Unbelievable - Miniserie

Recensent:
Rogier Burghout
08-03-2024

Totaalbeoordeling:

9
Streaming

Unbelievable - Miniserie (Streaming)
Samenvatting

Een jonge vrouw wordt beschuldigd van liegen over verkrachting. Twee vrouwelijke detectives onderzoeken een reeks identieke aanvallen. 

Commentaar

Unbelievable is een Amerikaanse Netflix-serie van acht afleveringen uit 2019. Er spelen niet veel bekende acteurs en actrice is, en vooral Toni Collette (The Sixth Sense) is een beetje de enige bekende. Maar dat doet niks af aan de kwaliteit van de serie, want dit is weer één van de beste die Netflix heeft gemaakt. Niet alleen is het verhaal en script erg sterk, maar ook de vertolkingen van iedereen zijn van de bovenste plank. De serie behandelt zeer heftige en gevoelige kwesties, namelijk die van verkrachting, en dit is zelfs zo heftig dat de makers aan het begin van de eerste afleveringen een waarschuwing voor de kijkers hebben geplaatst voor deze beelden. Deze vallen "gelukkig" alleszins mee (de slachtoffers hebben niet veel kunnen zien door een blinddoek, en deze beelden zie je als kijker), maar de gebeurtenis zelf is natuurlijk al heftig genoeg. Naast deze indringende verhalen worden de politieonderzoeken en de levens van de slachtoffers net zo indrukwekkend verteld. Ook wordt het ene slachtoffer wel geloofd en serieus genomen door de politie, terwijl het andere slachtoffer opnieuw slachtoffer wordt, maar dan van een falende bureaucratie en zonder bescherming verder beticht wordt van leugens en hiervoor zelf strafrechtelijk voor wordt vervolgd. Ook bij de politieagentes zie je verschillen, zo komt de ene agente uit een klein stadje en heeft daar door haar gedrevenheid een bepaalde status verworven waardoor ze krachtig en leidend overkomt, terwijl ze bij haar collega in de grotere stad haar evenknie en zelfs meerdere moet erkennen. Toch weet ze zich naast haar teamgenoot te knokken en gaan ze een goede samenwerking aan, met zelfs ook de FBI erbij, om deze misdaden op te lossen. Unbelievable is een zeer sterke misdaadserie, waarbij het al pijnlijke verhaal extra verbijsterend wordt door het feit dat het is gebaseerd op waargebeurde verhalen. De serie is uitmuntend geschreven en geacteerd, en blijft je na het einde nog wel even bij. Een echte aanrader.

Filmspecs

Medium: Streaming
Genre: Drama, Misdaad
Jaar: 2019
Speelduur: 50 min
Uitgever: Netflix

Conclusie

Een jonge vrouw wordt beschuldigd van liegen over verkrachting. Twee vrouwelijke detectives onderzoeken een reeks identieke aanvallen. Unbelievable is een zeer sterke misdaadserie, waarbij het al pijnlijke verhaal extra verbijsterend wordt door het feit dat het is gebaseerd op waargebeurde verhalen. De serie is uitmuntend geschreven en geacteerd, en blijft je na het einde nog wel even bij. Een echte aanrader.

Laatste reacties

rogue  |  08-03-2024

Ja, dit was een hele goede mini-serie. Hebben wij al een tijdje geleden gezien. Toni Collette is altijd wel goed.
Lees meer >

Geef ook een reactie in dit topic!

16 Geweld Grof
DVDBlu-rayStreamingBioscoopUHD
9

Beoordeling allesoverfilm.nl

Film:9
Beeldkwaliteit:-
Geluidskwaliteit:-
Extra's:-
?

Beoordeling lezers

# beoordelingen: 0
?

Jouw beoordeling

Log in om deze film te beoordelen.