Hartenstraat

Totaalbeoordeling:

8.2
Blu-ray

Hartenstraat (Blu-ray)
Samenvatting

De alleenstaande vader Daan (Marwan Kenzari) woont samen met zijn dochtertje Saar boven zijn eigen traiteurzaak in de Hartenstraat, onderdeel van de leuke en gezellige 9-straatjes-buurt in hartje Amsterdam. Daan leeft volop voor zijn zaak waarbij hij alleen eerlijk en goed voedsel wil verkopen aan zijn klanten. Daarnaast heeft hij alleen oog voor zijn dochtertje en haar passie voor zwanen en haar spreekbeurt op school. Naast hem wordt een nieuwe winkel geopend; een hippe kledingwinkel die geleid wordt door de arrogante en snobistische Katje (Bracha van Doesburgh) die samen met haar vriend Thomas (Benja Bruijning) boven de winkel gaat wonen. Thomas heeft vooral heel veel plannen en ideeën, maar doet verder erg weinig. Katje wordt dan ook een beetje moe van zijn holle woorden en niet nagekomen beloftes. Rokkenjager Bas (Tygo Gernandt) vindt dat Daan maar weer eens moet gaan daten en maakt voor hem een profiel aan op Relatieplanet. Katje gaat ook op zoek naar een nieuw avontuur en doet hetzelfde. Online ontmoeten Daan en Katje elkaar maar weten niet van elkaar wie ze in werkelijkheid zijn. En in werkelijkheid kunnen ze elkaar niet uitstaan, maar online worden ze verliefd. Hoe gaat dat aflopen?

Commentaar

Hartenstraat is het regiedebuut van Sanne Vogel, die het grote publiek voornamelijk kent van acteren en haar rol als 'love-interest' van Jan Kooijman in de film Verliefd op Ibiza. In deze film heeft hij overigens ook een kleine (maar erg leuke) rol als over-de-top homofiel en rokkenjager.
De film is een erg leuke en kleinschalige romantische komedie die erg grappig en authentiek overkomt. De productie ziet er verder erg verzorgd uit, met de locatie van de Hartenstraat als centraal personage. Het verhaal biedt verder weinig verrassends, maar wat regisseur Sanne Vogel slim heeft gedaan is dat ze een paar acteurs tegenstrijdig heeft gecast. Zo speelt Bracha van Doesburgh in deze film in eerste instantie een arrogante bitch en herkennen we Gigi Ravelli als een stuntelige, lieve en domme winkelbediende, terwijl vaak de rollen letterlijk omgekeerd zijn. Dat geeft een frisse blik naar anders typisch gecaste rollen en karakters, en geeft een vernieuwende ervaring. Verder is Marwan Kenzari de rijzende ster, na zijn geweldige rol in Wolf weet hij hier ook de harten te stelen als stoere en verzorgende vader van de schattige kleuter Saar. De bijrollen zijn ook prima verzorgd met vooral Tygo Gernandt en Georgina Verbaan in grappige rollen waar ze zich helemaal in kunnen laten gaan en daar ogenschijnlijk ook veel lol in hebben.
Conclusie is dat dit een meer dan geslaagde Nederlandse romantische komedie is met een leuk verhaal, leuke karakters en een goed verzorgde productie. Let ook op de erg leuke bijrollen en cameo's van o.a. Humberto Tan!

Filmspecs

Medium: Blu-ray
Genre: Komedie, Romantiek
Regio: B
Jaar: 2014
Speelduur: 90 min
Verpakking: Blu-ray Keep Case in Slipcase
Resolutie: 1920 x 1080p
Beeldverhouding: 1.78:1 HD niet anamorf
Geluidssporen:
  • DTS-HD MA 5.1 - Nederlands
  • Dolby Digital 5.1 - Nederlands
  • Dolby Digital 2.0 - Nederlands
Ondertiteling: Engels
Uitgever: Justbridge
EAN: 8717344754170

Extra's

  • Making Of
  • Videoclip
  • TV Commercials
  • Bioscoopbon Commercial

Techniek en extra's

Beeldkwaliteit

Hartenstraat is in het originele beeldformaat van 1.78:1 op Blu-ray disc gezet via een VC-1 transfer. De film staat op een enkellaags Blu-ray Disc.

