Safe - Miniserie

Recensent:
Rogier Burghout
22-02-2024

Totaalbeoordeling:

7
Streaming

Safe - Miniserie (Streaming)
Samenvatting

Nadat zijn tienerdochter verdwijnt, ontdekt een chirurg, die weduwnaar is en in een rijke buurt woont, duistere geheimen over de mensen die hem na staan.

Commentaar

Harlan Coben is een Amerikaanse auteur die al veel thrillers op zijn naam heeft staan. De boeken hebben vaak overeenkomstige karakteristieken, namelijk dat een welgesteld paar of gezin iets vreselijks als een moord, verdwijning of ontvoering meemaakt, met daarbij een mysterieus element dat vervolgens door een lid van de familie wordt onderzocht, vaak met de hulp van de lokale politie. De boeken zijn ook opgevallen bij producenten, en zo zijn er al een aantal boeken verfilmd in miniserie en uitgezonden op de BBC. Netflix heeft de series overgenomen en is daarna ook zelf boeken gaan verfilmen. Voorbeelden hiervan zijn bijvoorbeeld The Stranger, Stay Close, Shelter en Fool Me Once. Deze series zijn in het Engels en in Engeland verfilmd, maar er zijn ook buitenlandse verfilmingen van boeken gemaakt in Spanje, Frankrijk en Polen. Safe is in 2018 één van de eerste Engelstalige verfilmingen geweest met Michael C. Hall (Dexter) in de hoofdrol. De miniserie telt acht afleveringen en daarin wordt goed het mysterie nauwgezet uiteengezet waarbij je als kijker mondjesmaat hints wordt gevoed. Je kijkt de serie door het karakter van Hall en dat werkt erg goed. De serie is in zijn  geheel opgenomen op locatie rondom Manchester en deze locaties zijn mooi aangekleed en werken goed tot de verbeelding. Het verloop van de serie is op zich wel voorspelbaar alleen het verloop van het verhaal niet, en dat is best knap gedaan. Safe is een spannende miniserie en is prima geschikt om te bingen.

Filmspecs

Medium: Streaming
Genre: Misdaad, Mysterie, Thriller
Jaar: 2018
Speelduur: 50 min
Uitgever: Netflix

Conclusie

Nadat zijn tienerdochter verdwijnt, ontdekt een chirurg, die weduwnaar is en in een rijke buurt woont, duistere geheimen over de mensen die hem na staan.  Het verloop van Safe is op zich wel voorspelbaar alleen het verloop van het verhaal niet, en dat is best knap gedaan. Safe is een spannende miniserie en is prima geschikt om te bingen.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties. Geef als eerste een reactie in dit topic!

16 Drugs Geweld Grof
DVDBlu-rayStreamingBioscoopUHD
7

Beoordeling allesoverfilm.nl

Film:7
Beeldkwaliteit:-
Geluidskwaliteit:-
Extra's:-
?

Beoordeling lezers

# beoordelingen: 0
?

Jouw beoordeling

Log in om deze film te beoordelen.