White Lines (seizoen 1)

Recensent:
Rogier Burghout
17-09-2020

Totaalbeoordeling:

5.5
Streaming

White Lines (seizoen 1) (Streaming)
Samenvatting

Zoë Walker (Laura Haddock) heeft al sinds haar jeugd geen contact meer gehad met haar broer Axel (Tom Rhys Harries), die naar Ibiza is geaan met een paar vrienden en daar zijn blijven hangen. Axel heeft het geschopt tot een zeer succesvol bestaan als DJ, en zijn vrienden hangen er een beetje omheen om de kruimels op te pikken om zo hun leven op het zonnige en altijd feestende Ibiza te kunnen veroorloven. Vooral Marcus (Daniel Mays) is hier een voorbeeld van. Hij is zelf ook DJ, maar doet er allerlei duistere zaakjes omheen om het luxe leven te kunnen leiden, omdat hij niet de beste plaatjesdraaier is op het eiland maar wel een veeleisende vrouw heeft die erg gesteld is op luxe. Als Axel ineens op brute wijze wordt vermoord, aarzelt Zoë geen enkel moment en pakt ze het vliegtuig naar Ibiza om te onderzoeken wat er is gebeurd, aangezien de zaak door de lokale autoriteiten niet echt wordt behandeld. Maar Zoë komt uit het regenachtige en saaie Manchester, en is het leven op Ibiza wel een grote cultuurshock. Ze wordt bij aankomst geholpen door de lokale en bekende uitsmijter Boxer (Nuno Lopes), die zo zijn eigen agenda heeft. Iedereen weet wat er is gebeurd, maar iedereen verhult de feiten. Alles om maar te blijven zonnen en te blijven feesten. Lukt het Zoë om deze code van stilte te doorbreken en eindelijk te weten wie haar broer was en wie hem heeft vermoord?

Commentaar

White Lines is een Netflix original-serie, bedacht door Alex Pina, de succesvolle bedenker van hitseries als La Casa de Papel en Vis a Vis. De naam hint uiteraard naar het witte goedje dat door vele feestgangers op het zonnige eiland wordt gebruikt. White Lines is ook bedacht door makers van The Crown, ook een andere hitserie. De verwachtingen voor White Lines waren dan ook best aanwezig, maar konden niet waargemaakt worden. Op zich is de aanzet van het verhaal en de setting erg interessant, maar komt het niet echt uit de verf. Deels heeft dat de maken met de hoofdpersoon, gespeeld door Laura Haddock. Zoë is eigenlijk best gewoon een vervelende en zeurende meid die niet overkomt als iemand die antwoorden verdient, maar eigenlijk alleen maar komt zeuren. En dat straalt de actrice ook best vaak uit in de serie en dat helpt niet om je als kijker te identificeren met haar lot. Ook dat ze heel makkelijk haar gezin met puberkind achterlaat en langer op Ibiza blijft voor een nieuw avontuur, inclusief vreemdgaan, komt niet geloofwaardig over. Ook de beste vriend van de broer, Marcus, is eigenlijk maar een zielig figuur die vooral heel goed dom kan kijken. Daarnaast wordt de broer Axel ook neergezet als een gigantisch arrogant en vervelend figuur, waardoor je haast bijna zou gaan begrijpen dat iemand hem wel eens een lesje zou willen leren. Het enige wat voor de serie spreekt zijn de prachtige en zonnige beelden van Ibiza en het spel van Nuno Lopes als Boxer. Hij is de enige die een beetje normaal door de serie wandelt en doet alsof hij weet waar hij het over heeft. White Lines kreeg dan ook niet hele positieve recensies. Ondanks dat het einde van het seizoen hint naar een volgend seizoen dat zou gaan draaien rondom het wel en wee van Marcus, is er toch voor gekozen om de serie niet te vervolgen. Dit is recent bevestigd door Daniel Mays, die de rol van Marcus speelt. Het is de beste keuze voor deze serie, dat na het eerste seizoen eigenlijk niet veel meer interessants te vertellen heeft. Het eerste en enige seizoen is als tussendoortje wellicht de moeite waard, maar het is helaas geen echte aanrader.

Filmspecs

Medium: Streaming
Genre: Drama, Misdaad, Mysterie
Jaar: 2020
Uitgever: Netflix

Conclusie

Zoë Walker (Laura Haddock) reist van het regenachtige en suffe Manchester naar het zonovergoten Ibiza om daar de moord van haar broer Axel (Tom Rhys Harries) te onderzoeken. Daar komt ze erachter dat haar broer niet de braverik was die ze dacht en dat er achter de zonnige en feestende taferelen heel wat duistere zaken schuilen. White Lines is bedacht door de makers van La Casa de Papel en The Crown, maar ondanks de grote namen komt de serie niet geheel uit de verf. Het verhaal is aardig aangezet, maar biedt weinig echte diepgang en verrassingen en maakt sommige karakters erg suf en onsympathiek, waardoor het als kijker moeilijk is om enthousiast te worden. De serie krijgt dan ook geen vervolg en dat is gezien de afronding helemaal logisch. White Lines is aardig als tussendoortje op Netflix, maar niet meer dan dat.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties. Geef als eerste een reactie in dit topic!

16 Drugs Geweld Grof Seks
DVDBlu-rayStreamingBioscoopUHD
5.5

Beoordeling allesoverfilm.nl

Film:5.5
Beeldkwaliteit:-
Geluidskwaliteit:-
Extra's:-
?

Beoordeling lezers

# beoordelingen: 0
?

Jouw beoordeling

Log in om deze film te beoordelen.