Slow Horses - Seizoen 1-3

Recensent:
Rogier Burghout
14-02-2024

Totaalbeoordeling:

9
Streaming

Slow Horses - Seizoen 1-3 (Streaming)
Samenvatting

Dit scherpzinnige spionagedrama volgt een bijeengeraapt team MI5-agenten - en hun onaangename baas, de beruchte Jackson Lamb - die schijn en bedrog proberen te doorzien om Engeland tegen duistere figuren te beschermen.

Commentaar

Slow Horses is een Brits/Amerikaanse coproductie in samenwerking met Apple en wordt exclusief uitgezonden op hun streaming-kanaal Apple tv+. Het is een misdaadserie die draait om een groep in onmin gevallen Britse geheim agenten onder leiding van een bullebak, gespeeld door Gary Oldman (Tinker Tailor Soldier Spy - waarin hij ook een geheim agent speelt die echt het tegenovergestelde is van zijn karakter in Slow Horses) die hiermee tevens voor het eerst in een TV-serie speelt. Slow Horses heeft naast Oldman een erg goede cast bij elkaar gesprokkeld met o.a. Kirsten Scott Thomas, Jack Lowden (Dunkirk) en Jonathan Pryce. De serie heeft nu drie seizoenen gekregen, en is al verlengd voor een vierde en vijfde seizoen. Elk seizoen kent 6 afleveringen en draait elk seizoen weer om een nieuwe zaak. En naast de voortreffelijke vertolkingen heeft de serie ook nog eens een uitstekend script, met veel diepere lagen en "niets-is-zoals-het-lijkt" gebeurtenissen. Het zijn niet zomaar moorden of terroristische aanslagen die opgelost moeten worden, het zijn elke keer misdaden die niet zomaar voor de hand liggen en vaak iets anders betekenen dan op het eerste gezicht lijkt. Dat maakt je als kijker nieuwsgierig naar de afloop. Naast de originele en spannende verhalen en geweldig acteerspel is de rest van de serie ook dik in orde. Locaties, sets en aankleding, alles is van de bovenste plank. Van het centrum in London tot aan pittoresk Britse dorpjes met landerijen, alles komt voorbij in Slow Horses. En uiteraard de typische Britse zwarte humor, die vooral door Oldman voortreffelijk wordt uitgedragen. Ook de interactie met hem en Kirsten Scott Thomas, die van zijn vuiligheid walgt in de serie, is erg leuk om te zien, en dat ook met de wetenschap dat ze echtgenotes van elkaar speelden in Darkest Hour is weer een extra leuk en saillant detail. Leuk weetje is dat het karakter van Gary Oldman, Jackson Lamb, een quote gebruikt van Winston Churchill in de serie, een karakter dat hij zelf heeft gespeeld én waarbij hij ook deze quote heeft uitgesproken. Slow Horses is een voortreffelijke misdaadserie en houd je op het puntje van je stoel. Seizoenen 1 t/m 3 zijn al een aanrader, en seizoenen 4 en 5 zullen dat ook zeker gaan worden.

Filmspecs

Medium: Streaming
Genre: Drama, Misdaad, Thriller
Jaar: 2022 -
Speelduur: 50 min
Uitgever: Apple tv+

Conclusie

Dit scherpzinnige spionagedrama volgt een bijeengeraapt team MI5-agenten - en hun onaangename baas, de beruchte Jackson Lamb - die schijn en bedrog proberen te doorzien om Engeland tegen duistere figuren te beschermen. Slow Horses is een voortreffelijke misdaadserie en houd je op het puntje van je stoel. Naast de originele en spannende verhalen en geweldig acteerspel is de rest van de serie ook dik in orde. Locaties, sets en aankleding, alles is van de bovenste plank. Van het centrum in London tot aan pittoresk Britse dorpjes met landerijen, alles komt voorbij in Slow Horses. En uiteraard de typische Britse zwarte humor, die vooral door Oldman voortreffelijk wordt uitgedragen. Seizoenen 1 t/m 3 zijn al een aanrader, en seizoenen 4 en 5 zullen dat ook zeker gaan worden.

Laatste reacties

rogue  |  16-02-2024

Inderdaad een dikke aanrader! Probeer nog wat series op Apple, er staan wat juweeltjes tussen ;).
Lees meer >

Geef ook een reactie in dit topic!

16 Geweld Grof
DVDBlu-rayStreamingBioscoopUHD
9

Beoordeling allesoverfilm.nl

Film:9
Beeldkwaliteit:-
Geluidskwaliteit:-
Extra's:-
?

Beoordeling lezers

# beoordelingen: 0
?

Jouw beoordeling

Log in om deze film te beoordelen.