Stay Close - Miniserie

Recensent:
Rogier Burghout
29-02-2024

Totaalbeoordeling:

7.5
Streaming

Stay Close - Miniserie (Streaming)
Samenvatting

De levens van een fotojournalist, een voetbalmoeder en een rechercheur worden verstoord door een verschrikkelijk incident uit hun verleden.

Commentaar

Harlan Coben is een Amerikaanse auteur die al veel thrillers op zijn naam heeft staan. De boeken hebben vaak overeenkomstige karakteristieken, namelijk dat een welgesteld paar of gezin iets vreselijks als een moord, verdwijning of ontvoering meemaakt, met daarbij een mysterieus element dat vervolgens door een lid van de familie wordt onderzocht, vaak met de hulp van de lokale politie. De boeken zijn ook opgevallen bij producenten, en zo zijn er al een aantal boeken verfilmd in miniserie en uitgezonden op de BBC. Netflix heeft de series overgenomen en is daarna ook zelf boeken gaan verfilmen. Voorbeelden hiervan zijn bijvoorbeeld SafeStay CloseShelter en Fool Me Once. Deze series zijn in het Engels en in Engeland verfilmd, maar er zijn ook buitenlandse verfilmingen van boeken gemaakt in Spanje, Frankrijk en Polen. In Stay Close zien we in totaal drie verschillende verhaallijnen, waarin er in eentje de hoofdrol wordt gespeeld door terugkerend acteur Richard Armitage, en daarnaast zien we in een andere verhaallijn ook James Nesbitt ten tonele. Stay Close is een spannende mysterieuze thriller geworden, waarbij je dor de drie verhalen goed op moet letten, want uiteraard is er uiteindelijke wel een connectie. Stay Close is wederom een vaardige misdaadserie geworden, die erg spannend is. De serie telt acht afleveringen en dat is genoeg om de spanning op te bouwen. Enig kritisch puntje is dat er wel at erg veel plot twists in zitten, en dat had (vooral voor de geloofwaardigheid) wel wat minder gemogen. Verder is Stay Close weer een prima serie om te bingen op een regenachtige dag.

Filmspecs

Medium: Streaming
Genre: Drama, Misdaad, Mysterie
Jaar: 2021
Speelduur: 50 min
Uitgever: Netflix

Conclusie

De levens van een fotojournalist, een voetbalmoeder en een rechercheur worden verstoord door een verschrikkelijk incident uit hun verleden. Stay Close is wederom een vaardige misdaadserie geworden, die erg spannend is. De serie telt acht afleveringen en dat is genoeg om de spanning op te bouwen. Enig kritisch puntje is dat er wel at erg veel plot twists in zitten, en dat had (vooral voor de geloofwaardigheid) wel wat minder gemogen. Verder is Stay Close weer een prima serie om te bingen op een regenachtige dag.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties. Geef als eerste een reactie in dit topic!

16 Geweld Grof
DVDBlu-rayStreamingBioscoopUHD
7.5

Beoordeling allesoverfilm.nl

Film:7.5
Beeldkwaliteit:-
Geluidskwaliteit:-
Extra's:-
?

Beoordeling lezers

# beoordelingen: 0
?

Jouw beoordeling

Log in om deze film te beoordelen.