Fool Me Once - Miniserie

Recensent:
Rogier Burghout
01-03-2024

Totaalbeoordeling:

7
Streaming

Fool Me Once - Miniserie (Streaming)
Samenvatting

Wanneer ex-soldaat Maya haar vermoorde man ziet op een geheime nannycam, brengt ze een dodelijk complot aan het licht dat ver teruggaat in het verleden.

Commentaar

Harlan Coben is een Amerikaanse auteur die al veel thrillers op zijn naam heeft staan. De boeken hebben vaak overeenkomstige karakteristieken, namelijk dat een welgesteld paar of gezin iets vreselijks als een moord, verdwijning of ontvoering meemaakt, met daarbij een mysterieus element dat vervolgens door een lid van de familie wordt onderzocht, vaak met de hulp van de lokale politie. De boeken zijn ook opgevallen bij producenten, en zo zijn er al een aantal boeken verfilmd in miniserie en uitgezonden op de BBC. Netflix heeft de series overgenomen en is daarna ook zelf boeken gaan verfilmen. Voorbeelden hiervan zijn bijvoorbeeld Safe, The StrangerStay Close en Shelter. Deze series zijn in het Engels en in Engeland verfilmd, maar er zijn ook buitenlandse verfilmingen van boeken gemaakt in Spanje, Frankrijk en Polen. Fool Me Once is gebaseerd op de uitspraak "Fool me once, shame on you, fool me twice, shame on me", dat zoveel betekent dat als dezelfde persoon je de tweede keer beduvelt, je dan alleen jezelf kan aankijken als schuldige. Dat gebeurt in deze serie een beetje, als oud-militair Maya haar overleden man (gespeeld door Richard Armitage) ineens ziet op een nannycam die recent is opgenomen. Als ze vervolgens in zijn  verleden duikt, dan merkt ze dat dit niet de eerste keer is geweest dat ze is bedonderd. Fool Me Once volgt de gebruikelijke procedure van alle Harlan Coben's verfilmingen. De serie begint met een mysterie voor zowel het hoofdpersonage en de kijker, en al kijkende krijg je steeds meer aanwijzingen en wordt je tot het einde in het ongewisse gelaten. Na de ontknoping blijf je als kijker wel wat verward achter en heb je nou niet het gevoel dat je alles hebt begrepen. Vooral de motieven voor de acties van Maya snap je nadat je de waarheid kent niet heel erg. Toch blijft dit een spannende serie om te bingen.

Filmspecs

Medium: Streaming
Genre: Drama, Misdaad, Mysterie
Jaar: 2024
Speelduur: 50 min
Uitgever: Netflix

Conclusie

Wanneer ex-soldaat Maya haar vermoorde man ziet op een geheime nannycam, brengt ze een dodelijk complot aan het licht dat ver teruggaat in het verleden.  Fool Me Once volgt de gebruikelijke procedure van alle Harlan Coben's verfilmingen. De serie begint met een mysterie voor zowel het hoofdpersonage en de kijker, en al kijkende krijg je steeds meer aanwijzingen en wordt je tot het einde in het ongewisse gelaten. Na de ontknoping blijf je als kijker wel wat verward achter en heb je nou niet het gevoel dat je alles hebt begrepen. Vooral de motieven voor de acties van Maya snap je nadat je de waarheid kent niet heel erg. Toch blijft dit een spannende serie om te bingen.

Laatste reacties

rogue  |  01-03-2024

Eerdere series van Coben zoals The Stranger en Safe vond ik wel aardig hoor, maar deze kon ik een of andere manier niet hebben.
Lees meer >

Rogier Burghout  |  01-03-2024

Deze hebben we al na een deel opgegeven; typisch zo'n serie met 'nep' mensen die je helaas te vaak op streamingdiensten vindt (die Michelle Keegan alleen al)....
Lees meer >

rogue  |  01-03-2024

Deze hebben we al na een deel opgegeven; typisch zo'n serie met 'nep' mensen die je helaas te vaak op streamingdiensten vindt (die Michelle Keegan alleen al)....
Lees meer >

Geef ook een reactie in dit topic!

16 Geweld Grof
DVDBlu-rayStreamingBioscoopUHD
7

Beoordeling allesoverfilm.nl

Film:7
Beeldkwaliteit:-
Geluidskwaliteit:-
Extra's:-
?

Beoordeling lezers

# beoordelingen: 0
?

Jouw beoordeling

Log in om deze film te beoordelen.