Walk Among the Tombstones, A

Recensent:
Patrick van den Hul
18-02-2015

Totaalbeoordeling:

7
Blu-ray

Walk Among the Tombstones, A (Blu-ray)
Samenvatting

New York is in de greep van een reeks brute moorden. Wanneer de vrouw van een invloedrijke crimineel wordt ontvoerd en de seriemoordenaars losgeld eisen, kan de drugsdealer onmogelijk naar de politie. Hij roept de hulp in van privédetective Matt Scudder (Liam Neeson). Als voormalig agent is hij de aangewezen persoon om deze zaak tot op de bodem uit te zoeken. Hij bijt zich vast in het onderzoek en maakt koortsachtig jacht op de psychopaten die de stad terroriseren. Wanneer de enige getuige voor zijn ogen zelfmoord pleegt, lijkt het spoort dood te lopen. Tot Matt onderdeel wordt van het gestoorde spel dat door de moordlustige kidnappers gespeeld wordt.

Commentaar

In zekere zin is A Walk Among the Tombstones al sinds 2002 in beeld bij Hollywood. Het had de 2e film van regisseur Joe Carnahan moeten worden, na zijn succes met Narc (2002). Op dat moment zou Harisson Ford de hoofdrol spelen. Dat feest ging toen niet door, maar nu is de film alsnog een feit. Het is gebaseerd op het 10e boek uit een boekenserie van 17 boeken (stand in 2013) geschreven door Lawrence Block. In al deze boeken speelt het personage Matt Scudder de hoofdrol. Waarom het dan nu wel lukte? Misschien heeft dat iets te maken met Liam Neeson zijn tweede carrière als actieheld. Dankzij films als Taken, Taken 2 en Non-Stop staat deze man op leeftijd opnieuw op de kaart en op een heel andere manier. A Walk Among the Tombstones stond al in de zwarte cijfers nog voordat de film was uitgebracht, puur dankzij de verbondenheid van Neeson. Toegegeven, deze man heeft een natuurlijk charisma en is zeer geschikt voor dit soort rollen. Ook hier in A Walk Among the Tombstones doet Liam Neeson het weer zeer verdienstelijk. Al lijkt zijn rol nogal op zijn eerdere rollen van de laatste jaren. Originaliteit is sowieso het grootste gebrek aan deze film. Het volgt het standaard stramien van een thriller, compleet volgens het boekje. Wat dat betreft dus weinig tot geen verrassingen. Toch is A Walk Among the Tombstones een film geworden die onderhoudend genoeg is geworden. Het camerawerk is prima en de sfeer lekker naargeestig. Neeson is bloedserieus, maar krijgt een menselijke kant door zijn dakloze sidekick TJ (Astro). Deze film zal Hollywood niet op haar grondvesten doen schudden, maar kent haar eigen sterke punten en benut deze maximaal. 

Filmspecs

Medium: Blu-ray
Genre: Drama, Misdaad, Mysterie
Regio: B
Jaar: 2014
Speelduur: 114 min
Verpakking: Blu-ray Keep Case
Resolutie: 1920 x 1080p
Beeldverhouding: 2.35:1 HD niet anamorf
Geluidssporen:
  • DTS-HD MA 5.1 - Engels
Ondertiteling: Nederlands
Uitgever: A-Film Home Entertainment
EAN: 8716777951927

Extra's

  • Trailers
  • Trailer hoofdfilm

Techniek en extra's

Beeldkwaliteit

De Blu-ray Disc-uitgave van A Walk Among the Tombstones  heeft de originele beeldverhouding van 2.35:1. Het High Definition beeld heeft een 1080p/24p resolutie. Dit betekent dat het beeld progressief is opgebouwd uit 1920*1080 beeldpunten en dat de beeldsnelheid 24 beelden per seconde is (de originele filmsnelheid). Voor de encodering is gebruik gemaakt van de MPEG-4 AVC codec. Deze Blu-ray Disc-uitgave bestaat uit een 25 GB enkellaagse disk.

Donker, donker en nog eens donker. De zon schijnt niet veel in A Walk Among the Tombstones. Gelukkig weet deze transfer daar prima mee om te gaan. Schaduwdetail en zwartniveau zijn prima op orde. De kleuren en het contrast zijn accuraat en realistisch. De detaillering is dik in orde, vooral in de close-up shots is dit goed zichtbaar. Er is geen sprake van artefacten. Om het kort te houden: Gewoon zeer degelijk.

Geluidskwaliteit

Deze BD-uitgave van A Walk Among the Tombstones bevat een DTS-HD Master Audio 5.1-track (16bit/48kHz) in de originele Engelse taal. Voor een thriller is er een verbazingwekkend gebrek aan actie. Verwacht dan ook weinig geweerschoten, achtervolgingen of explosies. Toch is de audio prima gezien deze gelatenheid. Gebruik van subwoofer en achterste speakers is gericht en effectief, zonder overdreven te worden. De kleine details maken juist dat deze track ongemerkt toch een goede bijdrage levert aan de kijkervaring. Ook niet onbelangrijk: de dialogen krijgen de juiste prioriteit en zijn altijd goed verstaanbaar. Een prima geluidservaring.

Extra's

De disk start met een aantal trailers en via het hoofdmenu is een trailer van de hoofdfilm te bekijken. Er zijn geen extra’s.

Conclusie

Matt Scudder is een voormalig agent die nu in de private sector werkt. Hij neemt een zaak aan waarbij de vrouw van een invloedrijke crimineel is ontvoerd en fors losgeld wordt geëist. Al snel blijkt echter dat deze criminelen van een kaliber zijn waar zelfs Scudder een flinke kluif aan heeft. A Walk Among the Tombstones is een vrij standaard thriller waarin Liam Neeson zijn herboren imago als actieheld maximaal benut. Verwacht geen originaliteit, maar wel een ouderwets degelijke thriller. De BD-uitgave heeft een prima beeld- en geluidskwaliteit. Als extra’s zijn er alleen trailers beschikbaar.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties. Geef als eerste een reactie in dit topic!

12 Geweld Grof DTS HD Master Audio 5.1 geluid
DVDBlu-rayStreamingBioscoop
6

Beoordeling allesoverfilm.nl

Film:6
Beeldkwaliteit:8
Geluidskwaliteit:8
Extra's:0
8

Beoordeling lezers

# beoordelingen: 5
?

Jouw beoordeling

Log in om deze film te beoordelen.