Land of Bad

Recensent:
Rogier Burghout
01-07-2024

Totaalbeoordeling:

9
Blu-ray

Land of Bad (Blu-ray)
Samenvatting

Als dronepiloot van de Amerikaanse luchtmacht ondersteunt Reaper (Russel Crowe) een speciale missie op de Filippijnen. Als er iets vreselijk misgaat wordt de jonge officier Kinney (Liam Hemsworth) ingezet om in het slagveld gegijzelde teamleden terug te halen. Hierbij is hij afhankelijk van Reaper die vanuit de lucht als zijn ogen fungeert. Wanneer Kinneys team wordt ontdekt en in een grootschalig gevecht belandt, moet Reaper tot het uiterste gaan om iedereen in veiligheid te brengen.

Commentaar

Land of Bad is een oorlog actie/thriller geregisseerd door nieuwkomer William Eubank, die hiervoor als meest bekende wapenfeit een zoveelste vervolg in de horror-filmserie Paranormal Activity. Voor Land of Bad heeft hij twee broers uit de Hemsworth-familie weten te strikken, namelijk Liam en Luke. Liam speelt de hoofdrol van een redelijk "groene" Special Forces militair die tijdens een geheime operatie plotseling alleen komt te staan als de rest van zijn team of is gesneuveld of gevangen is genomen door een paramilitaire groep in de jungle ergens in Verwegistan. Naast de broers Hemsworth speelt ook Russell Crowe een best grote bijrol als een dronepiloot die het team op afstand ondersteunt met precisie raketaanvallen en extra beeldinformatie. Land of Bad lijkt in opzet erg op Lone Survivor, maar is spannend en onderscheidend genoeg om indruk te maken en spannend te zijn. Niet alle verhaallijnen worden even goed uitgewerkt, vooral de samenwerking tussen Reaper (Crowe) en zijn collega Branson (Chia Okegwe) blijft een beetje aan de oppervlakte hangen. Verder is er genoeg actie en spektakel en ook de gekozen locaties werken erg goed in het realistisch maken van het verhaal. Land of Bad is een positieve verassing en blijft tot het einde aan spannend. Zeker een aanrader.

Filmspecs

Medium: Blu-ray
Genre: Actie, Avontuur, Oorlog, Thriller
Regio: A, B, C
Jaar: 2024
Speelduur: 113 min
Verpakking: Blu-ray Keep Case
Resolutie: 1920 x 1080p
Beeldverhouding: 2.35:1 HD niet anamorf
Geluidssporen:
  • DTS-HD MA 5.1 - Engels
  • DTS-HD MA 5.1 - Frans
Ondertiteling: Nederlands, Frans
Uitgever: Dutch FilmWorks
EAN: 8719372017739

Extra's

  • Geen

Techniek en extra's

Beeldkwaliteit

Land of Bad krijgt op Blu-ray Disc een 1080p-transfer mee in de oorspronkelijke beeldverhouding van 2.35:1. De transfer is erg goed gelukt. De film heeft een afwisselende beeldstijl en gaat van tussen normale saturatie en scherpte naar een oversaturatie met veel opgepompte kleuren en scherpte, waarbij je ook meer ruis en grain ziet. Dit is voornamelijk zo bij scènes die in het donker zijn opgenomen zonder veel natuurlijk licht. Deze realistische cameravoering werkt best goed en is ok goed overgenomen in de beeldtransfer.

Geluidskwaliteit

Land of Bad krijgt op Blu-ray Disc een DTS-HD MA 5.1-audiotrack in de oorspronkelijk Engelse taal. De track klinkt prima, maar is af en toe wel wat ingetogen. De track is directioneel ingesteld, en richt zich voornamelijk op de voorste kanalen. Dialogen en de voornaamste geluiden zijn prima verstaanbaar, alleen er had wat meer continue spreiding naar de achterste kanalen gemogen. Verder een prima, verdienstelijke track.

Extra's

Er staan geen extra's op de Blu-ray Disc van Land of Bad.

Conclusie

Als dronepiloot van de Amerikaanse luchtmacht ondersteunt Reaper (Russel Crowe) een speciale missie op de Filippijnen. Als er iets vreselijk misgaat wordt de jonge officier Kinney (Liam Hemsworth) ingezet om in het slagveld gegijzelde teamleden terug te halen. Hierbij is hij afhankelijk van Reaper die vanuit de lucht als zijn ogen fungeert. Wanneer Kinneys team wordt ontdekt en in een grootschalig gevecht belandt, moet Reaper tot het uiterste gaan om iedereen in veiligheid te brengen. Land of Bad is een positieve verassing en blijft tot het einde aan spannend. Er is genoeg actie en spektakel en ook de gekozen locaties werken erg goed in het realistisch maken van het verhaal. Zeker een aanrader. Land of Bad krijgt een prima uitgave op Blu-ray Disc, met een erg mooie beeldtransfer en een verdienstelijke audiotrack. Een prima uitgave.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties. Geef als eerste een reactie in dit topic!

16 Geweld Grof DTS HD Master Audio 5.1 geluid
DVDBlu-rayStreamingBioscoopUHD
9

Beoordeling allesoverfilm.nl

Film:9
Beeldkwaliteit:9
Geluidskwaliteit:8
Extra's:0
?

Beoordeling lezers

# beoordelingen: 0
?

Jouw beoordeling

Log in om deze film te beoordelen.

Extra screenshots