Mountain Between Us, The

Recensent:
Rogier Burghout
23-02-2018

Totaalbeoordeling:

6.2
Blu-ray

Mountain Between Us, The (Blu-ray)
Samenvatting

Wanneer de vluchten van zowel arts Ben Bass (Idris Elba) als journalist Ales Martin (Kate Winslet) worden geannuleerd, zitten beiden in de rats. Ze hebben namelijk allebei zeer belangrijke afspraken die niet verzet kunnen worden. Samen regelen ze een privéjet dat wordt bestuurd door piloot Walter (Beau Bridges). Tijdens de vlucht overlijdt Walter en stort het vliegtuig neer in de besneeuwde bergen van Utah. Wonderwel overleven Ben en Alex de crash en wachten ze tot iemand hen komt redden. Als na verloop van tijd er geen hulp komt opdagen, realiseren ze zich dat ze overgeleverd zijn aan de elementen. Vastberaden om deze gebeurtenis te overleven besluit het stel om een gevaarlijke tocht te ondernemen door de wildernis, op zoek naar de bewoonde wereld. Deze tocht zal hun uithoudingsvermogen en overlevingsdrang tot het maximum drijven. Zullen zij overleven of toch slachtoffer worden van de elementen van de natuur?

Commentaar

Zogenaamde overlevingsfilms na vliegtuigcrashes  zijn in de laatste tientallen jaren veel gemaakt. Titels als Alive, The Grey, The Edge en Cast Away zijn bekende voorbeelden van hoe verschillende karakters worden gedreven tot extreme handelingen om te overleven in de wildernis of in afgelegen oorden. The Mountain Between Us is geregisseerd door de redelijk onbekende regisseur Hany Abu-Assad, die als regisseur ooit debuteerde met Het 14e Kippetje met wijlen Antonie Kamerling in de hoofdrol. Hierna heeft hij voornamelijk Engelstalige en Palestijnse films gemaakt (de regisseur is van origine Palestijns en Nederlands). Ook is hij twee keer genomineerd voor een Oscar voor Beste Buitenlandse film met Paradise Now en Omar. Met The Mountain Between Us gooit hij helaas geen hoge ogen. De film brengt niets vernieuwends en vertelt geen verhaal dat een toevoeging is voor het genre. Het verhaal brengt alle clichés van elke overlevingsfilm naar voren: van het in oog-in-oog staan met een gevaarlijk dier tot aan een val van een bergrand en het vallen in ijswater. Dit is allemaal nog wel te vergeven en het is best spannend om te bekijken, ook omdat Idris Elba en Kate Winslet hun rol met verve spelen en het een goed acteursduo is om naar te kijken. Waar de film echter helemaal mee onderuit gaat is het romantische subplot tussen de twee hoofdpersonen. Niet alleen komt het vreselijk clichématig over, maar ook nog eens erg geforceerd. De film heeft dit subplot echt niet nodig om interessant te blijven. Sterker nog, de film was beter geweest zonder dit romantische gekrakeel dat ook nog eens redelijk vroeg in de film geïntroduceerd wordt. The Mountain Between Us heeft een aantal redelijk sterke tot sterke punten en is best het bekijken waard, maar de romantiek had regisseur Abu-Assad achterwege mogen laten.

Filmspecs

Medium: Blu-ray
Genre: Actie, Avontuur, Drama
Regio: B
Jaar: 2017
Speelduur: 112 min
Verpakking: Blu-ray Keep Case
Resolutie: 1920 x 1080p
Beeldverhouding: 2.39:1 HD niet anamorf
Geluidssporen:
 • DTS-HD MA 7.1 - Engels
 • DTS 5.1 - Frans
 • DTS 5.1 - Italiaans
 • En vele anderen
Ondertiteling: Nederlands, Engels, Frans, Italiaans, En vele andere
Uitgever: 20th Century Fox Home Entertainment
EAN: 8712626081388

Extra's

 • Liefde & Overleven: De Chemie
 • Tussen de Bergen: Afgelegen Filmlocatie
 • De Wildernis: Overleven & Stunts
 • Verwijderde Scènes
 • Galerij
 • Commentaar van Regisseur Hany Abu-Assad
 • Bioscooptrailer

Techniek en extra's

Beeldkwaliteit

The Mountain Between Us is in het oorspronkelijke beeldformaat van 2.39:1 via AVC-codering op Blu-ray Disc gezet. De 1080p-transfer ziet er werkelijk subliem uit. De setting van de film leent zich uitstekend voor mooie weidse natuurshots en deze zijn dan ook veel aanwezig en zien er werkelijk prachtig uit. Scherpte is uitstekend en kleuren spatten, voor zover aanwezig, van het scherm. Detaillering in de meer nauwere shots is uitstekend. Zwartniveau en contrast zijn ook dik in orde. Een geweldige beeldtransfer van een film die dit qua beelden ook zeker verdient.

