Flash, The

Recensent:
Rogier Burghout
04-09-2023

Totaalbeoordeling:

8.2
Streaming

Flash, The (Streaming)
Samenvatting

Werelden botsen wanneer de Flash terug in de tijd reist om het verleden te veranderen. Maar wanneer zijn poging om zijn familie te redden de toekomst verandert, komt hij vast te zitten in een realiteit waarin generaal Zod is teruggekeerd.

Commentaar

The Flash is de solofilm van het karakter The Flash dat al eerder voorkam in Batman V Superman: Dawn of Justice en Justice League (beide versies) binnen het DCEU-film universum dat is opgezet door Zack Snyder. Dit DCEU is intussen geschrapt door het nieuwe hoofd van DC film, James Gunn. Deze film The Flash ziet hij dan ook als een herstructurering van het gehele DC-universum en wil dit daarna opnieuw opstarten met nieuwe Superman- en Batman-films met daarin nieuwe acteurs. Sommige karkaters uit de Justice Leagie komen nog wel terug maar geheel zeker is dat nog niet. Het lot van The Flash is dan ook nog ongewis. Dat zie je dan ook meteen terug in deze The Flash-film, want ondanks dat er veel gebeurtenissen en ontwikkelingen worden opgestart, kent de film wel een grotendeels afgesloten einde. De film kent een lange productietijd, deels door COVID en ook door het (wan)gedrag van acteur Ezra Miller buiten de set om, maar kende dan dit jaar eindelijk zijn debuut. De films werd meteen al wel kritisch ontvangen, maar dat is eigenlijk niet helemaal terecht. De film gaat om het multiversum, en daarin komt The Flash bekende collega's uit de Justice League tegen, maar wel met een ander uiterlijk. Grootste voorbeeld is daarvan Batman, deze keer weer gespeeld door Michael Keaton. En die stapt zonder moeite weer in het pak met de bekend cape en masker, en het is een genot om hem weer in zijn oude vorm te zien. De film opent wel met de bekende Justice League, en dat is ook weer leuk om die nog voor een laatste keer terug te zien. De grootste kritiek op de film was voor de CGI, en dan met name voor de scène aan het einde. Hoewel die zeker wel wankel is qua kwaliteit van de CGI is het verder een beetje oneerlijk om de gehele film hierop te beoordelen. Het is erg knap wat regisseur Muschietti heeft gedaan om een complex script in een multiversum op deze manier te verfilmen. De film kent genoeg actie en spektakel en alles is erg goed in beeld gebracht. Het verhaal is meespelend en goed gespeeld door alle acteurs. The Flash is zeker een aanrader en voor fans van het afsluitende DCEU zeker een must.

Filmspecs

Medium: Streaming
Genre: Actie, Avontuur
Jaar: 2023
Speelduur: 144 min
Uitgever: HBO Max

Conclusie

Werelden botsen wanneer de Flash terug in de tijd reist om het verleden te veranderen. Maar wanneer zijn poging om zijn familie te redden de toekomst verandert, komt hij vast te zitten in een realiteit waarin generaal Zod is teruggekeerd. Het is erg knap wat regisseur Muschietti met The Flash heeft gedaan om een complex script in een multiversum op deze manier te verfilmen. De film kent genoeg actie en spektakel en alles is erg goed in beeld gebracht. Het verhaal is meespelend en goed gespeeld door alle acteurs. The Flash is zeker een aanrader en voor fans van het afsluitende DCEU zeker een must.

Deze uitgave is beschikbaar gesteld door Eigen Collectie.

Lees meer

Laatste reacties

rogue  |  16-09-2023

Ik heb het meeste genoten van het eerste uur. 2de gedeelte duurde mij wat te lang. De credit was wel een een leuke bonus. Grappig, bij mij was het andersom. Ik...
Lees meer >

Mark van L.  |  05-09-2023

Ik heb het meeste genoten van het eerste uur. 2de gedeelte duurde mij wat te lang. De credit was wel een een leuke bonus.
Lees meer >

Werner  |  05-09-2023

Ik begrijp dat de haat voor deze film vooral ingegeven is door het aberrante gedrag van Ezra Miller naast de camera, maar dit is zeker en vast geen slechte film...
Lees meer >

Geef ook een reactie in dit topic!

12 Geweld
DVDBlu-rayStreamingBioscoopUHD
8.5

Beoordeling allesoverfilm.nl

Film:8.5
Beeldkwaliteit:-
Geluidskwaliteit:-
Extra's:-
8

Beoordeling lezers

# beoordelingen: 2
?

Jouw beoordeling

Log in om deze film te beoordelen.