Triple Frontier

Recensent:
Rogier Burghout
19-03-2019

Totaalbeoordeling:

6.8
Streaming

Triple Frontier (Streaming)
Samenvatting

Een Special Forces team onder leiding van "Redfly" (Ben Affleck) opereert op en rondom de grens met Zuid-Amerika en voert operaties uit die nooit officieel in het nieuws komen. Als ze falen om een Zuid-Amerikaanse drugsbaas te vangen gaat het team uit elkaar. Eén van de leden, "Pope"(Oscar Isaac), kan de zaak echter niet laten liggen en blijft onderzoeken waar die drugsbaas zich nu bevindt. Op een gegeven moment heeft hij de informatie in handen en gaat op zoek naar zijn oude teamleden. Pope is van plan de drugsbaas te beroven van de miljoenen die hij in zijn huis heeft verstopt. Iedereen gaat schoorvoetend akkoord, en vooral geleid door financiele motieven gaan ze de klus aan. Het team gaat vervolgens het huis besluipen waar de drugsbaas zich zou bevinden. Echter is hij weer op de vlucht, maar het team vindt alle miljoenen in de muren van het huis. Snel laden ze de vluchtauto in en gaan ze er vandoor. Echter verloopt de vluchtroute totaal niet vlekkeloos en worden ze keer op keer tegengehouden of door bendes of door lokale bevolking. Het team heeft nu al zijn vaardigheden nodig om de tegenstanders van zich af te slaan en überhaupt hun vluchtweg te vervolgen, al dan niet met alle miljoenen die ze moeten meeslepen. Lukt het ze het land te ontsnappen en houden ze ook nog een zakcentje over?

Commentaar

Triple Frontier is een film die sinds 2010 al in ontwikkeling is en heeft diverse grote namen gehad die zich er aan wilden verbinden, zoals o.a. Mark Wahlberg, Casey Affleck (juist, de broer van), Johnny Depp, Tom Hanks, Denzel Washington, Leonardo DiCaprio, Will Smith en zelfs Sean Penn. Ook hoofdrolspelers Oscar Isaac en Ben Affleck waren in hert verleden eraan verbonden, liepen vervolgens weg van het project en kwamen ook weer terug. Vooral voor iemand als Ben Affleck is dit best opvallend, want die is best kieskeurig met zijn projecten. Triple Frontier is geregisserd door J.C. Chandor die met zijn film All is Lost bewees een erg sterke karakterfilm te kunnen maken. Triple Frontier is geproduceerd door Kathryn Bigalow en door Mark Boal (beiden The Hurt Locker, Zero Dark Thirty, Detroit) en Boal nam ook het script deels voor zijn rekening. Zo heeft de film vooraf een zeer aantrekkelijk affiche gekregen, maar kan het eindsresultaat dit ook waarmaken? Het antwoord is: deels. Het begin is zeer sterk en tot en met de beroving is het nagelbijten en is de spanning groot. Niet alleen door de dreiging van buitenaf maar ook binnen het team zie je nog grote gewenning aan elkaar. Daarna zakt de film erg in en moeten niet alleen de teamleden zich voortslepen met een grote ballast (het geld), maar ook de kijker moet zichzelf voortslepen binnen de film. De karakters maken geen ontwikkeling door en ook de dreiging van buitenaf komt en gaat weer. De film springt soms van de hak op de tak en sommige keuzes van het team zijn niet erg logisch. Het komt wat onevenwichtig over en het lijkt alsof Chandor soms ook niet wist welke richting de film nu op moest. En dat is verbazend, want in All is Lost zie je dat totaal niet terug. Want die film is zonder tegenspeler en haast zonder dialoog en door de keuzes en richting van Chandor een erg sterke film geworden. Triple Frontier wordt aan het einde steeds beter en spannender en eindigt zeker beter dan het middenstuk. Daardoor is de film best onderhoudend geworden. Helaas heeft de film wel wat wankele stukken en de herkijkwaarde is helaas ook niet zo groot. 

Filmspecs

Medium: Streaming
Genre: Actie, Drama
Jaar: 2019
Speelduur: 125 min
Uitgever: Netflix

Conclusie

Een Special Forces-team denkt een grote slag te kunnen slaan bij de beroving van een drugsbaron die steeds ontglipt uit de handen van de autoriteiten. Het geld stelen is redelijk makkelijk, er letterlijk mee wegkomen is een tweede. Dit blijkt achteraf nog de grootste strijd te zijn voor het team onder leiding van "Redfly" (Ben Affleck). Triple Frontier is een onderhoudende film geworden maar met alle namen die eraan verbonden zijn had je als kijker wel wat meer mogen verwachten. De film zakt erg in en het verhaal is redelijk generiek en biedt weinig verrassingen. Gelukkig wordt de film aan het einde weer spannend en hou je als kijker toch een tevreden gevoel over.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties. Geef als eerste een reactie in dit topic!

16 Geweld Grof
DVDBlu-rayStreamingBioscoop
7

Beoordeling allesoverfilm.nl

Film:7
Beeldkwaliteit:-
Geluidskwaliteit:-
Extra's:-
6.5

Beoordeling lezers

# beoordelingen: 2
?

Jouw beoordeling

Log in om deze film te beoordelen.