Spider-Man: Far From Home

Recensent:
Rogier Burghout
15-11-2019

Totaalbeoordeling:

8.4
Blu-ray

Spider-Man: Far From Home (Blu-ray)
Samenvatting

Na de wereld gered te hebben van allerlei onheil, is Peter Parker/Spider-Man (Tom Holland) wel toe aan wat rust. Hij gaat met zijn beste vriend een road-trip maken door Europa om even afstand te nemen van het veeleisende leven als superheld. Toch heeft zijn tante (Marisa Tomei) voor de zekerheid zijn Spider-Man pak in zijn koffer gedaan. Ook Nick Fury (Samuel L. Jackson) kan hem maar moeilijk met rust laten. In Venetië achtervolgt onheil Peter, ook als die stad wordt aangevallen door een mysterieus wezen. Tegen wil en dank doet Peter zijn pak aan en gaat op onderzoek. Maar dan merkt hij dat hij niet alleen is in het vechten tegen het kwaad. Hij komt Mysterio (Jake Gyllenhaal) tegen, iemand die zich presenteert tot een ultieme superheld uit een alernatief universum. Peter ziet in Mysterio de ultieme uitvlucht van alle verantwoordelijkheid die op zijn schouders drukt. Hij vertrouwt Mysterio de gadgets van Stark Industries toe, zelfs van een uniek voorwerp dat specifiek door Tony Stark aan Peter was toevertrouwd. Maar als het onderzoek in Europa vordert, komt Peter erachter dat sommige gegeven verantwoordelijkheden toch echt aan alleen hem toevertrouwd konden worden.

Commentaar

Spider-Man: Far From Home begint direct waar Avengers: Endgame ongeveer ophoudt. Je moet dan ook echt laatstgenoemde film hebben gezien om bepaalde plotonderwerpen in Far From Home te kunnen begrijpen. Heb je Endgame niet gezien en wil je dat wel, doe dat zeker voordat je deze film hebt gezien om hele belangrijke plottwisten niet al te weten. Daarnaast is het nogal een druk op de schouders van regisseur Jon Watts (die na deel 1 weer terugkeert): een film als Endgame opvolgen en tevens de laatste film te maken in de Infinity-saga. En toch is het weer gelukt. Zonder te veel op de inhoud in te gaan (vanwege spoilers) kan gezegd worden dat met Far From Home weer een nieuw hoofdstuk wordt gemaakt in het leven van Peter Parker/Spider-Man. Peter maakt een ontwikkeling door, niet alleen als jongvolwassen man, maar ook als superheld. En dat zie je niet veel, vooral omdat die ontwikkeling vaak aan de oppervlakte blijft hangen. Daarnaast is de rol van Mysterio nogal... mysterieus opgezet en ook dat werkt goed. De vertolking van Jake Gyllenhaal zorgt daar natuurlijk voor en hij kan bij uitstek een rol spelen waarbij je nou niet zeker weet of hij meent wat hij zegt. Maar naast de inhoudelijke zaken is ook de actie weer van de bovenste plank. Het is dus volop genieten van Spider-Man: Far From Home en gelukkig is de vete tussen Sony en Disney bijgelegd en zijn er afspraken gemaakt om meer Spider-Man-films te maken in het Marvel-universum. Want als ze de kwaliteit blijven aanhouden van de eerste twee, dan zijn die vervolgen meer dan welkom.

Filmspecs

Medium: Blu-ray
Genre: Actie, Avontuur
Regio: A, B, C
Jaar: 2019
Speelduur: 129 min
Verpakking: Blu-ray Keep Case
Resolutie: 1920 x 1080p
Beeldverhouding: 2.39:1 HD niet anamorf
Geluidssporen:
 • DTS-HD MA 7.1 - Engels
 • DTS-HD MA 5.1 - Frans
Ondertiteling: Nederlands, Engels, Frans, En vele andere
Uitgever: Sony Picture Home Entertainment
EAN: 8712609634310

Extra's

 • Nieuwe kortfilm 'Peter's To-Do Lijst'
 • Bloopers en verwijderde scènes
 • Reistips van docenten
 • Spring eraf
 • Stap omhoog
 • Pak aan
 • Nu zie je mij
 • Heel ver van huis
 • Met zn tweeën
 • Fury & Hill
 • Het Ginter-Riva effect
 • Bedankt, mrs. Parker
 • Geheime Easter Eggs
 • De Gebroeders Vertrouwen
 • Pre-vis van geselecteerde scènes

Techniek en extra's

Beeldkwaliteit

Spider-Man: Far From Home slingert zijn weg op Blu-ray Disc met een fantastische beeldtransfer in het oorspronkelijke beeldformaat van 2.39:1. Dit is weer een topklasse-transfer van Sony. Haarscherp met de meest felle en levendige kleuren die van je scherm springen. Zwartniveau en schaduwdetail is geweldig en ook contrast is perfect. Er valt niks af te dingen op deze transfer. 

