. Geluidseffecten zijn verdeeld over het hele geluidsbeeld en een zeer dynamische en actieve surroundwerking maakt dat je je midden in de actie waant. Ook het geluid op deze BD-uitgave van Avengers: Age of Ultron krijgt van ons de volle punten.

Extra's

De BD keepcase zit verpakt in een standaard keepcase. Vanuit het geanimeerde hoofdmenu zijn een aantal extra’s te bekijken. Deze worden hieronder afzonderlijk besproken. Het beeld bij de extra’s is in HD en de audio is Dolby Digital 2.0 (640 kb/s), tenzij anders vermeld. Er is Nederlandse ondertiteling bij beschikbaar.

Van binnenuit: Avengers – Age of Ultron – de making-of (18 min.)
Deze extra heeft het karakter van een algemene making of. Vol met korte interviewfragmenten en beelden uit de film. Het tempo ligt even hoog als in de film en onderwerpen wisselen elkaar in hoog tempo af.

De oneindige zes (7 min.)
Voor de echte fans is dit misschien wel de leukste extra. Men gaat namelijk in op de link tussen de verschillende Marvel-films en de link met de stripboeken. Ook voor een vooruitblik op het vervolg is dit waar je moet zijn.

Een wereldwijd avontuur (3 min.)
De Avengers doen in deze film evenveel locaties aan als in de gemiddeld James Bond-film. In een paar minuten krijgen we een kort overzicht van de wereldreis die is gemaakt. Onder andere Italië, Zuid-Korea en Afrika passeren de revue.

Deleted & Extended Scenes (12 min.)
Het gaat hier om een viertal scènes die afzonderlijk of allemaal achter elkaar kunnen worden afgespeeld. Optioneel is er commentaar van regisseur Josh Whedon beschikbaar (met Nederlandse ondertiteling). De scènes hebben met elkaar gemeen dat het karakterontwikkeling betreft, waarvoor vanwege de speelduur geen ruimte meer was in de film. De audio is Dolby Digital 2.0 (192 kb/s).

Gagreel (4 min.)
Het gebruikelijke loltrappen op de set. Hier is niets nieuws te vinden. Leuk voor de liefhebbers hiervan. De audio is Dolby Digital 2.0 (320 kb/s).

Audiocommentaar van regisseur Josh Whedon
Als kers op de taart is er audiocommentaar beschikbaar van regisseur Josh Whedon. De audio is Dolby Digital 2.0 (192 kb/s) en zelfs dit commentaar is Nederlands ondertiteld. Op rustige toon en in beheerst tempo vertelt Josh Whedon allerlei details over de film. Als je er de tijd voor hebt, dan is dit de extra met verreweg de meeste diepgang.

Conclusie

Tony Stark wil nog steeds vrede op aarde en bedenkt daarvoor artificiële intelligentie in de vorm van Ultron. Maar al gauw keert dit plan zich tegen hem en zijn alle Avengers nodig om te strijden tegen een vijand die sterker is dan dat ze tevoren ooit zijn tegengekomen. Avengers: Age of Ultron is zo mogelijk nog grootschaliger dan haar voorganger. De actie en CGI zijn als nooit tevoren en hier en daar wordt ook nog enige diepgang bereikt. De BD-uitgave krijgt technisch de volle punten voor een fenomenale beeld- en geluidspresentatie. Daarnaast is er een leuke verzameling aan extra’s beschikbaar.

Laatste reacties

martin  |  05-12-2015

Gisteren gekeken, moet zeggen dat het geluid erg tegenviel. Ik moest de volume veel harder zetten dan normaal. Het leek wel een dialoog gerichte soundtrack. De ...
Lees meer >

Pieter R.  |  05-10-2015

Nu heeft Marvel wel de MOGELIJKheden natuurlijk om diversiteit aan te brengen in haar films. Ik hoop dat men ook echt daarvan gebruik maakt. Black Panther, Dr. ...
Lees meer >

Claudio Santulli  |  05-10-2015

Ik ben het wel met je eens Pieter, dat gevoel heb ik ook... Ik vond de tweede kijkbeurt (thuis) minder indrukwekkend dan wat ik in de bioscoop had. Ik vind het ...
Lees meer >

Pieter R.  |  05-10-2015

Voor mij is elke marvel film wel een soort guilty pleasure. Maar deze 2e avenger-film viel me ook wel wat tegen. Voor mij was het niet dat er te weinig gebeu...
Lees meer >

Rogier Burghout  |  05-10-2015

Mmmm..... hier moet ik nog even over nadenken...... Gelukkig had ik er tijdens het kijken een lekker flesje bij en dat maakte het allemaal wat minder moeilijk...
Lees meer >

DVDProfilersFilmgek  |  04-10-2015

Eens, in de film gebeurt veel maar nauwelijks iets wat voor een beetje weldenkend mens makkelijk te volgen is. Mmmm..... hier moet ik nog even over nadenken......
Lees meer >

Rogier Burghout  |  04-10-2015

Een film waarin zoveel gebeurt, dat je even moet bijkomen en moet overpeinzen om nu exact te weten wat je er nu precies van vindt. Really ? Eens, in de film...
Lees meer >

DVDProfilersFilmgek  |  04-10-2015

Tsja dan kan het geluid en/of het beeld wel goed of slecht zijn, ik heb binnen het uur de boel uitgezet omdat ik al zes keer in slaap was gevallen en normaal ki...
Lees meer >

Claudio Santulli  |  04-10-2015

Dat is het nou mooie, ik vind weer van niet. ;-)
Lees meer >

WaymannDirector  |  04-10-2015

Ik vind het niet raar dat je een mening hebt, ik vond gewoon je mening raar.
Lees meer >

Claudio Santulli  |  04-10-2015

Een film waarin zoveel gebeurt, dat je even moet bijkomen en moet overpeinzen om nu exact te weten wat je er nu precies van vindt. Really ? De regel is dat a...
Lees meer >

Hombre  |  04-10-2015

Had net hetzelfde voor, maar ben die lange zit wel doorgekomen. Film viel dus tegen. Te lang, als er geen actie was viel ik in slaap, (was niet moe want heb daa...
Lees meer >

Hombre  |  04-10-2015

Ik vond de dynamiek juist heel erg goed. Dat is mede de reden dat het basis niveau van het geluid wat lager is. Er zit een enorm dynamisch bereik in deze soundt...
Lees meer >

WaymannDirector  |  04-10-2015

Tsja dan kan het geluid en/of het beeld wel goed of slecht zijn, ik heb binnen het uur de boel uitgezet omdat ik al zes keer in slaap was gevallen en normaal ki...
Lees meer >

peptalk  |  04-10-2015

Tsja dan kan het geluid en/of het beeld wel goed of slecht zijn, ik heb binnen het uur de boel uitgezet omdat ik al zes keer in slaap was gevallen en normaal ki...
Lees meer >

Geef ook een reactie in dit topic!

12 Angst Geweld DTS HD Master Audio 7.1 geluid
DVDBlu-rayStreamingBioscoop
9

Beoordeling allesoverfilm.nl

Film:9
Beeldkwaliteit:10
Geluidskwaliteit:10
Extra's:7
7.5

Beoordeling lezers

# beoordelingen: 19
?

Jouw beoordeling

Log in om deze film te beoordelen.