Oorlogsdrama 1917 trekt reeds 1 miljoen bezoekers naar Nederlandse bioscopen

OORLOGSDRAMA 1917 TREKT REEDS 1 MILJOEN BEZOEKERS NAAR DE BIOSCOOP

Het oorlogsdrama 1917 van Oscarwinnende regisseur Sam Mendes (Skyfall, Spectre, American Beauty) heeft het afgelopen weekend in de Nederlandse bioscopen de magische grens van 1 miljoen bezoekers bereikt. De film staat hiermee bovenaan de lijst van meest succesvolle oorlogsfilms van de afgelopen 30 jaar. 1917 ging in eerste instantie begin dit jaar op 9 januari 2020 in release in de Nederlandse bioscopen, maar door de coronacrisis werden alle bioscopen tijdelijk gesloten. Na heropening van de zalen op 1 juni heeft 1917 een succesvolle doorstart gemaakt. 

1917

1917 heeft al veel prijzen in de wacht gesleept, waaronder een onderscheiding voor ‘Best Visual Effects’, ‘Best Cinematography’ en ‘Best Sounds Mixing’ tijdens de Oscars. Ook heeft de film een Golden Globe Award gewonnen voor ‘Best Motion Picture’ en ‘Best Director’. Naast de Globes en de Oscars heeft de film zeven BAFTA’s en drie Critic Choice Awards gewonnen.

De film 1917 gaat over twee jonge Britse soldaten Schofield (George MacKay; bekend van Captain Fantastic) en Blake (Dean-Charles Chapman; van Game of Thrones), die op het hoogtepunt van de Eerste Wereldoorlog een onmogelijke missie toegewezen krijgen. In een race tegen de klok moeten ze vijandelijk terrein betreden en een boodschap afleveren waarmee zij een dodelijke aanval op honderden soldaten kunnen voorkomen – waaronder Blake zijn eigen broer.

Het verhaal speelt zich af in real time en wordt verteld in één onafgebroken shot. Cinematograaf Roger Deakins (Bladerunner 2049, Skyfall) is verantwoordelijk voor deze unieke filmopname en won hier een Oscar voor. 1917 is geregisseerd door Sam Mendes die samen met Krysty Wilson-Cairns (Penny Dreadful) het scenario heeft geschreven. De film is geproduceerd door Mendes en Pippa Harris (Revolutionary Road, Away We Go) onder Neal Street Productions met Jayne-Ann Tenggren (associate producer, Spectre), Callum McDougall (executive producer, Mary Poppins Returns, Skyfall) en Brian Oliver (Rocketman, Black Swan).

1917 is nog in 19 bioscoopzalen te zien. Daarnaast is de film verkrijgbaar op DVD, Blu-ray Disc, UHD, Pathé Thuis, KPN, iTunes en Ziggo. Op AllesOverFilm kun je de recensies lezen van de bioscoopfilm, de Blu-ray Disc- en de UHD-release.

Recente artikelen

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties. Geef als eerste een reactie in dit topic!

Filteren

Tags

Meer >

Archief

Meer >

Deel deze pagina