Reminiscence

Recensent:
Rogier Burghout
11-10-2021

Totaalbeoordeling:

6
Streaming

Reminiscence (Streaming)
Samenvatting

In de toekomst is de wereld bijna letterlijk ten onder gegaan aan het vele water dat is opgetreden door diverse rampen. Vele steden zijn volledig ondergelopen en andere steden hebben het geluk gehad dat ze de kop nog boven water hebben kunnen houden. Iedereen moet leren leven met het water en ondergelopen straten of in hoogbouw wonen is aan de orde van de dag. Het toekomstperspectief voor iedereen is erg somber en daarom kijkt men liever naar het verleden en de fijne herinnmeringen die men heeft uit die tijd. Nick Bannister (Hugh Jackmann) woont in Miami dat ook bijna helemaal is ondergelopen. Hij is een privédetective die zich erin heeft gespecialiseerd om de gedachten en het brein van mensen te onderzoeken naar aanwijzingen. echter biedt hij ook een servcie aan waarmee mensen terug kunnen gaan naar fijne herinneringen uit het verleden om die zo opnieuw te kunnen beleven. Zijn compagnon Watts (Thandiwe Newton) probeert Nick een beetje in toom te houden want door zijn vrijgevigheid geeft hij vele ervaringen weg zonder dat men ervoor hoeft te betalen. Als Mae (Rebecca Ferguson) vervolgens binnenloopt ziet Watts al helemaal de bui hangen: Nick valt als een blok voor haar. Mae is echter een zeer mysterieuze dame die een hoop geheimen met zich meedraagt. Nick krijg een romance met Mae maar dan verdwijnt ze ineens spoorloos. Nick wordt geobserdeerd door haar verdwijning en gaat op onderzoek uit. Wat hij dan komt te weten brengt hem op het punt dat hij zijn eigen brein moet gaan onderzoeken voor aanwijzingen voor haar verdwijning. Maar kan hij deze herinneringen vertrouwen?

Commentaar

Reminiscence is een science-fiction drama/thriller geregisseerd door Lisa Joy. Deze onbekende regisseuze is de echtgenote van Jonathan Nolan en dus de schoonzus van Christopher Nolan. Reminiscence is een ambitieuze film met een sterke premisse en ozpet van de wereld waarin de karakters leven. Echter is het verhaal in het begin erg rommelig en duurt het even voordat het op gang komt. Je mist als kijker een beetje de opzet van waar het verhaal nu heen wil. De verdwijning van Mae komt ook een beetje uit de lucht vallen en de gebeurtenissen erna zijn soms een beetje van de hak-op-de-tak. Dat is niet heel erg maar je moet wel de aandacht erbij houden. De hoofdrollen worden sterk gespeeld door Jackman, Newton en Ferguson, maar ze hebben wat weinig diepgang in hun rollen. Vooral Rebecca Ferguson komt er vaak mee weg als ze een beetje afstandelijk kijkt om een mysterieuze sfeer te scheppen. Hugh Jackman kan goed de rol spelen van een wanhoipige man op zoek naar antwoorden. Thandiwe Newton speelt haar ondersteunende rol verdienstelijk, en krijgt gelukkig zelf nog een verdiepend achtergrondverhaal zodat ze ook een leuke rol krijgt te spelen. Reminiscence heeft een beetje geforceerd einde dat niet helemaal overtuigend overkomt, maar wel een mooie conclusie geeft aan de film. Reminiscence is onderhoudend, maar kan de ambities niet helemaal waarmaken.

Filmspecs

Medium: Streaming
Genre: Drama, Science fiction, Thriller
Jaar: 2021
Speelduur: 116 min
Uitgever: Warner Home Entertainment

Conclusie

Nick Bannister (Hugh Jackman) is een privédetective die op onderzoek gaat binnen het menselijk brein om binnen herinneringen die men heeft aanwijzingen te vinden. Als hij Mae (Rebecca Ferguson) ontmoet ontstaat er een stormachtige romance. Mae draagt echter vele geheimen met zich mee en als zij plotseling spoorloos verdwijnt gaat Nick op onderzoek uit. Hij komt er vervolgens achter dat haar verdwijning niet zomaar spontaan is geweest en moet uiteindelijk binnen zijn eigen brein op onderzoek uit om er achter te komen wat er met haar is gebeurd. Reminiscence is een science fiction-film van Lisa Joy, echtgenote van schrijver Jonathan Nolan en schoonzus van Christopher Nolan. De film heeft een ambitieuze opzet, maar verslikt zich in de verschillende ballen die de film omhoog heeft gegooid. Het verhaal komt traag op gang en als kijker vraag je je af waar de film heen wilt. De hoofdrollen worden goed gespeeld maar hebben niet altijd even veel achtergrond en diepgang. Wat overblijft is een onderhoudende film met een typisch einde.

Laatste reacties

rogue  |  12-10-2021

De film waarvan ik heel veel had verwacht en ook zoveel mogelijkheden had qua verhaal, maar het allemaal net niet is om een topfilm te zijn, helaas. Hoge verwac...
Lees meer >

Geef ook een reactie in dit topic!

12 Angst Grof
DVDBlu-rayStreamingBioscoopUHD
6

Beoordeling allesoverfilm.nl

Film:6
Beeldkwaliteit:-
Geluidskwaliteit:-
Extra's:-
?

Beoordeling lezers

# beoordelingen: 0
?

Jouw beoordeling

Log in om deze film te beoordelen.