White Lotus, The - Seizoen 1 & 2

Recensent:
Rogier Burghout
11-09-2023

Totaalbeoordeling:

9
DVD

White Lotus, The - Seizoen 1 & 2 (DVD)
Samenvatting

In het eerste seizoen arriveert een groep superrijken in een paradijselijk luxeresort op Hawaï. Ze zijn op huwelijksreis, op de vlucht voor hun verleden, of gewoon op zoek naar een goede massage. Het overdreven bereidwillige personeel doet er alles aan om het de gasten naar de zin te maken. Tevergeefs, want in de openingsscène van deze sublieme satire leren we al dat niet iedereen het tripje overleeft. De personages zijn dan ook allesbehalve sympathiek, maar de sublieme cast maakt er een verrukkelijk vilein feestje van. Het tweede seizoen speelt zich af in een ultraluxe resort op het Italiaanse eiland Sicilië. Wederom met puissant rijke en verwende gasten, personeel dat de schone schijn ophoudt en een lijk. En seks, veel seks.

Commentaar

The White Lotus is een serie gemaakt voor HBO en is volledig geschreven en alle afleveringen zijn geregisseerd door Mike White. White heeft op regie-gebied nog niet zo'n lang CV, maar heeft als schrijver oa de scripts voor School of Rock geschreven, maar ook voor The Emoij Movie en Pitch Perfect 3. Vooral de laatste twee films zijn nou niet de films die je verwacht bij White na het kijken van The White Lotus. Deze nieuwe serie zit namelijk vol met zwarte humor en tragikomedie. Het eerste seizoen speelt zich af in een resort op Hawaii en het script zit vol met ongemakkelijke situaties en dialogen. Alle karakters maken de meest bizarre dingen mee, en het mooie is dat dit gebeurt tegen een zeer contrasterend luxe en tropische omgeving, waar meningeen heerlijk van zou ontspannen. Maar niet de karakters, want ze vervallen van de een ongemakkelijke situatie in de andere. Datzelfde geldt eigenlijk voor seizoen 2, maar deze is nu gesitueerd in een gelijknamig hotel/resort op het Italiaanse Sicilië. Ook hier gebeurt genoieg tragiek tegen een luxe en warme achtergrond. Het verschil tussen seizoen 1 en 2 is dat 1 wat meer ridicule scènes en situaties heeft, seizoen 2 wordt op een gegeven moment wel een beetje dreigend en duister. Niet alleen het script is wat deze serie zo goed maakt, maar dat zijn ook de acteurs. En met kop en schouders steekt daar Jennifer Coolidge hier bovenuit. Zij speelt de rol van de tragische en romatisch hopeloze Tanya echt fantastisch. Ze heeft natuurlijk de mazzel dat ze in beide seizoenen speelt en haar rol meer kan uitdiepen, maar ze speelt het echt geweldig. Maar ook andere acteurs als Steve Zahn, Michael Imperioli en Meghann Fahy spelen hun rol echt heel er goed. Vooral de nuances in hun karakters en de keuzes die ze hebben gemaakt in het leven komen zeer geloofwaardig over. The White Lotus is af en toe echt tenenkrommend om naar te kijken, maar dat maakt de serie echt zo goed. Er is een derde seizoen aangekondigd, en ook deze zal op een andere locatie zich afspelen en met nieuwe karakters. Tot die tijd zijn de eerste twee seizoenen echt een aarader voor wie van zwarte komedie en een stuk drama houdt.

De eerste twee seizoenen van The White Lotus worden op DVD uitgebracht. Elk seizoen krijgt twee DVD's mee en is verpakt in een keepcase. Beide keepcases van beide seizoenen zitten tesamen in een kartonnen slipcase.

Filmspecs

Medium: DVD
Genre: Drama, Komedie
Regio: 2
Jaar: 2021-2023
Speelduur: 780 min
Verpakking: Duo Keep Case (2x) in Slipcase
Resolutie: 576i (PAL)
Beeldverhouding: 1.78:1 anamorf
Geluidssporen:
  • Dolby Digital 5.1 - Engels
  • Dolby Digital 5.1 - Frans
Ondertiteling: Nederlands, Engels, Frans, Pools
Uitgever: Warner Home Entertainment
EAN: 5051888266427

Extra's

  • Invitation to the Set
  • Cast Snap Judgements
  • The White Lotus Cast as Emojis
  • Checking in to The White Lotus

Techniek en extra's

Beeldkwaliteit

Beide seizoenen van The White Lotus worden in een beeldvullend anamorfisch beeldformaat van 1.78:1 gepresenteerd. De beeldkwaliteit is prima, zeker voor DVD begrippen. De afleveringen worden redelijk verdeeld over de discs, alhoewel disc 1 van seizoen 2 maar liefst 4 afleveringen van een uur bevat. Dat is wel wat veel content voor een DVD, maar dealniettemin zie je niet echt kwaliteitsverlies, maar dat is wellicht ook door de upgrading van de speler waarop het is bekeken (Panasonic UB9004). Verder zijn de transfers van de DVD's scherp en met frisse en heldere kleuren. Zwartniveau en contrast zijn ook in orde. De DVD's bevatten verder geen compressiefouten of andere artefacten. Prima transfers.