Geluidskwaliteit

Ook de audio op de Bluray Disc van Spider-Man: Far From Home is perfect met een geweldige en dynamische DTS-HD Master Audio 7.1-track in de oorspronkelijke Engels gesproken taal. Het is een zeer actieve audiotrack met altijd wel activiteit uit elke hoek van je kamer waar een speaker staat. Helaas niet uit de hoogte door het gemis van de Dolby Atmos-track (alhoewel diverse recensies veel kritiek hebben op die audiotrack) maar dat mag de pret zeker niet drukken. Het is volop genieten met deze audiotrack die dan ook de volle score verdient.

Extra's

Ook wordt er een uitgebreid pakket aan extra's op de Blu-ray Disc van Spider-Man: Far From Home geslingerd, alle in 1080p HD en Nederlands ondertiteld.

Nieuwe kortfilm 'Peter's To-Do Lijst' (3 min)
In deze (zeer) korte film bereidt Peter zich voor op zijn trip naar Europa.

Bloopers en verwijderde scènes (4 min)
Lolligheden en scènes die de uiteindelijke film niet hebben gehaald.

Reistips van docenten (5 min)
Pietpraat van de docenten van Peter bij de douane.

Spring eraf (6 min)
Meer beelden van achter de schermen over het stuntwerk in de film.

Stap omhoog (4 min)
Meer irnformatie over het karakter van peter en zijn ontwikkeling.

Pak aan (5 min)
Meer uitleg over de verschillende pakken van Spider-Man in de film.

Nu zie je mij (7 min)
Een korte featurette met meer informatie over Mysterio.

Heel ver van huis (5 min)
Een featurette over de verschillende gebruikte lokaties in Europa voor de film.

Met zn tweeën (3 min)
Dit stuk gaat over de hernieuwde samenwerking tussen Jon Watts en Tom Holland.

Fury & Hill (3 min)
Een featurette over de bijrollen in de film.

Het Ginter-Riva effect (1 min)
Meer informatie over een klein karakter in het Marvel-universum.

Bedankt, mrs. Parker (4 min)
Een featurette over Aunt May, de tante van Peter.

Geheime Easter Eggs (4 min)
Eén van de leukste extra's gaat over verborgen aanwijzingen en voorwerpen in de film.

The Brothers Trust (12 min)
Een uitgebreide uitleg over een stichting die door de ouders van Tom Hollland in het leven is geroepen.

Pre-vis van geselecteerde scènes (9 min)
Hier kun je verschillende stadia van diverse scènes bekijken met CGI-effects, al dan niet erin verwerkt.

Conclusie

Peter Parker/Spider-Man is wel toe aan een beetje rust en gaat met zijn beste vriend op roadtrip door Europa. Daar achtervolgt het onheil hem ook en voordat hij het weet slingert hij zich een weg door allerlei Europese steden om een mysterieus wezen te bestrijden. Hij krijgt hulp van Mysterio (Jake Gyllenhaal) die claimt de Messias te zijn van alle superhelden, maar is hij dat wel? Spider-Man: Far From Home is een perfect vervolg op het eerste deel, plus ook op Avengers: Endgame. Wel laatstgenoemde eerst bekijken anders mis je een hoop en weet je belangrijke plottwisten uit Endgame ook al. De Blu-ray Disc van Far From Home is dik in orde met perfecte beeld en audio en een leuk pakket aan extra's. Wel hadden alle losse, korte featurettes samengevoegd kunnen worden in één Making-Of van ongeveer 50 minuten. Maar dat is wel een beetje muggenziften over een verdere perfecte uitgave.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties. Geef als eerste een reactie in dit topic!

12 Geweld DTS HD Master Audio 7.1 geluid
DVDBlu-rayStreamingBioscoopUHD
9

Beoordeling allesoverfilm.nl

Film:9
Beeldkwaliteit:10
Geluidskwaliteit:10
Extra's:7.5
7.8

Beoordeling lezers

# beoordelingen: 4
?

Jouw beoordeling

Log in om deze film te beoordelen.

Extra screenshots