Harry Potter 20th Anniversary: Return to Hogwarts

Recensent:
Rogier Burghout
01-01-2024

Totaalbeoordeling:

9
Streaming

Harry Potter 20th Anniversary: Return to Hogwarts (Streaming)
Samenvatting

De castleden van alle acht Harry Potter-films komen terug bij elkaar om de twintigste verjaardag van de allereerste Potter-film te vieren. In de documentaire blikken de acteurs in interviews terug op de bijzondere jaren.

Commentaar

De acht Harry Potter-films zijn ongelofelijk succesvol geweest. En dat was geen simpele taak, want de boeken waren immens populair en het was maar afwachten of de films de boeken recht konden doen. Gelukkig was dat het geval en konden alle acht de films die uit zijn gekomen sinds 2001 op goede recensies rekenen van zowel pers als publiek. Sinds nadat de laatste films is uitgekomen is er altijd een continue roep geweest om  nog meer Harry Potter-films. Het universum rondom Potter ging wel verder met de Fantastisc Beasts-films, maar die films konenden door uiteenlopende redenen zich in de verste verte niet meten met de Harry Potter-films. Potter kreeg dan wel een vervolg in het theater (Harry Potter and the Cursed Child), maar ondanks vele roepen om dit verhaal ook te verfilmen is dat nog niet gebeurd. Voor het 10 jarig jubileum sinds de laatste film verscheen hadden de makers wel besloten om een reünie-special te maken. Deze special bevat vele interviews en kijkes-achter-de-schermen van hoe het er tijdens het maken van de films aan toe ging. De Special heeft een deftige lengte (speelfilm-lengte) en neemt ruim de tijd om breeduit te vertellen wat er allemaal gebeurde sinds de eerste film. Hoofdrolspeler Daniel Radcliffe is degene die als rode draad door de special rondloopt en die met alle andere gasten praat. Vooral zijn gespreken met de regisseurs (en met name Chris Columbus) zijn erg amusant omdat je diverse leuke achtergrondverhalen zijn te horen. Maar ook de drie-gesprekken tussen hem, Emma Watson en Rupert Grint zijn erg leuk en emotioneel om te bekijken. Ook wordt er aandacht besteed aan acteurs die helaas niet meer onder ons zijn in een mooi memoriam. Het geheel is gefilmd in echte Harry Potter-omgevingen, namelijk de sets die gebruikt worden in de toeristische Studio Tour in London. Deze zijn wel zo in beeld gebracht dat het net de echte Harry Potter-sets zijn uit de films. Return to Hogwarts is een erg amusante, indrukwekkende en emotionele Special geworden dat zeker een must-see is voor alle Harry Potter-fans.

Filmspecs

Conclusie

De castleden van alle acht Harry Potter-films komen terug bij elkaar om de twintigste verjaardag van de allereerste Potter-film te vieren. In de documentaire blikken de acteurs in interviews terug op de bijzondere jaren. Return to Hogwarts is een erg amusante, indrukwekkende en emotionele Special geworden dat zeker een must-see is voor alle Harry Potter-fans.

Deze uitgave is beschikbaar gesteld door Eigen Collectie.

Lees meer

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties. Geef als eerste een reactie in dit topic!

6 Angst
DVDBlu-rayStreamingBioscoopUHD
9

Beoordeling allesoverfilm.nl

Film:9
Beeldkwaliteit:-
Geluidskwaliteit:-
Extra's:-
?

Beoordeling lezers

# beoordelingen: 0
?

Jouw beoordeling

Log in om deze film te beoordelen.