Eric - Miniserie

Recensent:
Rogier Burghout
06-06-2024

Totaalbeoordeling:

7.5
Streaming

Eric - Miniserie (Streaming)
Samenvatting

In de jaren 80 zoekt een wanhopige vader samen met een vastberaden agent in New York naar zijn vermiste negenjarige zoon, terwijl hij tegen zijn eigen demonen vecht.

Commentaar

Eric is een zesdelige miniserie op Netflix met als grote publiekstrekker de hoofdrol van Benedict Cumberbatch (Doctor Strange, The Mauritanian, The Current War, 1917). De serie speelt zich af in 1985 in New York. En allereerst kan gezegd worden dat de serie zo uit die tijdsperiode geplukt kan zijn, want kosten noch moeite zijn gespaard om de jaren '80 op het scherm te toveren, en dat is zeker gelukt. de serie start als een zaak van een vermist persoon, maar al snel kom je er als kijker achter dat er meer speelt. Je volgt verschillende hoofdpersonen naast de rol die Cumberbatch speelt, namelijk de vader van het vermiste kind. Hij speelt een beetje een ondankbare rol, want de vader Vincent is nou niet echt een heel innemend figuur. Hij is erg op zichzelf gericht en op de grens van narcistisch, is alleen maar met zijn werk bezig en lust een lieve slok drank. En hij ruziet graag met zijn vrouw die er ondertussen aardig op los rookt. Een ideale omgeving om  een kind op te voeden, niet dus. Verder is er dan de politieagent met een donkere huidskleur die een relatie heeft met een terminale man. Ook een leefstijl die in die tijd niet op heel veel steun kon rekenen van de buitenwereld. Maar de grootste verassing is wel de toevoeging van de pop Eric in het leven van Vincent, tenminste een voor de rest van de wereld onzichtbaar wezen dat alleen Vincent ziet en mee spreekt. Hij gelooft erin dat als hij de door zijn zoon getekende pop in het echt gaat maken, hij is poppenmaker en bedient die in een kinderprogramma zoals Sesam Straat, dit de sleutel gaat zijn voor de terugkeer van zijn zoon. Zoals gezegd speelt er meer onder de oppervlakte, en vooral door de ogen van de politieagent kom je er achter wat er nog meer speelt in de verborgen krochten van New York. De serie begint met een vermist persoon, maar de focus van de serie verslapt gedurende de afleveringen hier wel een beetje op. Ook mis je een beetje de emotionele connectie tussen vader en zoon. De rol van de zoon wordt een beetje afstandelijk gespeeld en daarbij merk je dat je als kijker je meer gaat identificeren met andere karakters in de serie. Eric is een bijzondere miniserie en vertelt een bijzonder verhaal, maar is uiteindelijk niet helemaal geslaagd. Daarvoor zijn de toevoegingen van Eric de pop en de onderlinge connectie tussen vader en zoon niet overtuigend genoeg.

Filmspecs

Medium: Streaming
Genre: Drama, Misdaad, Thriller
Jaar: 2024
Speelduur: 50 min
Uitgever: Netflix

Conclusie

In de jaren 80 zoekt een wanhopige vader samen met een vastberaden agent in New York naar zijn vermiste negenjarige zoon, terwijl hij tegen zijn eigen demonen vecht. Eric begint met een vermist persoon, maar de focus van de serie verslapt gedurende de afleveringen hier wel een beetje op. Ook mis je een beetje de emotionele connectie tussen vader en zoon. De rol van de zoon wordt een beetje afstandelijk gespeeld en daarbij merk je dat je als kijker je meer gaat identificeren met andere karakters in de serie. Eric is een bijzondere miniserie en vertelt een bijzonder verhaal, maar is uiteindelijk niet helemaal geslaagd. Daarvoor zijn de toevoegingen van Eric de pop en de onderlinge connectie tussen vader en zoon niet overtuigend genoeg.

Laatste reacties

Rogier Burghout  |  10-06-2024

We verschillen van mening en zeker wat betreft het einde...niets zo subjectief als kunst ;). Zeker, maar altijd goed om te benadrukken, voordat mensen al te ho...
Lees meer >

rogue  |  10-06-2024

We verschillen van mening en zeker wat betreft het einde...niets zo subjectief als kunst ;).
Lees meer >

Rogier Burghout  |  10-06-2024

Ik kom toch makkelijk op een 8,5 uit, hele sterke serie. En origineel! Het had wat originele aspecten en zeker enkele goede vertolkingen en een leuke setting, ...
Lees meer >

rogue  |  10-06-2024

Ik kom toch makkelijk op een 8,5 uit, hele sterke serie. En origineel!
Lees meer >

Geef ook een reactie in dit topic!

16 Geweld Grof
DVDBlu-rayStreamingBioscoopUHD
7.5

Beoordeling allesoverfilm.nl

Film:7.5
Beeldkwaliteit:-
Geluidskwaliteit:-
Extra's:-
?

Beoordeling lezers

# beoordelingen: 0
?

Jouw beoordeling

Log in om deze film te beoordelen.