Extraction

Recensent:
Rogier Burghout
07-09-2020

Totaalbeoordeling:

7.8
Streaming

Extraction (Streaming)
Samenvatting

Tyler Rake (Chris Hemsworth) is een huurling die overal ter wereld wordt ingezet om de meest dodelijke missies uit te voeren. Hij wordt ingezet om een zoontje van een dodelijke drugbaas in India de stad uit de helpen. De stad is echter gigantisch dichtbevolkt en zit vol met agenten van het leger, maar ook burgers die ingezet worden om Tyler op te sporen en uit te schakelen. Tyler heeft maar weinig echte vrienden, behalve misschien Saju (Randeep Hooda), een lokale handelaar die hem misschien door de stad kan loodsen. Ook woont er nog een oude collega van hem in de stad, Gaspar (David Harbour), maar zijn loyaliteit is nogal twijfelachtig. Tyler moet alles-op-alles zetten en al zijn kunsten inzetten om het jongetje een nieuwe toekomst te geven buiten de handen van de drugsmafia.

Commentaar

Extraction is een Netflix-film geschreven door Joe en Anthony Russo, die bekend staan om de regie van een aantal Marvel-films, onder andere Avengers: Infinity War en Avengers: Endgame. Ook werken ze samen met Chris Hemsworth in Captain America: Civil War. Extraction is het regiedebuut van Sam Hargrave en dit is zelfs de stunt-dubbel geweest van Chris Hemsworth. Ook is hij vecht-choreograaf geweest voor de Marvel-films. En dat zie je wel aan Extraction af, het is een achtbaanrit vol met continue actie- en vechtscènes. De film is volledig gedraaid in India en dat draagt wel bij aan de authenticiteit. De drukte en de volgepakte stad waar Tyler Rake zich doorheen moet banen wordt goed in beeld gebracht. Het verhaal is wat dun en oppervlakkig, en Chris Hemsworth krijgt ook niet heel veel achtergrondverhaal waar hij iets mee kan. Wel wordt de connectie tussen hem en het jongetje wel wat aandacht gegeven tijdens rustigere scènes. Verder is Extraction een adrenalinerit met soms zeer intense scènes, waarvan eentje die als een singletake is opgezet en maar liefst 11 minuten en 29 seconden duurt. Het is een uitputtingsslag voor Rake, en dat is duidelijk te zien. Extraction is zeker geen slechte film, maar had wel wat meer kunnen zijn. Maar omdat de film die pretenties niet uitdraagt en bij zijn leest blijft, maakt dat de film meer dan voldoende en zeker een aanrader. 

Filmspecs

Medium: Streaming
Genre: Actie
Jaar: 2020
Speelduur: 117 min
Uitgever: Netflix

Conclusie

Tyler Rake (Chris Hemsworth) is een huurling die wordt ingehuurd om een jongetje buiten de stad te brengen in India. De jongen is een zoon van een grote drugsbaas en men wil hem een nieuwe toekomst geven. De vader is het er echter niet mee eens en stuurt het gehele leger en lokale huurlingen erop af om de jongen op te sporen. Tyler moet alles-op-alles zetten en met de hulp van een paar vrienden probeert hij te overleven en de jongen buiten de inmiddels hermetisch gesloten stad te brengen. Extraction is een film die is geschreven door Avengers-regisseurs Joe en Anthony Russo die al vaker samengewerkt hebben. Ook de regisseur is voor iedereen bekend, en dat maakt de samenwerking wel prettig. Het is ook te zien aan de film, die buiten een dun verhaal soepel in beeld wordt gebracht met spectaculaire actie- en vechtscènes. Ook wordt er een singel-take-actiescène getoond die 11,5 minuten duurt. Extraction is geen diepgaande film qua verhaal en emoties, maar is best een spannende achtbaanrit geworden. Zeker een aanrader als je van het genre houdt.

Laatste reacties

Roger B.  |  08-09-2020

Dank je, bij deze aangepast. Graag in de toekomst feedback per PM, aangezien de post na de aanpassing niet meer echt relevant is ;) (y)
Lees meer >

Rogier Burghout  |  08-09-2020

Ook werken ze veel samen met Chris Hemsworth in zijn Captain America-films. Extraction is het regiedebuut van Sam Hargrave, en dit is zelfs de stunt-dubbel gewe...
Lees meer >

Roger B.  |  08-09-2020

Ook werken ze veel samen met Chris Hemsworth in zijn Captain America-films. Extraction is het regiedebuut van Sam Hargrave, en dit is zelfs de stunt-dubbel gewe...
Lees meer >

Geef ook een reactie in dit topic!

16 Geweld Grof
DVDBlu-rayStreamingBioscoopUHD
7.5

Beoordeling allesoverfilm.nl

Film:7.5
Beeldkwaliteit:-
Geluidskwaliteit:-
Extra's:-
8

Beoordeling lezers

# beoordelingen: 1
?

Jouw beoordeling

Log in om deze film te beoordelen.