Recruit, The - Seizoen 1

Recensent:
Rogier Burghout
15-05-2023

Totaalbeoordeling:

8
Streaming

Recruit, The - Seizoen 1 (Streaming)
Samenvatting

The Recruit is een Amerikaanse spionavontuur-televisieserie gemaakt door Alexi Hawley voor Netflix. De show volgt Owen Hendricks, een CIA-advocaat die betrokken raakt bij enorme internationale conflicten met gevaarlijke partijen nadat een aanwinst haar relatie met het bureau probeert bloot te leggen.

Commentaar

The Recruit is een nieuwe spionageserie op Netflix. Hoewel hetzelfde genoemd als de spionagethriller The Recruit uit 2003, met Al Pacino en Colin Farrell, is deze serie geen remake van de film. Deze neiuwe serie volgt een rekruut die net een paar dagen uit de schoolbanken is en is gestart bij de CIA. De eerste twee afleveringen van de serie zijn geregisseerd door iemand die niet onmbekend is in het spionage-genre, want Doug Liman heeft ook The Bourne Identity en Mr. and Mrs. Smith op zijn CV staan als regisseur. The Recruit komt ongeveer in dezelfde periode uit als The Night Agent op Netflix, en een vergelijking is nsel gemaakt aangezien het beide spionage-series zijn. Het grootste verschil is dat The Night Agent een stuk serieuzer van toon is. The Recruit is wat lichtvoetiger met wat meer kwinkslagen en humor erin verwerkt. Dat werkt goed en de serie maakt de gebeurtenissen niet belachelijk of riducuul. Integhedeel zelfs, want de hoofdpersoon krijgt in de eerste afleveringen al direct te maken met ontvoering, marteling en achtervolging door huurmoordenaars. Toch neemt de serie zichzelf niet al te serieus en zitten er genoeg subtiele grapjes en situaties in verwerkt. Niet alleen komt dat door het gevatte script, maar ook de vertolkingen van de cast is erg goed. Niet alleen speelt Noah Centineo (Black Adam) zijn rol erg goed, maar ook veteraan Vondie Curtis-Hall speelt de rol van CIA directeur erg subtiel en gevat. Het eerste seizoen van The Recruit bevat 8 afleveringen en een tweede seizoen is al bevestigd. En gelukkig maar, want naast The Night Agent is er echt nog meer ruimte voor een spionageserie die wat luchtiger is dan de serieuze eerstgenoemde. 

Filmspecs

Medium: Streaming
Genre: Actie, Avontuur
Jaar: 2023
Speelduur: 60 min
Uitgever: Netflix

Conclusie

The Recruit is een Amerikaanse spionavontuur-televisieserie gemaakt door Alexi Hawley voor Netflix. De show volgt Owen Hendricks, een CIA-advocaat die betrokken raakt bij enorme internationale conflicten met gevaarlijke partijen nadat een aanwinst haar relatie met het bureau probeert bloot te leggen. Het eerste seizoen van The Recruit bevat 8 afleveringen en een tweede seizoen is al bevestigd. En gelukkig maar, want naast The Night Agent is er echt nog meer ruimte voor een spionageserie die wat luchtiger is dan de serieuze eerstgenoemde. 

Laatste reacties

Mark van L.  |  15-05-2023

Leuke serie. Soms humor, soms ook best wat geweld. Open einde. Vond lastig in het begin of het nu de komische kant in ging of juist serieus.
Lees meer >

Geef ook een reactie in dit topic!

16
DVDBlu-rayStreamingBioscoopUHD
8

Beoordeling allesoverfilm.nl

Film:8
Beeldkwaliteit:-
Geluidskwaliteit:-
Extra's:-
?

Beoordeling lezers

# beoordelingen: 0
?

Jouw beoordeling

Log in om deze film te beoordelen.