Missing

Recensent:
Vincent Vernel
03-04-2018

Totaalbeoordeling:

6
Streaming

Missing (Streaming)
Samenvatting

Na vele jaren in Stockholm te hebben gezeten, keert rechercheur Maja Silver (Helena Bergström) terug naar haar geboortedorp Bogesund. In eerste instantie om haar vervreemde dochter Becky (Bergströms eigen dochter Molly Nutley) ervan te weerhouden met school te stoppen, maar al snel wordt ze gevraagd te assisteren bij een moordonderzoek. Een meisje, niet veel jonger dan Becky. Maja's stadse technieken worden niet door iedereen op prijs gesteld, zeker niet wanneer ze oog in oog komt te staan met de enigmatische pastoor Stein (Johan Widerberg) die een aanzienlijke invloed heeft op het religieuze dorpje. Als op een nacht de jonge Emelie (Saga Samuelsson) verdwijnt, is de rust in Bogesund voorgoed verdwenen.

Commentaar

Missing (of in het Zweeds Saknad) is gemaakt door schrijver/regisseur Britse Colin Nutley die vooral in Zweden werkt en net als in eerder werk zijn vrouw en nu ook zijn dochter in prominente rollen heeft gecast. De vierdelige miniserie leunt in esthetiek en verhaal erg op eerdere detectiveseries – bijvoorbeeld The Killing, True Detective of The Bridge – maar weet helaas niets nieuws of verfrissends te brengen. Het is Nutley gelukt om een (inmiddels overbekende) grimmige sfeer neer te zetten, vol indringende beelden. Puur visueel is Missing prima, hoewel nergens echt indrukwekkend. Het verhaal van de serie is vrij dertien-in-dozijn zonder plotwendingen of personages om kijkers echt geboeid te houden of het materiaal verfrissend te maken. Scènes komen en gaan zonder duidelijke cohesie, spanning of focus. Niets lijkt een echte consequentie of impact te hebben, wat de serie hier en daar ongeloofwaardig maakt. Ogenschijnlijk is Missing meer een platform voor Nutleys vrouw en dochter dan een poging een vernieuwende tv-serie neer te zetten. Er is een overvloed aan personages, maar de meesten zijn eendimensionaal en voegen zelden echt iets toe. Hoofdpersonages krijgen minimale karakterontwikkeling en deze zijn stuk voor stuk tekstboek cliché te noemen. Zonde, aangezien verschillende personages duidelijk potentie hebben. Missing heeft prima acteurs – zeker Helena Bergström toont dat ze tot veel in staat is – maar niemand krijgt de ruimte zich echt te laten zien. Was de serie een stuk meer gestroomlijnd en had de focus gelegen op een paar van de interessantere personages en was er de moeite gedaan niet volledig op bestaande clichés te leunen, had dit nog best een prima detective geweest kunnen zijn. Missing is een serie die van stokoude clichés aan elkaar hangt, maar die door goed acteerwerk nog redelijk bijeen wordt gehouden.

De Trailer van MISSING met Engelse ondertiteling

Filmspecs

Medium: Streaming
Genre: Detective, Drama, Televisie, Thriller
Jaar: 2018
Speelduur: 180 min
Uitgever: Lumière Crime Series

Conclusie

Inspecteur Maja Silver keert terug naar haar geboortedorp en wordt al snel geconfronteerd met een moord en een enigmatische pastoor die een deel van het dorp in zijn macht houdt. The Missing heeft veel potentie en bewijst dit in mooie beelden en prima acteerwerk. Het verhaal is echter zeer voorspelbaar zonder enige spanning en ontwikkeling van personages is cliché of vrijwel non-existent. Een serie die zoveel beter had kunnen zijn, maar nu erg matig is.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties. Geef als eerste een reactie in dit topic!

12
DVDBlu-rayStreamingBioscoop
6

Beoordeling allesoverfilm.nl

Film:6
Beeldkwaliteit:-
Geluidskwaliteit:-
Extra's:-
?

Beoordeling lezers

# beoordelingen: 0
?

Jouw beoordeling

Log in om deze film te beoordelen.