Puss in Boots: The Last Wish / De Gelaarsde Kat 2: De Laatste Wens

Recensent:
Rogier Burghout
08-03-2023

Totaalbeoordeling:

9
Blu-ray

Puss in Boots: The Last Wish / De Gelaarsde Kat 2: De Laatste Wens (Blu-ray)
Samenvatting

De roekeloze, angst tartende Gelaarsde Kat, keert terug in een nieuw avontuur uit het Shrek-universum. De dappere, vogelvrij Gelaarsde Kat ontdekt dat zijn passie voor gevaar en minachting voor veiligheid hun tol hebben geëist. Hoewel hij zelf de tel is kwijtgeraakt, blijkt hij acht van zijn negen levens te hebben verspeeld. Om die levens terug te krijgen, wordt de Gelaarsde Kat naar het Zwarte Woud gestuurd op zijn grootste avontuur tot nu toe om de mythische Wensster te vinden. Met nog maar één leven te gaan, moet de Gelaarsde Kat zijn trots opzij zetten en de hulp inschakelen van zijn voormalige partner en aartsvijand: Kitty Poezelpootje. Ze worden op hun reis vergezeld door een spraakzame en opgewekte straathond genaamd Perro. De drie helden moeten samen de sluwste boeven van het sprookjesrijk, waaronder Goudhaartje en de Drie Beren, een stap voor moeten blijven.

Commentaar

Het personage de Gelaarsde Kat maakte zijn opwachting in Shrek 2, en kreeg daarna in 2011 een eigen, gelijknamige, film. Die was best succesvol en erg grappig om te zien. Sinds het vierde deel van Shrek getiteld Forever After, zijn er geen nieuwe films in dat universum gemaakt. Totdat dit vervolg op de eerste film rondom de Gelaarsde Kat ineens werd aangekondigd, met daarbij ook nog eens alle oorspronkelijke stemacteurs die de stem van hun personages inspreken. En het moet gezegd worden: dit vervolg is geen simpele "cash-grab" geworden, maar een volmaakte en orignele film die vakkundigis gemaakt met gedurfde (stijl) keuzes en met een meeslepend verhaal. Ten eerste heeft de film een animatiestijl gebruikt die meer lijkt op hand-tekeningen en heeft een schilderij-achtig palet en uiterlijk, in plaats van de haarscherpe, CGI-animaties die verder veel ziet bij animatiefilms. Daarnaast gaat de film ook ergens over, en heeft volwassen thema's zoals waardering van het leven en iets nuttigs van je leven maken zonder alles maar als vanzelfsprekend te zien. Ook de stemacteurs hebben zich volledig ingezet en brengen met hun vertolkingen de personages extra tot leven. Puss in Boots: The Last Wish / De Gelaarsde Kat 2: De Laatste Wens is een vervolg dat niemand verwachtte, maar die in de werkelijkheid echt heel leuk is geworden. De animatie is top, het verhaal is spannend, grappig en meeslepend, en de stemacteurs maken van het geheel ook een feestje. Zeker een aanrader.

Filmspecs

Medium: Blu-ray
Genre: Animatie, Avontuur, Komedie/Humor
Regio: A, B, C
Jaar: 2022
Speelduur: 102 min
Verpakking: Blu-ray Keep Case
Resolutie: 1920 x 1080p
Beeldverhouding: 2.39:1 HD niet anamorf
Geluidssporen:
 • Dolby Atmos - Engels
 • Dolby Digital Plus 7.1 - Nederlands
 • Dolby Atmos - Duits
 • Dolby Digital 5.1 - Vlaams
 • Dolby Digital Plus 7.1 - Frans
 • Dolby Digital Plus 7.1 - Italiaans
 • Dolby TrueHD 7.1 - Duits
 • Dolby TrueHD 7.1 - Engels
Ondertiteling: Nederlands, Duits, Engels, Frans, Italiaans
Uitgever: Universal Pictures Benelux
EAN: 5053083256401

Extra's

 • De Drietand
 • Verwijderde Scénes
 • De cast achter de Personages
 • In het Begin
 • Jack Horner's Line-O-Rama
 • Onbevreesde Held - Lyric Video
 • Zo teken je een Miauwtastisch Poot-tret
 • Zo maak je een papieren Perrito
 • Kitty Cam
 • Audio Commentaar

Techniek en extra's

Beeldkwaliteit

Puss in Boots: The Last Wish / De Gelaarsde Kat 2: De Laatste Wens krijgt op Blu-ray Disc een prachtige 1080p-transfer mee in het oorspronkelijke beeldformaat van 2.39:1. De gekozen animatiestijl en bijbehorend kleurenpalet komen prachtig over op deze BD-transfer. Kleuren zijn prachtig en fel en komen erg levendig over. Scherpte, contrast en zwartniveau zijn  uitstekend. Een werkelijk verbluffend goede transfer op BD.

