Designated Survivor - Seizoen 3

Recensent:
Rogier Burghout
13-02-2020

Totaalbeoordeling:

7.5
Streaming

Designated Survivor - Seizoen 3 (Streaming)
Samenvatting

Zittend president Tom Kirkman (Kierfer Sutherland) komt voor zijn grootste uitdaging: de verkiezingen. Zijn tegenstander is niet zomaar de minste: oud-president Moss, die hem eerder heeft geadviseerd én ook heeft ondermijnd. Dit heeft een vijandigheid laten ontstaan tussen de twee. President Kirkman heeft een zwaargewicht nodig om zijn campagne te trekken en die heeft hij gevonden in Lorraine Zimmer (Julie White) die eerder Moss in het Preseindt-zadel heeft geholpen. Ook heeft hij de hulp nodig van Emliy Rhodes (Italia Ricci), trouwe perswoordvoerder Seth Whright (Kal Penn) en nationaal veiligheidsadviseur en tevens kandidaat voor vice-president Aaron Shore (Adan Canto). Nieuw bij zijn staf is 'chief of staff' Mars Harper (Anthony Edwards), een ervaren rot in het politieke vak die met een veel scherpere stok slaat dan zijn voorganger. Allemaal worden ze in stelling gezet om President Kirkman nog vier jaar in het zadel te helpen. Maar hun kandidaat staat ver achter in de peilingen, en Lorraine wil dan ook wel eens buiten de lijntjes gaan om Kirkman politiek voordeel te geven. Maar politiek is niet altijd eerlijk, en president Kirkman krijgt al snel last van zijn geweten. Wil hij nog wel vier jaar en op deze manier president blijven?

Commentaar

Designated Survivor werd na de cancelling van ABC overgenomen door Netflix en de eerste twee seizoenen worden daar gestreamed. Ook werd er een derde seizoen aangekondigd maar dat duurde een paar maanden voordat die werd aangekondigd. Het is een kort seizoen van tien afleveringen met een paar nieuwe gezichten, en zonder een paar oude bekenden. Vooral het gemis van Paulo Costanzo is groot, die de slimme en scherpe adviseur Lyor Boone speelde en één van de voornaamste teamleden was van president Kirkman. Zijn gemis wordt verder niet uitgelegd dus dat komt een beetje vreemd over. Wat ook vreemd overkomt is de vernieuwde rating van de serie, dat zorgt voor een overdaad aan scheldwoorden. In de eerste twee seizoenen wordt alles netjes gehouden, maar vanaf aflevering één van seizoen drie vliegen de fucks, shits en noem-maar-op over je scherm. Dat is voornamelijk de grootste verandering en erg wennen, ook omdat het eigenlijk geen functie lijkt te hebben. In de eerste twee seizoenen kon men door goed schrijfwerk ook een punt maken en duidelijk uit de hoek komen en scheldwoorden waren hierbij onnodig. Het verhaal verder is best goed, maar vooral in het begin is het zijplot met de biologische dreiging, onderzocht daar agente Hannah Wells (Maggie Q), een beetje vreemde eend in de bijt. Pas later blijkt het invloed te hebben op het hoofdverhaal. De acteurs spelen hun 'vernieuwde' rol best goed, maar ook is te zien dat men nog even aan de nieuwe dialogen moet wennen. Degene die er geen moeite mee lijkt te hebben is Julie White, die de camapgne-voorzitster Lorraine Zimmer speelt. Met zichtbare lol speelt ze de losgeslagen Lorraine met verve. Lorraine doet en zegt wat ze wil en het maakt haar niet uit wat je ervan vindt. Het is een frisse wind in de serie en zorgt voor de meeste lol in de serie. Andere nieuwkomer Anthony Edwards speelt ook een sterke rol van de drukke 'chief of staff' die thuis ook nogal wat problemen heeft met een verslaafde echtgenote die hem continue stoort voor hulp en advies. In de serie komen verder veel maatschappelijke en taboe-doorbrekende thema's duidelijk aanbod, zoals de uitdagingen voor de lgbtq-gemeenschap, euthanasie, drugsverslaving en ontrouw. Het is een dappere keuze van Netflix om deze thema's te bespreken. Na dit derde seizoen komt er geen vierde siezoen en eigenlijk is dat wel een goede beslissing. Want president Kirkman is uiteraard niet meer de Designated Survivor, maar 'gewoon' president. Dus nu kunnen we als kijker weer naar een volgend verhaal in een volgende serie. Designated Survivor blijft een serie met een interessant uitgangspunt en met twee goede seizoenen, en nu met seizoen drie een goede afsluiter.

Filmspecs

Medium: Streaming
Genre: Drama, Politiek, Thriller, TV
Jaar: 2019
Uitgever: Netflix

Conclusie

President Tom Kirkman (Kiefer Sutherland) komt voor zijn grootste uitdaging te staan: de verkiezingen. Hij heeft alle hulp nodig van zijn trouwe staf die is aangevuld met een paar nieuwe gezichten. Vooral Lorraine Zimmer (Julie White) speelt een belangrijke rol. Zij wil nog eens buiten de lijntjes gaan en dat is niet altijd voordelig voor president Kirkman. Dit derde en laatste seizoen, geproduceerd door Netflix, bevat ineens veel scheldwoorden en dat is even wennen. Het verhaal is best oké en genoeg voor tien afleveringen. De vertolkingen van de cast is goed en uiteindelijk blijf je als kijker wel benieuwd of president Kirkman president blijft. Na dit derde seizoen is de koek op en komt er geen vierde seizoen. Er is geen Designated Survivor meer en dat is prima. Op naar de volgende serie.

Deze uitgave is beschikbaar gesteld door Eigen Collectie.

Lees meer

Laatste reacties

Werner  |  14-02-2020

Hopen dat ook deze word uitgebracht op DVD. +1
Lees meer >

Driekus  |  14-02-2020

Hopen dat ook deze word uitgebracht op DVD.
Lees meer >

Geef ook een reactie in dit topic!

16 Geweld Grof
DVDBlu-rayStreamingBioscoopUHD
7.5

Beoordeling allesoverfilm.nl

Film:7.5
Beeldkwaliteit:-
Geluidskwaliteit:-
Extra's:-
?

Beoordeling lezers

# beoordelingen: 0
?

Jouw beoordeling

Log in om deze film te beoordelen.