Geluidskwaliteit

The Mountain Between Us heeft op Blu-ray Disc een DTS-HD MA 7.1-audiotrack meegekregen die net zoals het beeld grote indruk maakt. De vliegtuigcrash leent zich uitstekend om alle surroundkanalen eens goed aan het werk te zetten en dit wordt dan ook zeker gedaan. Spreiding is maximaal en de detaillering van alle geluiden is erg goed gedaan. In de momenten erna bewijst de audiotrack ook erg subtiel te kunnen zijn met zachte en subtiele natuurgeluiden die uit de surroundkanalen komen. Spraak komt netjes en helder uit de centerspeaker en ook het laag is erg goed vertegenwoordigd vanuit de subwoofer. Een geweldige audiotrack. Op de backcover staat abusievelijk vermeld dat de audiotrack een 5.1-track is, echter is dat niet het geval (en wordt dit correct weergegeven in het menu op de disc).

Extra's

De Blu-ray Disc van The Mountain Between Us heeft een net pakket aan extra’s meegekregen. Alles is in 1080p HD en is Nederlands ondertiteld.

Liefde & Overleven: De Chemie (13 min)
Een promotionele featurette over het romantische subplot en de connectie tussen de twee hoofdrolspelers. Ook veel beelden van achter de schermen die het bekijken meer dan waard zijn.

Tussen de Bergen: Afgelegen Filmlocatie (11 min)
Nog meer beelden van achter de schermen. De mooie natuuromgeving is het bekijken waard.

De Wildernis: Overleven & Stunts (6 min)
Een korte featurette over het filmen van de stunts en andere scènes in de natuur.

Verwijderde Scènes (15 min)
Een selectie aan verwijderde scènes, met optioneel commentaar van regisseur Hany Abu-Assad.

Galerij
Een kleine selectie aan foto’s van achter de schermen.

Commentaar van Regisseur Hany Abu-Assad
Informatief audiocommentaar waarbij regisseur Abu-Assad allerlei anekdotes vertelt over de totstandkoming van de film en informatie van het productieproces.

Bioscooptrailer (2 min)
Trailer van de film.

Conclusie

Twee mensen, arts Ben Bass (Idris Elba) en journalist Alex Martin (Kate Winslet), worden door het lot bij elkaar gebracht en moeten na een vliegtuigcrash alles uit zichzelf halen om te overleven. De film van Palestijns/ Nederlands regisseur Hany Abu-Assad (Het 14e Kippetje) haal alle clichés aan van elke overlevings-film. Ondanks wat spannende momenten in de film gaat de film onderuit met het romantische subplot. De Blu-ray Disc is een ware voltreffer met een beeldtransfer en een audiotrack die absoluut referentiematerialen zijn en een net pakket aan extra’s.

Laatste reacties

jurgen42u  |  27-02-2018

Net deze film bekeken en niet zo goed bevonden. Het enige positieve is het mooie camerawerk. Verder vind ik de acteerprestaties niet zo bijsterend en het verhaa...
Lees meer >

Roger B.  |  23-02-2018

Volgens dvdcompare hebben de Spaanse en de Engelse uitgave DTS-HD Master 7.1 geluid. Zouden ook Nederlandse ondertitels moeten hebben en dus gelijk moeten zijn ...
Lees meer >

Geef ook een reactie in dit topic!

12 Angst DTS HD Master Audio 7.1 geluid
DVDBlu-rayStreamingBioscoop
6

Beoordeling allesoverfilm.nl

Film:6
Beeldkwaliteit:10
Geluidskwaliteit:10
Extra's:7
6.5

Beoordeling lezers

# beoordelingen: 2
?

Jouw beoordeling

Log in om deze film te beoordelen.