Doctor Strange

Recensent:
Vincent Vernel
16-11-2016

Totaalbeoordeling:

7.8
Bioscoop

Doctor Strange (Bioscoop)
Samenvatting

Neurochirurg Stephen Strange (Benedict Cumberbatch) is een van de meest succesvolle dokters in zijn veld. Met zijn vaste hand weet hij de meest gevaarlijke operaties tot een goed einde te brengen, iets waar hij met plezier over opschept. Dan komt de nacht van het ongeluk. Stephens handen worden nog net niet verbrijzeld, maar ze zijn wel dusdanig beschadigd dat hij nooit meer zijn vak uit zal kunnen oefenen. Vastberaden toch te kunnen blijven opereren vertrekt Doctor Strange naar Tibet, waar hij de Ancient One (Tilda Swinton) ontmoet. Zij biedt hem de kans om zijn geest te openen en lichaam te herstellen. Hier zit echter wel een prijskaartje aan.

Commentaar

Marvel Studios kent vele successen, zowel kritisch als sowieso financieel (zie bijvoorbeeld Iron Man, The Avengers, Guardians of the Galaxy en Captain America: Civil War). Over de jaren heeft het productiebedrijf hun formule voor geslaagde superheldenfilms steeds meer verbeterd. Doctor Strange is een product van alle werkende elementen uit vorige Marvel-films met een dik Inception-sausje. Het resultaat is een vermakelijk tussendoortje. 

Het verhaal is simpel te volgen: Doctor Strange volgt het 'origin story'-format van een helft introductie en opbouw en een helft vechten tegen een simpele slechterik.  Het einde biedt wel een licht verfrissende twist. Personages worden totaal niet uitgediept of nemen wel erg snel dingen voor lief, maar dit is maar bij vlagen echt storend. De special effects hebben een grote rol in Doctor Strange; in de verschillende werelden kan magie gebruikt worden wat er op het grote scherm vrij spectaculair uitziet. Na een tijdje begint alles echter wel wat op elkaar te lijken. De actie in de film is indringend, hoewel af en toe het gevoel van gevaar mist.

Bendedict Cumberbatch speelt zijn rol met verve. Hij weet mooi te schakelen tussen drama en actie en krijgt de kans zich van verschillende kanten te zien. Zijn humor is cynisch en droog wat goed past bij de film en het personage van Doctor Strange, maar soms voelt het wat geforceerd. Buiten Cumberbatch krijgt alleen Tilda Swinton echt de ruimte om zich te ontwikkelen. De rest, zeker Mads Mikkelsens slechterik Kaecilius is erg eendimensionaal, hoewel iedereen duidelijk echt zijn best doet.

Filmspecs

Medium: Bioscoop
Genre: Actie, Avontuur, Fantasy
Jaar: 2016
Speelduur: 112 min

Conclusie

Doctor Strange is een gelikte, mooi ogende avonturenfilm waar er vrijwel geen risico's genomen worden en buiten Strange geen enkel karakter echt wordt ontwikkeld. De film bevat hiernaast wel genoeg 'eye-candy', humor en simpel vermaak om een keer te bekijken.

Laatste reacties

PCMSCHOUTEN  |  08-03-2017

Lekkere tussendoor film. Verstand op nul en kijken maar. Wat een goede special effect,s (wel veel van inception en de matrix gejat) maar dat mag de pret niet dr...
Lees meer >

Geef ook een reactie in dit topic!

12 Angst Geweld
DVDBlu-rayStreamingBioscoop
7

Beoordeling allesoverfilm.nl

Film:7
Beeldkwaliteit:-
Geluidskwaliteit:-
Extra's:-
8.5

Beoordeling lezers

# beoordelingen: 8
?

Jouw beoordeling

Log in om deze film te beoordelen.