Geluidskwaliteit

The White Lotus krijgt voor beide seizoenen op DVD Dolby Digital 5.1-audiotracks mee in de oorspronkelijke Engelse taal. De serie is voornamelijk dialoog-gedreven en dus zal je de voornaamste activiteit uit de voorste kanalen horen. De surround-kanalen doen zeker wel mee, hetzij wel meer subtiel en meer gedoseerd. Verder zeker prima audiotracks.

Extra's

The White Lotus krijgt voor beide seizoenen een paar extra's mee. Bij Seizoen 1 zijn ze verdeeld over de twee discs, bij Seizoen 2 staan ze beiden op disc 2. De extra's zijn Nederlands ondertiteld.

Seizoen 1:
Invitation to the Set (3 min)
Korte interviews met cast en crew met korte B-roll beelden.

Cast Snap Judgements (3 min)
Snelle quotes van de cast.

Seizoen 2:
The White Lotus Cast as Emojis (3 min)
Korte interviews met de cast waarbij een Emoiji wordt afgebeeld die het castlid moet representeren.

Checking in to The White Lotus (3 min)
Een korte vogelvlucht van de locaties waar is gefilmd.

Conclusie

In het eerste seizoen arriveert een groep superrijken in een paradijselijk luxeresort op Hawaï. Ze zijn op huwelijksreis, op de vlucht voor hun verleden, of gewoon op zoek naar een goede massage. Het overdreven bereidwillige personeel doet er alles aan om het de gasten naar de zin te maken. Tevergeefs, want in de openingsscène van deze sublieme satire leren we al dat niet iedereen het tripje overleeft. De personages zijn dan ook allesbehalve sympathiek, maar de sublieme cast maakt er een verrukkelijk vilein feestje van. Het tweede seizoen speelt zich af in een ultraluxe resort op het Italiaanse eiland Sicilië. Wederom met puissant rijke en verwende gasten, personeel dat de schone schijn ophoudt en een lijk. En seks, veel seks. The White Lotus is af en toe echt tenenkrommend om naar te kijken, maar dat maakt de serie echt zo goed. Er is een derde seizoen aangekondigd, en ook deze zal op een andere locatie zich afspelen en met nieuwe karakters. Tot die tijd zijn de eerste twee seizoenen echt een aanrader voor wie van zwarte komedie en een stuk drama houdt. De eerste twee seizoenen van The White Lotus worden verzameld in een DVD-uitgave met prima beeld en geluid, en een paar korte extra's. Voor de liefhebbers zeker een aanrader.

Laatste reacties

Werner  |  13-09-2023

Succession schreeuwt anders wel om een HD-release...
Lees meer >

Rogier Burghout  |  13-09-2023

HBO (WB) lijkt series als White Lotus of Succession geen blu-ray release te geven. Dat snap ik wel. Potentieel verkoopvolume is natuurlijk erg klein, zeker omd...
Lees meer >

tmvde  |  13-09-2023

HBO (WB) lijkt series als White Lotus of Succession geen blu-ray release te geven.
Lees meer >

rogue  |  13-09-2023

Zeg nooit nooit, maar omdat deze ook in het buitenland alleen op DVD is uitgekomen is de kans erg klein. Bijvoorbeeld met Star Trek Lower Decks seizoen 3, die ...
Lees meer >

Rogier Burghout  |  13-09-2023

Misschien nog in het buitenland als seizoen 3 is gemaakt. Maar dat kan nog wel even duren (vanwege de stakingen).
Lees meer >

rogue  |  13-09-2023

hopelijk ooit een BR release Die zal vermoedelijk niet komen als het nu alleen op DVD uit is gekomen. Erg jammer, want het is een geweldige serie.
Lees meer >

kurtg  |  11-09-2023

hopelijk ooit een BR release
Lees meer >

tmvde  |  11-09-2023

Leuke serie, toevallig vrijdag op HBO Max de seizoensfinale van seizoen 2 gekeken.
Lees meer >

Geef ook een reactie in dit topic!

12 Angst Discriminatie Drugs Grof Seks Anamorf Dolby Digital 5.1 geluid
DVDBlu-rayStreamingBioscoopUHD
9

Beoordeling allesoverfilm.nl

Film:9
Beeldkwaliteit:8
Geluidskwaliteit:8
Extra's:7
?

Beoordeling lezers

# beoordelingen: 0
?

Jouw beoordeling

Log in om deze film te beoordelen.

Extra screenshots