El Camino

Recensent:
Rogier Burghout
20-10-2020

Totaalbeoordeling:

7.5
Blu-ray

El Camino (Blu-ray)
Samenvatting

Jesse Pinkman (Aaron Paul) moet na zijn spectaculaire ontsnapping zijn leven opnieuw opbouwen. Hij bedenkt een idee om samen met zijn twee boezemvrienden zijn auto te dumpen, geld te regelen en om zo te vluchten. Maar alle gebeurtenissen van het verleden zijn niet zomaar vergeten. Nu de tijd wat verstreken is dwalen oude herinneringen door zijn hoofd die hem najagen en frustreren. Ze zorgen ervoor dat hij niemand kan vertrouwen en altijd achterdochtig is. Jesse moet nu alles op een rijtje gaan zetten en zijn verleden verwerken zodat hij pas een toekomst kan opbouwen.

Commentaar

Breaking Bad was een toonaangevende TV-serie met een geweldig verhaal en toonaangevende acteerprestaties. Het karakter Jesse Pinkman was niet de hoofdrol, maar toch wist Aaron Paul goed tegenwicht te bieden met Jesse Pinkman aan de niets-ontziende Walter White (Bryan Cranston). Het einde van de serie bood een mooie en emotionele afronding aan het hele verhaal, met daarbij Jesse wegrijdend in zijn auto naar een nieuwe en onbekende toekomst. El Camino geeft nu een antwoord op de vraag wat Jesse nu zou gaan doen na het wegrijden, maar hebben we dat antwoord nu nodig? Volgens Vince Giligan, bedenker van Breaking Bad en regisseur van deze film, wel. En als deze film nu schokkende nieuwe ontdekkingen zou bieden of andere heftige ontullingen dan zou de film wel wat meerwaarde hebben, maar helaas biedt de film dat niet. De film is meer een soort 'trip naar memory lane', want vele scènes zijn flashbacks uit de serie of met personages die het loodje hebben gelegd en dus meer een herinnering zijn. Het biedt fans van de serie wat leuke 'oh ja!'-momenten, maar helaas niet meer dan dat. El Camino is een aardige film, helaas qua speelduur iets te lang, en is zeker onderhoudend. De film wordt beschreven als een soort 'lange aftercredits-scène', en eigenlijk is dat de perfecte beschrijving. Aardig, maar niet noodzakelijk.

El Camino is door Netflix geproduceerd door hun streaming-kanaal. Het is een samenwerking met Sony, en die heeft internationale distributierechten voor de fysieke release. En gelukkig maar, want zo is deze uitgave op Blu-ray Disc tot stand gekomen.

Filmspecs

Medium: Blu-ray
Genre: Drama, Misdaad, Thriller
Regio: A, B, C
Jaar: 2019
Speelduur: 122 min
Verpakking: Blu-ray Keep Case
Resolutie: 1920 x 1080p
Beeldverhouding: 2.39:1 HD niet anamorf
Geluidssporen:
 • DTS-HD MA 5.1 - Engels
 • DTS-HD MA 5.1 - Frans
Ondertiteling: Nederlands, Engels, Frans, En vele andere
Uitgever: Sony Pictures Home Entertainment
EAN: 8712609637304

Extra's

 • Audiocommentaar met Vicne Giligan en Aaron Paul
 • Supercommentaar: een samengesteld audiocommentaar met 46 leden van cast en crew
 • Hoe El Camino tot stand kwam
 • Bloopers
 • Verwijderde en verlengde scènes
 • Drie scèneanalyses met regisseur Vince Giligan
 • Promotiemateriaal
 • Snow Globe: een Breaking Bad-korte film
 • Visual Effects galerie
 • "Enchanted" - Chloe x Halle

Techniek en extra's

Beeldkwaliteit

Sony brengt El Camino uit op Blu-ray Disc met een geweldige 1080p-transfer in het oorspronkelijke beeldformaat van 2.39:1. De transfer staat als een huis. De film heeft een mooi warm kleurenpalet met daarbij afgewisseld wat koele kleuren en settings. De transfer weet het allemaal perfect weer te geven. Ook contrast is prima in orde. Donkere scénes zijn goed zichtbaar en schaduwdetail is prima. 

Geluidskwaliteit

El Camino krijgt op Blu-ray Disc een DTS-HD Master Audio 5.1-track mee in de oorspronkelijke Engelse taal. Ook deze track is prima van kwaliteit. De film is nogal dialoog gedreven, dus er is niet veel surroundactiviteit. Als er wel wat actie voorbij komt, dan weet deze track zeker te overtuigen. Dialogen komen netjes uit het center-kanaal, en ook de subwoofer doet goed mee. Een prima audiotrack.

