Hunters

Recensent:
Ludo Keeris
23-03-2020

Totaalbeoordeling:

7
Streaming

Hunters (Streaming)
Samenvatting

Het is 1977 in New York. Jonah (Logan Lerman) woont bij zijn oma Ruth (Jeannie Berlin). Op een avond wordt Ruth in haar huis doodgeschoten. Jonah gaat nog achter de dader aan, maar weet deze niet te vinden. Het is voor hem een raadsel waarom zijn oma wordt vermoord. Jonah wordt opgevangen door Meyer Offerman (Al Pacino), een goede vriend van Ruth en die haar beloofd heeft op Jonah te passen, mocht haar iets overkomen. Jonah gaat op zoek naar de moordenaar van zijn oma en krijgt hulp van Meyer. Het blijkt dat Meyer en zijn team, dat zich The Hunters noemt, iets groots op het spoor is. In Amerika blijken namelijk duizenden Nazi’s te wonen, die onder leiding van De Kolonel van plan zijn het Vierde Rijk te starten. De Joodse gemeenschap verwacht dat men toch niet gelooft zal worden als men hiermee naar de politie of FBI stapt, gaat de groep rond Meyer zelf op onderzoek uit. Men heeft al een aantal van de Nazi’s op het oog, ze moeten alleen nog getraceerd worden. En als men ze dan gevonden heeft is er maar een optie: de dood. Maar agent Millie Morris (Jerrika Hinton) van de FBI krijgt lucht van deze moorden en raakt op het spoor van Meyer en zijn groep. Wat Morris echter niet weet is dat de Nazi’s haar ook in het vizier hebben.

Commentaar

Direct na de Tweede Wereldoorlog vond in Amerika Operation Paperclip plaats. Bijna 1600 Nazi’s, voornamelijk wetenschappers, werden door de overheid in het geheim naar Amerika gehaald. Onder hen bijvoorbeeld Wernher von Braun, de ontwerper van de beruchte V2-raketten. De achterliggende reden van deze operatie was dat Amerika bang was dat de Nazi’s anders voor de Sovjet Unie zouden gaan werken. De nog redelijke onbekende schrijver en producent David Weil werkte jaren aan een script over dit onderwerp en een paar jaar geleden hapte Amazon Prime toe, met Hunters als resultaat. Een groep Joodse inwoners van New York, waaronder een aantal overlevenden van de concentratiekampen, maken eigenhandig jacht op deze Nazi’s, die door de jaren heen tot de hoogste kringen zijn doorgedrongen. De twee voornaamste rollen in Hunters zijn van de Logan Lerman (Percy Jackson) als de jonge Jonah, die in eerste instantie niets weet van deze hele actie, maar daarmee in aanraking komt als zijn oma Ruth wordt vermoord en Al Pacino als de rijke Meyer Offerman, een goede vriend van Ruth en die haar kent uit het concentratiekamp. Het acteerwerk van vrijwel de gehele cast is erg sterk en dat tilt deze serie naar een hoger plan. Al Pacino is, ondanks zijn hoge leeftijd, nog heel pienter en scherp. Zijn lichte Duitse accent weet hij de hele serie overtuigend vol te houden. Niet alles aan Hunters is even overtuigend. De serie begint voortvarend, maar na een aantal van de tien afleveringen zakt het tempo toch behoorlijk in. Scènes worden minutenlang opgerekt met dialogen, waarvan je je afvraagt of ze allemaal nodig zijn voor het verhaal. Opvallend zijn de korte, soort van intermezzo’s die af en toe midden in het verhaal opduiken. Soms zijn ze grappig, soms alleen apart. Voegen ze iets toe? Eigenlijk niet en ze halen nog meer het tempo onderuit.
Over het algemeen is Hunters toch een goede serie. Soms keihard, soms zeer aangrijpend (de scènes in het concentratiekamp), dan weer emotioneel. De meeste verhaallijnen zijn fascinerend en je vraagt je af in hoeverre op de werkelijkheid is gebaseerd. Het einde is enigszins verrassend en haalt een deel van een verhaalbodem voor een mogelijk tweede seizoen weg. Maar als dat er komt en men weet het tempo wat op te schroeven, dan zou het best eens een heel sterke serie kunnen worden. De basis is met dit eerste seizoen in ieder geval gelegd.

Filmspecs

Medium: Streaming
Genre: Drama, Misdaad, TV
Jaar: 2020
Speelduur: 620 min
Uitgever: Amazon Prime Video

Conclusie

Na de Tweede Wereldoorlog worden door de Amerikaanse overheid in het geheim bijna 1600 Nazi’s naar Amerika gehaald. In de jaren ’70 is er een groep Joodse New Yorkers die eigenhandig jacht maakt op deze Nazi’s. Hunters is een Amazon Prime-serie van tien afleveringen waarin deze groep gevolgd wordt, met de jonge Jonah als hoofdpersoon. Het acteerwerk is uitstekend, het tempo bij vlagen veel te laag. De verhaallijnen zijn goed uitgewerkt, soms verrassend en bij vlagen is de serie keihard, dan weer aangrijpend en ook emotioneel. Al Pacino spant echter de kroon en alleen al voor hem is het bekijken van de serie de moeite waard.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties. Geef als eerste een reactie in dit topic!

16 Angst Discriminatie Geweld Grof
DVDBlu-rayStreamingBioscoopUHD
7

Beoordeling allesoverfilm.nl

Film:7
Beeldkwaliteit:-
Geluidskwaliteit:-
Extra's:-
?

Beoordeling lezers

# beoordelingen: 0
?

Jouw beoordeling

Log in om deze film te beoordelen.