Shelter - Miniserie

Recensent:
Rogier Burghout
05-03-2024

Totaalbeoordeling:

7
Streaming

Shelter - Miniserie (Streaming)
Samenvatting

Na de plotselinge dood van zijn vader begint Mickey Bolitar een nieuw leven in Kasselton, New Jersey. Mickey raakt al snel verwikkeld in de mysterieuze verdwijning van een nieuwe leerlinge op zijn school, Ashley Kent, wat leidt tot het blootleggen van onvoorstelbare geheimen binnen hun rustige voorstedelijke gemeenschap. Met de hulp van zijn nieuwe vrienden - de inventieve Spoon en de geheimzinnige Ema - trekt Mickey de slaperige façade van Kasselton open om een duistere ondergrond te onthullen die de antwoorden kan bevatten op tientallen verdwijningen, sterfgevallen, legendes en misschien zelfs zijn eigen complexe familiegeschiedenis.

Commentaar

Harlan Coben is een Amerikaanse auteur die al veel thrillers op zijn naam heeft staan. De boeken hebben vaak overeenkomstige karakteristieken, namelijk dat een welgesteld paar of gezin iets vreselijks als een moord, verdwijning of ontvoering meemaakt, met daarbij een mysterieus element dat vervolgens door een lid van de familie wordt onderzocht, vaak met de hulp van de lokale politie. De boeken zijn ook opgevallen bij producenten, en zo zijn er al een aantal boeken verfilmd in miniserie en uitgezonden op de BBC. Netflix heeft de series overgenomen en is daarna ook zelf boeken gaan verfilmen. Voorbeelden hiervan zijn bijvoorbeeld Safe, The StrangerStay Close, en Fool Me Once. Deze series zijn in het Engels en in Engeland verfilmd, maar er zijn ook buitenlandse verfilmingen van boeken gemaakt in Spanje, Frankrijk en Polen. In Harlan Coben's Shelter (zoals de miniserie in verband met vermoedelijk marketing-doeleinden volledig wordt aangeduid, maar hierna aangeduid zal worden als Shelter) speelt het verhaal zich voor het eerst af in Amerika, in een stadje net buiten New York en New Jersey genaamd Kasselton. Hier speelt het verhaal zich af rondom scholier Mickey, zijn pleegtante en zijn leven op school en zijn vrienden. Mickey wordt geplaagd door de traumatische gebeurtenis rondom het auto-ongeluk waarbij zijn vader verongelukte, tenminste zo lijkt het. Mickey wordt gespeeld door de jonge Jaden Michael, en doet dat best verdienstelijk. Hij komt geloofwaardig over en kan goed wisselen tussen zijn verschillende emoties. De rest van de cast speelt ook prima en de onderlinge chemie is goed. Het verhaal is erg spannend en soms wel een beetje vergezocht. Want er komen soms best heftige en traumatische gebeurtenissen voorbij, maar de karakters lijken daardoor geen slaapgebrek te krijgen en de volgende dag weer op te staan zonder dat ze er last van hebben. Verder is het verhaal van de geheime organisatie die in het geheim allerlei kinderen redt van een verwaarloosde leefomgeving ook een beetje vergezocht en niet echt geloofwaardig. Verder blijft de serie wel spannend tot het einde, en dat maakt Shelter toch weer een aanrader in het verfilmde oeuvre van Harlan Coben.

Filmspecs

Medium: Streaming
Genre: Drama, Misdaad, Mysterie
Jaar: 2023
Speelduur: 50 min
Uitgever: Amazon Prime Video

Conclusie

Na de plotselinge dood van zijn vader begint Mickey Bolitar een nieuw leven in Kasselton, New Jersey. Mickey raakt al snel verwikkeld in de mysterieuze verdwijning van een nieuwe leerlinge op zijn school, Ashley Kent, wat leidt tot het blootleggen van onvoorstelbare geheimen binnen hun rustige voorstedelijke gemeenschap. Met de hulp van zijn nieuwe vrienden - de inventieve Spoon en de geheimzinnige Ema - trekt Mickey de slaperige façade van Kasselton open om een duistere ondergrond te onthullen die de antwoorden kan bevatten op tientallen verdwijningen, sterfgevallen, legendes en misschien zelfs zijn eigen complexe familiegeschiedenis. Ondanks dat het verhaal van Shelter soms wat vergezocht en ongeloofwaardig is, houdt de serie je wel gekluisterd aan het scherm en blijft spannend tot het einde, en dat maakt Shelter toch weer een aanrader in het verfilmde oeuvre van Harlan Coben.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties. Geef als eerste een reactie in dit topic!

16 Geweld Grof
DVDBlu-rayStreamingBioscoopUHD
7

Beoordeling allesoverfilm.nl

Film:7
Beeldkwaliteit:-
Geluidskwaliteit:-
Extra's:-
?

Beoordeling lezers

# beoordelingen: 0
?

Jouw beoordeling

Log in om deze film te beoordelen.