Fate of the Furious, The / Fast & Furious 8

Recensent:
Rogier Burghout
24-08-2017

Totaalbeoordeling:

7.4
DVD

Fate of the Furious, The / Fast & Furious 8 (DVD)
Samenvatting

Dom (Vin Diesel) heeft al een wild leven achter de rug, vol met avonturen waarbij de grenzen van wetten en regels vaker wel dan niet werden overschreden. Maar nu lijkt hij klaar te zijn om zich te settelen met zijn geliefde Letty (Michelle Rodriquez) en zijn ze op een romantische huwelijksreis. Maar dan krijgt Dom een onverwachts bezoek van topcrimineel Cipher (Charlize Theron) en Dom wordt gedwongen om mee te werken aan haar snode plannen. Dit leidt er zelfs toe dat hij zijn team moet verraden en Hobbs (Dwayne Johnson) belandt hierdoor in de gevangenis. Letty wil dat iedereen vertrouwen in Dom houdt en dat het team weer bij elkaar komt om Dom te gaan zoeken. Hier ligt een grote uitdaging, want de klok tikt door en Dom is onvindbaar. En als ze te laat zijn, kan Cipher haar plannen tot uitvoering brengen. Zal het team het lukken om Dom te vinden en Cipher te stoppen?

Commentaar

Het begon allemaal in 2001 met een toen nog relatief kleinschalig eerste deel. Inmiddels zijn we alweer bij deel 8 beland. The Fate of the Furious (dit is de originele titel) is dan ook wel bekend onder de naam Fast & Furious 8 en wordt veelal ook onder die naam in de Nederlandse bioscopen geadverteerd. En we zijn nog niet klaar met deze serie, want voor de komende jaren staan er nog twee delen gepland. Na deel 7 gaf producent Vin Diesel aan dat er nog een laatste trilogie zou komen, waarvan deel 8 het "eerste" deel is. Deel 8 is tevens ook het eerste deel waarin Paul Walker niet meer mee heeft kunnen doen. Naar zijn karakter wordt nog wel een paar keer verwezen, maar verder gaat het team door met de waan van de dag. Net zoals in de andere delen van de serie draait het in deze explosieve actiefilm om spectaculaire explosies, achtervolgingen en stunts. Het element van verraad in het verhaal is klassiek, maar voegt wel net dat beetje extra pit toe. Waar we echter voor komen is de actie en die is grootser en daarmee meer absurd dan ooit. De toon wordt direct gezet tijdens een openingsscène op Cuba, waarbij er weinig overblijft van de auto waar Dom in rijdt. Het leuke is echter dat de film ook wel van zichzelf weet dat het allemaal zwaar overdreven is. Dit gebeurt ook tijdens de vele dialogen in de film, waardoor de humor als een soort constante aanwezig is. In het begin van The Fate of the Furious zit het tempo er nog heel goed in, maar na verloop van tijd zakt dit wat weg. Ook zit er aan het einde een actiescène die wel wat lang voortsleept. Dat mag de pret echter niet drukken en de ogenschijnlijk lange speelduur is dan ook zo voorbij. Liefhebbers van spectaculaire actie, humor en stunts krijgen met dit achtste deel weer meer dan waar voor hun geld.

Filmspecs

Medium: DVD
Genre: Actie, Avontuur
Regio: 2
Jaar: 2017
Speelduur: 130 min
Verpakking: Keepcase
Beeldverhouding: 2.40:1 anamorf
Geluidssporen:
  • Dolby Digital 5.1 - Engels
  • Dolby Digital 2.0 - Commentaar
  • Dolby Digital 5.1
  • Dolby Digital 5.1 - Frans
Ondertiteling: Nederlands, Deens, Engels, Fins, Frans, Noors, Zweeds, En vele andere
EAN: 5033083120207

Extra's

  • All about the Stunts
  • Extended Fight Scenes
  • Feature Commentary with Director F. Gary Gray

Techniek en extra's

Beeldkwaliteit

Op DVD heeft The Fate of the Furious het oorspronkelijke anamorfe beeldformaat van 2.40:1 meegekregen. De film heeft een helder en kleurrijk kleurenpalet en dit komt goed over op de beeldtransfer. Het beeld is verder scherp met goede contrastwaardes en een goed zwartniveau tijdens donkere scènes. De transfer is verder vrij van fouten zoals macroblocking en andere compressiefouten. Een prima beeldtransfer die de film meer dan recht aandoet.

Geluidskwaliteit

The Fate of the Furious krijgt op DVD een aantal Dolby Digital 5.1 (448 kb/s) tracks mee, waarvan er een is in de oorspronkelijke Engelse taal. De track klinkt uitstekend met voldoende agressie en ruimtelijke spreiding over de surroundkanalen. Dialogen komen netjes uit de centerspeaker en de voornaamste geluiden komen uit de voorste speakers. De film zit vol met actie en spektakel en de surroundkanalen worden dan ook vaak aangewend en dit geeft de geluidstrack een zeer levendig uiterlijk. Ook het laag wordt goed bediend door de subwoofer. Een goede en levendige geluidstrack die goed bij de film past.

Extra's

The Fate of the Furious heeft op DVD een aantal extra's meegekregen. Alles extra's zijn Nederlands ondertiteld.

All about the Stunts (19 min)
Een feauturette over bepaalde actiescènes in de film.

Extended Fight Scenes (5 min)
Een paar verlengde scènes die niet noemenswaardig anders zijn dan de vertoonde versies in de film zelf.

Feature Commentary with Director F. Gary Gray
Een audiocommentaar met regisseur F. Gary Gray. Hij vertelt interessante achtergronden tijdens het filmen en leuke anecdotes over de productie.

Conclusie

In dit achtste deel van de Fast and the Furious-serie wordt Dom gedwongen zijn team te verlaten en te verraden. Zijn team zet alles op alles om hem terug te halen en de wereld tegelijkertijd voor allerlei onheil te behoeden. The Fate and the Furious krijgt op DVD een prima beeldtransfer mee en ook het geluid is dik in orde. Met een aantal leuke extra's erbij maakt dit tot een prima DVD-uitgave.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties. Geef als eerste een reactie in dit topic!

Anamorf Dolby Digital 5.1 geluid
DVDBlu-rayStreamingBioscoopUHD
8

Beoordeling allesoverfilm.nl

Film:8
Beeldkwaliteit:9
Geluidskwaliteit:9
Extra's:7
6.7

Beoordeling lezers

# beoordelingen: 7
?

Jouw beoordeling

Log in om deze film te beoordelen.

Extra screenshots