Collateral - Miniserie

Recensent:
Rogier Burghout
07-03-2024

Totaalbeoordeling:

6.5
Streaming

Collateral - Miniserie (Streaming)
Samenvatting

Een Londense detective onderzoekt de moord op een pizzabezorger en stuit op een web van samenzweringen tussen drugsdealers, smokkelaars en spionnen. 

Commentaar

Collateral, de serie (niet te verwarren met de uitstekende gelijknamige thriller van Michael Mann) is een Britse miniserie van (slechts) vier afleveringen, met Carey Mulligan (Drive) in de hoofdrol. Mulligan speelt een zwangere Britse detective en daarvoor hebben de makers geen nepbuiken hoeven te gebruiken, want Mulligan was zelf ook echt zwanger tijdens de opnames. Collateral draait om een ogenschijnlijke simpele moord op een pizza bezorger, maar schijnt bedriegt Er zit namelijk veel meer onder de oppervlakte en dit gaat om een professionele afrekening in de wereld van mensensmokkel en het politiek wegmoffelen van alle problematiek eromheen. Collateral neemt op zich de tijd om alle kanten te belichten, maar nergens wordt de serie echt heel spannend. Dat is waarschijnlijk omdat de verschillende karakters alleen in hun eigen wereld en omgeving opereren, en elkaar niet of nauwelijks tegenkomen aan het einde van de serie. En dat maakt Collateral een beetje onsamenhangend, en voel je je als kijker niet echt betrokken bij één van die verhaallijnen of karakters. En helaas speelt Mulligan wel verdienstelijk, maar ze is bijvoorbeeld geen Olivia Colman die geweldig speelt in de serie Broadchurch. Ook het einde is een beetje een anticlimax, want naast het feit dat je al redelijk snel weet wie de trekker heeft overgehaald, zijn de uiteindelijke bedenkers van de moord niet echt indrukwekkende personages. Collateral heeft vier afleveringen en dat is meer dan genoeg. Op zich is Collateral een redelijke serie, maar er bestaan betere Britse misdaadseries.  Desalniettemin kan je deze serie zeker een kans geven.

Filmspecs

Medium: Streaming
Genre: Drama, Misdaad, Thriller
Jaar: 2018
Speelduur: 50 min
Uitgever: Netflix

Conclusie

Een Londense detective onderzoekt de moord op een pizzabezorger en stuit op een web van samenzweringen tussen drugsdealers, smokkelaars en spionnen. Op zich is Collateral een redelijke serie, maar er bestaan betere Britse misdaadseries. En helaas speelt Mulligan verdienstelijk, maar ze is bijvoorbeeld geen Olivia Colman die geweldig speelt in de serie Broadchurch. Desalniettemin kan je deze serie zeker een kans geven.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties. Geef als eerste een reactie in dit topic!

12 Geweld
DVDBlu-rayStreamingBioscoopUHD
6.5

Beoordeling allesoverfilm.nl

Film:6.5
Beeldkwaliteit:-
Geluidskwaliteit:-
Extra's:-
?

Beoordeling lezers

# beoordelingen: 0
?

Jouw beoordeling

Log in om deze film te beoordelen.