Undercover - Seizoen 3

Recensent:
Rogier Burghout
03-02-2022

Totaalbeoordeling:

8.5
Streaming

Undercover - Seizoen 3 (Streaming)
Samenvatting

Ex-agent Bob (Tom Waes) heeft na de gebeurtenissen van seizoen 2 een rechtszaak en een mogelijke gevangenisstraf boven zijn hoofd hangen. Ferry (Frank Lammers) komt vrij, maar ziet dat zijn plek aan de top van de xtc-wereld is ingenomen door een nieuwe, sterkere en slimmere bende die geleid wordt door het Nederlands-Turkse echtpaar Serkan en Leyla Bulut (Murat Seven en Nazmiye Oral). Wanneer een jonge undercover agent wordt vermoord, beseft de politie dat er een mol in hun midden zit. Patrick Diericks (Jeroen van der Ven) doet Bob een voorstel: hij kan zijn rechtszaak doen verdwijnen als Bob opnieuw undercover gaat en als burgerinfiltrant in de bende van Serkan de verrader kan ontmaskeren. Bob neemt deze levensgevaarlijke missie met tegenzin aan om zijn leven opnieuw op de rails te krijgen en een toekomst met zijn nieuwe gezin veilig te stellen. Maar dan botst hij op Ferry Bouman…

Commentaar

Undercover is de eerste Nederlands/Belgische Netflix-productie en is direct een doorslaand succes geweest. Dit kwam door het spannende verhaal, goede acteurs en hoge productiewaarde. De serie heeft al twee seizoenen gehad en er is ook al een speelfilm gemaakt, genaamd Ferry. Deze film is een prequel en vertelt meer over de historie en achtergrond van Ferry Bouman, gespeeld door Frank Lammers. Fans waren namelijk een beetje teleurgesteld dat men in het tweede seizoen Ferry bijna niet terug zagen omdat die in de gevanegnis zit door zijn arrestatie aan het einde van seizoen 1. Na de film werd het wat stil rondom de serie en dit had alles te maken met de COVID-pandemie en de beperkingen die ook golden voor filmproducties. Echter is het de makers, rekening houdend met alle maatregelen, toch gelukt om een derde seizoen op te nemen. En de makers stelden de fans direct gerust: je kreeg als kijker veel meer te zien van Ferry. En dat klopt, want Ferry werkt in dit seizoen samen met de politie om samen met Bob (Tom Waes) undercover te infiltreren in een Turkse drugsbende. En dat levert veel verbaal vurwerk op want Bob en Ferry zijn uiteraard als water en vuur. Deze combinatie levert een duo op waarbij het aan de acteurs duidelijk is te zien dat ze lol hebben in hun rol, vooral bij Frank Lammers. De twee spelen hun rollen fantatstisch en de confrontaties en de samenwerking tussen de twee is een genot om naar te kijken. Maar ook de bijrollen zijn zoals altijd weer geweldig: Leyla (Nazmiye Oral) is de genadeloze leidster van de Turkse drugsbende en dat tegen wil en dank nadat de baas van de bende genaamd Serkan Bulut (Murat Seven) door een hinderlaag van Somaliërs gewond is geraakt en gebonden is aan een rolstoel. Het verhaal is erg spannend en hoewel soms wat voorspelbaar zitten er genoeg plot twists tussen om het geheel erg meeslepend te houden. Is er dan niks kritisch te melden? Helaas wel, want dit seizoen duurt maar acht afleveringen in plaats van de tien van vorige seizoenen. Want Undercover blijft hoogwaardige kwaliteit afleveren, en de hoop is alweer gevestigd op een volgend seizoen.

Filmspecs

Medium: Streaming
Genre: Drama, Misdaad, Thriller, TV
Jaar: 2021
Speelduur: 50 min
Uitgever: Netflix

Conclusie

Bob (Tom Waes) en Ferry (Frank Lammers) moeten beiden tegen wil en dank samenwerken om een Turkse drugsbende te infiltreren om deze vervolgens te ontmaskeren. In Undercover Seizoen 3 is er gelukkig meer te zien van Ferry en de samenwerking met Bob levert veel verbaal vuurwerk op. De acteurs hebben zichtbaar lol in hun rol en is een genot om naar te kijken. Het verhaal is ook weer erg spannend en smaakt naar meer. Zoals altijd zijn de bijrollen ook dik in orde en is de productiewaarde ook weer erg hoog van kwaliteit. Het enige jammere is dat dit seizoen wat korter duurt dan de vorige, maar dan mag de pret niet drukken. Op naar hopelijk een seizoen vier!

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties. Geef als eerste een reactie in dit topic!

16 Drugs Geweld Grof
DVDBlu-rayStreamingBioscoopUHD
9

Beoordeling allesoverfilm.nl

Film:9
Beeldkwaliteit:-
Geluidskwaliteit:-
Extra's:-
8

Beoordeling lezers

# beoordelingen: 3
?

Jouw beoordeling

Log in om deze film te beoordelen.