Het kleurenpalet van Hartenstraat is kleurrijk met veel warme en zomerse kleuren. De winkel en het appartement van Daan heeft veel aardse kleuren zoals rood, groen en bruin. De winkel en appartement van Katje hebben meer glamour met zwart, goud en wit. De transfer op Blu-ray Disc weet deze paletten erg goed weer te geven met een mooi contrast, prima zwartwaarden en veel details. De transfer is verder vrij van fouten. Het geheel heeft een mooi filmisch karakter met een mooie hoeveelheid grain en goede scherpte-diepte-werking. Conclusie is dat dit een prima transfer is die eigenlijk zonder fouten is.

Geluidskwaliteit

Hartenstraat krijgt drie audiotracks mee in de originele Nederlands gesproken taal: een lossless DTS-HD MA 5.1, een lossy Dolby Digital 5.1 en een stereo Dolby Digital 2.0 track. Voor deze recensie is de lossless DTS-HD MA 5.1-audiotrack beluisterd.

Omdat de film een romantische komedie is met veel dialoog en weinig actie en sensatie is de audiotrack daar ook naar. Het geheel is rustig bij dialogen die goed door de centerspeaker worden weergegeven. De ambiance-geluiden komen mooi verspreid door de surround-speakers. Als er echter muziek komt wordt het volume opengedraaid en knalt de muziek door alle speakers heen. Dat is wel wat overdadig en levert de audiotrack een onrustig en ongebalanceerd klankbeeld op. De spaarzame actie-momenten worden ook begeleid door effecten en muziek die ook harder klinken dan de rest, en dat is best slordig. Dit is ook jammer want dat was niet nodig geweest. Gelukkig is het overgrote deel van de film rustiger en kan je verder genieten van een goede audiotrack.

Extra's

Hartenstraat krijgt een kleine selectie aan extra's mee. Alles is in 1080p HD en is Nederlands gesproken.

Making of (11 min)
Gemaakt door de broer van regisseur Sanne Vogel is dit een opmerkelijk korte en oppervlakkige making-of, met een paar achter-de-schermen-momenten die weinig opzien baren. Als broer sta je dichtbij de productie en de regisseur, en had je hier meer van kunnen maken. Jammer. 

Teaser (1 min)
Een korte teaser van de film

Videoclip Niels Geusebroek 'Street of Hearts' (3 min)
De videoclip van de titelsong, met scènes uit de film.

TV Commercials (1 min)
Een aantal TV-commercials achter elkaar gemonteerd.

Bioscoopbon Commercial (1 min)
De reclamespot van de Bioscoopbon, gemaakt in stijl van de film. 

Conclusie

In de Hartenstraat wonen Daan en Katje. Ze kunnen elkaar in het echte leven niet luchten, maar online zijn ze verliefd. Kan de Hartenstraat hun harten ook bij elkaar brengen? De film is een leuke romantische komedie met leuke (bij)rollen en cameo's van bekende Nederlanders. De Blu-ray Disc is ook voldoende verzorgd met een prima beeldtransfer, een voldoende voor de audio en een helaas klein en oppervlakkig pakket aan extra's.

Deze uitgave is beschikbaar gesteld door Justbridge.

Lees meer

Laatste reacties

Marcel Hoeve  |  20-10-2014

Beeldkwaliteit van deze Blu-ray is echt om van te kwijlen zo mooi. Kleuren, scherpte, contrast, gewoon perfect! En dan nog een aardig verhaal ook.
Lees meer >

Geef ook een reactie in dit topic!

12 Dolby Digital DTS HD Master Audio 5.1 geluid
DVDBlu-rayStreamingBioscoop
8

Beoordeling allesoverfilm.nl

Film:8
Beeldkwaliteit:9.5
Geluidskwaliteit:6
Extra's:4
8.5

Beoordeling lezers

# beoordelingen: 2
?

Jouw beoordeling

Log in om deze film te beoordelen.

Extra screenshots