Geluidskwaliteit

Puss in Boots: The Last Wish / De Gelaarsde Kat 2: De Laatste Wens krijgt op Blu-ray Disc een geweldige en zeer actieve Dolby Atmos-track mee met een Dolby TrueHD 7.1-track als basis. De track is erg actief en biedt een volcontinue geluidsbeeld met veel actie, spektakel en muziek. Een geweldige track die de film perfect ondersteunt. Ook bevat de BD een Nederlandstalige track in Dolby Digital Plus 7.1. Ook deze track klinkt prima met helder en duidelijke stemmen, en voldoende dynamiek en surroundactiviteit. Als laatste bevat de BD ook een Vlaamse track, deze keer in Dolby Digital 5.1, en ook deze klinkt prima zonder echte op- of aanmerkingen.

Extra's

Puss in Boots: The Last Wish / De Gelaarsde Kat 2: De Laatste Wens krijgt op Blu-ray Disc een aardig pakket aan extra's mee. Alles is in 1080P, Engels gesproken en Nederlands ondertiteld.

De Drietand (4 min)
Een mini-film over één van de acht ongelukken waarnaar de Kat in de film verwijst.

Verwijderde Scénes (8 min)
Drie verwijderde scènes met introductie van de regisseur.

De cast achter de Personages (13 min)
Hier worden de verschillende stemacteurs voorgesteld die achter de getekende personages schuilen.

In het Begin (9 min)
Cast en crew blikken terug naar de oorsprong over het personage De Gelaarsde Kat en zijn introductie in de Shrek-films.

Jack Horner's Line-O-Rama (2 min)
Scènes van voor en achter de schermen van het personage dat wordt ingesproken door de acteur.

Onbevreesde Held - Lyric Video (3 min)
Muziekvideo getiteld Fearless Hero.

Zo teken je een Miauwtastisch Poot-tret (12 min)
Hier zie je een voorbeeld over hoe verschillende personages worden getekend.

Zo maak je een papieren Perrito (7 min)
Een leuk doe-het-zelf-filmpje voor de gehele familie.

Kitty Cam (15 min)
Beelden van echte katten.

Audio Commentaar
Commentaar tijdens de film van verschillende cast- en crewleden.

Conclusie

De roekeloze, angst tartende Gelaarsde Kat, keert terug in een nieuw avontuur uit het Shrek-universum. De dappere, vogelvrij Gelaarsde Kat ontdekt dat zijn passie voor gevaar en minachting voor veiligheid hun tol hebben geëist. Hoewel hij zelf de tel is kwijtgeraakt, blijkt hij acht van zijn negen levens te hebben verspeeld. Om die levens terug te krijgen, wordt de Gelaarsde Kat naar het Zwarte Woud gestuurd op zijn grootste avontuur tot nu toe om de mythische Wensster te vinden. Met nog maar één leven te gaan, moet de Gelaarsde Kat zijn trots opzij zetten en de hulp inschakelen van zijn voormalige partner en aartsvijand: Kitty Poezelpootje. Ze worden op hun reis vergezeld door een spraakzame en opgewekte straathond genaamd Perro. De drie helden moeten samen de sluwste boeven van het sprookjesrijk, waaronder Goudhaartje en de Drie Beren, een stap voor moeten blijven. Puss in Boots: The Last Wish / De Gelaarsde Kat 2: De Laatste Wens is een vervolg dat niemand verwachtte, maar die in de werkelijkheid echt heel leuk is geworden. De animatie is top, het verhaal is spannend, grappig en meeslepend, en de stemacteurs maken van het geheel ook een feestje. Ook de uitgave op Blu-ray Disc is om te juichen met een perfecte beeld- en geluidskwaliteit en een leuk en interessant pakket van extra's.

Laatste reacties

Frank  |  11-03-2023

Vanavond gezien en ervan genoten.
Lees meer >

crocs  |  10-03-2023

Top film. Een van de betere 2022 films. Zeer terecht dat deze een grote filmhit is geworden. Dreamworks heeft Disney van de troon gestoten, wat betreft met hun...
Lees meer >

Werner  |  08-03-2023

Zeer geslaagd vervolg is dit!
Lees meer >

Geef ook een reactie in dit topic!

6 Angst Geweld Dolby Atmos Dolby Digital Plus Dolby TrueHD 7.1 geluid
DVDBlu-rayStreamingBioscoopUHD
9

Beoordeling allesoverfilm.nl

Film:9
Beeldkwaliteit:10
Geluidskwaliteit:10
Extra's:8
9

Beoordeling lezers

# beoordelingen: 1
?

Jouw beoordeling

Log in om deze film te beoordelen.

Extra screenshots