Extra's

Er staan aardig wat extra's op deze BD van El Camino. Alle extra's zijn in 1080p HD en zijn Nederlands ondertiteld.

Audiocommentaar met Vince Giligan en Aaron Paul
Een interessant audiocommentaar met de regiseur en de hoofdrolspeler van deze film. ze geven aardig wat achtergrondinformatie over de film, de serie en de karakters.

Supercommentaar: een samengesteld audiocommentaar met 46 leden van cast en crew
Een best interessant audiocommentaar dat af en toe moeilijk is te volgen door de vele mensen die eraan meedoen. Maar toch, aardig gedaan.

Hoe El Camino tot stand kwam (28 min)
Een erg leuke making-of, met veel B-roll materiaal en interviews die zijn gemaakt tijdens het draaien. Erg leuk.

Bloopers (6 min)
De overbekende grappen en grollen op de set.

Verwijderde en verlengde scènes (17 min)
Aardig wat verlengde en verwijderde scènes, die soms gelukkig de film niet gehaald hebben (aangezien de film zelf al een beste speelduur heeft).

Drie scèneanalyses met regisseur Vince Giligan (23 min)
Hier zie je toelichting van de regisseur bij het bekijken van de scène. Beetje droog materiaal, maar best leuk om een keer te bekijken.

Promotiemateriaal (11 min)
Verschillende teasers en trailers van de film.

Snow Globe: een Breaking Bad-korte film (5 min)
Een korte film, geinspireerd op de TV-serie.

Visual Effects galerie (3 min)
Twee scènes waarbij je de scène zonder en met visuele effecten kan bekijken.

"Enchanted" - Chloe x Halle (3 min)
Een muziekvideo met scènes uit de film.

Conclusie

Jesse Pinkman (Aaron Paul) weet ternauwernood te vluchten van de bende van Walter White en wil een nieuw bestaan opbouwen. Samen met zijn twee boezemvrienden bedenken ze een plan om geld te verdienen en te verdwijnen. Echter achtervolgen gebeurtenissen uit het verleden nog steeds Jesse en moet hij eerst zijn demonen verdrijven voordat hij kan gaan nadenken over een toekomst. El Camino is geregisseerd door de bedenker van Breaking Bad en daardoor krijgt de film wel wat credits en dient in elk geval als een serieuze opvolger van de serie bekeken te worden. Echter brengt de film niet veel nieuws ter tafel en dat is jammer. Het is meer een soort 'trip down to memory lane' geworden met veel flashbacks en met veel bekende acteurs in cameo-rollen. Het is een feest van herkenning en het is best leuk om weer een keer in de Breaking Bad-wereld te vertoeven. Als de film nu echt met wat nieuwe, schokkende gebeurtenissen zou komen dan zou het een voltreffer zijn geweest. Nu is het een onderhoudende en leuke film, maar niet meer dan dat. De BD-uitgave van El Camino is dik in orde met een perfecte beeldtransfer, degelijke audiotrack en een uitgebreid pakket aan extra's.

Laatste reacties

tmvde  |  16-11-2020

Ik snapte niks van deze film. Het leek wel alsof er al een hele hoop was gebeurd en je midden in het verhaal valt. Dan heb je nog wel een paar flashbacks maar d...
Lees meer >

Pastichio Rocker  |  16-11-2020

Ik snapte niks van deze film. Het leek wel alsof er al een hele hoop was gebeurd en je midden in het verhaal valt. Dan heb je nog wel een paar flashbacks maar d...
Lees meer >

edwinvb  |  16-11-2020

Matige film, had absoluut meer veracht na alle berichten die voorbij kwamen. Een grote hype, meer niet. Het had net zo goed een verlengde aflevering geweest kun...
Lees meer >

tmvde  |  01-11-2020

Geweldige film, vorig jaar op Netflix gezien en vandaag de blu-ray en alle extra's gekeken. Onder de extra's zijn ook een aantal easter eggs verborgen door op e...
Lees meer >

Geef ook een reactie in dit topic!

16 Drugs Geweld Grof DTS HD Master Audio 5.1 geluid
DVDBlu-rayStreamingBioscoopUHD
7

Beoordeling allesoverfilm.nl

Film:7
Beeldkwaliteit:10
Geluidskwaliteit:7.5
Extra's:8
8

Beoordeling lezers

# beoordelingen: 3
?

Jouw beoordeling

Log in om deze film te beoordelen.

Extra screenshots