Deadpool 2

Totaalbeoordeling:

8.1
Blu-ray

Deadpool 2 (Blu-ray)
Samenvatting

Terwijl Wade 'Deadpool' Wilson (Ryan Reynolds) enkele persoonlijke issues probeert te verwerken, wordt hij geconfronteerd met Cable (Josh Brolin). De tijdreiziger met een 'Winter Soldier'-arm heeft het gemunt op de jonge Russel (Julian Dennison), een mutant die vuur kan controleren en vooral even niet heel lekker in zijn puberende vel zit. Deadpool ziet zichzelf totaal niet als een held of een X-man – een zeer sexistische benaming trouwens- en geeft eigenlijk niet veel om Russel en diens explosieve karakter. Maar is wel van mening dat als Cable wil vechten met iemand, hij dat dan met iemand van zijn eigen kaliber moet doen.

Commentaar

Na het onverwachte gigantische succes van Deadpoolkon een vervolgfilm natuurlijk niet lang uitblijven. Deadpool 2 is in opzet, sfeer en stijl erg gelijk aan de eerste, maar vertelt echt zijn eigen verhaal. Nergens wordt dieper dan voorheen en buiten Deadpool zijn er geen van de bestaande personages die verder ontwikkeld worden, maar dat is bij Deadpool 2 niet een echt probleem. De film een duidelijke emotionele kern(boodschap) en ondanks alle explosies en botte humor is dat – net als bij de eerste Deadpool – waar het om draait en de focus ook op blijft. Geen werelden om te redden, maar specifieke mensen. Het weet wat voor een film het is en heeft gigantisch veel plezier. Hierbij moet wel gezegd worden dat Deadpool 2 de superhelden-formule wat meer lijkt te omarmen, er zijn genoeg gelijkenissen met bijvoorbeeld Loganin tegenstelling tot Deadpool waar er bewust tegen alle clichés werd aangeschopt. Er worden duidelijk zaadjes geplant voor een succesvolle franchise, de vraag is hoe een personage als Deadpool zich hierin gaat ontwikkelen. Veel van de actie uit Deadpool 2 is klein van schaal, maar spectaculair om te zien. Het zijn uiteindelijk wel erg veel vuistgevechten, maar het is redelijk gelukt het dynamisch en gevarieerd te houden. De humor in Deadpool 2 is een mix van meta- en zeer botte of flauwe grappen, waar je als kijker van moet houden. Waarschijnlijk is het omdat het een vervolg is en je weet wat je kunt verwachten, maar hier en daar voelen de grappen wat geforceerd (bijvoorbeeld alle momenten met Karan Soni's Dopinder). Dat wil niet zeggen dat de film niet doordrenkt zit met sterke komische momenten en totaal onverwachte wendingen. Blijf vooral kijken tot het midden van de aftiteling, waar één van de beste 'mid-title sequences' wordt getoond. Misschien meer nog dan in de eerste film komt veel van het beste materiaal niet zozeer uit Deadpools opmerkingen, maar uit zijn interactie met andere personages. Hij en Stefan Kapičič' Colossus zijn het absolute hoogtepunt, hoewel de chemie met Cable ook sterk is. Het acteerwerk is van de bovenste plank en iedereen heeft ogenschijnlijk gigantisch veel plezier. Ryan Reynolds en Morena Baccarin zijn niets van hun charme verloren een een genot om naar te kijken. Josh Brolin zet een ruig, gelaagd personage neer. Julian Dennison speelt net als in het sublieme Hunt for the Wilderpeople wat schreeuwerig, maar heeft zijn hart op de goede plek.

Filmspecs

Medium: Blu-ray
Genre: Actie, Komedie, Superhelden
Regio: A, B, C
Jaar: 2018
Speelduur: 119 min
Verpakking: Blu-ray Duo Keepcase
Resolutie: 1920 x 1080p
Beeldverhouding: 2.39:1 HD niet anamorf
Geluidssporen:
 • DTS-HD MA 7.1 - Engels
 • DTS 5.1 - Frans
 • DTS 5.1 - Italiaans
 • En vele andere
Ondertiteling: Nederlands, Engels, Frans, Italiaans, En vele andere
Uitgever: 20th Century Fox Home Entertainment
EAN: 8712626073369

Extra's

 • The Super Duper $@%!#& Cut
 • Verwijderde/verlengde scènes
 • Bloopers
 • Deadpool Family Values: Cast van personages
 • David Leitch, Not Lynch: De Regie van DP2
 • Deadpool's Lips are Sealed: Geheimen en easter eggs
 • Until Your Face Hurts: Alternatieve takes
 • Roll with the Punches: Actie en stunts
 • The Deadpool Prison Experiment
 • The Most Important X-Force Member
 • Chess with Omega Red
 • Swole and Sexy
 • "3-Minute Monologue"
 • Audiocommentaar van Ryan Reynolds, David Leitch, Rhett Reese en Paul Wernick
 • Deadpool's Fun Sack 2

Techniek en extra's

Beeldkwaliteit

Deadpool 2 is in het oorspronkelijke beeldformaat van 2.39:1 op een dual-layer BD50 Blu-ray Disc gezet. Voor een recente productie gooit deze transfer hele hoge ogen. Het beeld is haarscherp en vol levendige kleuren. Deadpool zelf springt eruit met zijn rood/zwarte pak en ook de omgevingen worden in felle kleuren weergegeven. Het glimmende van Colossus is ook goed aanwezig. De film heeft soms een aantal afwijkende stijlkeuzes qua beeld, soms zitten er stukken in die overdreven overgesatureerd zijn met overdreven felle kleuren en een soft uiterlijk. De transfer geeft dit allemaal perfect weer. Het enige is dat er soms wat bewegingsonscherpte in voorkomt, maar dat merk je niet al teveel. Verder een geweldige transfer.

Geluidskwaliteit

Deadpool 2 heeft een DTS-HD Master Audio 7.1-track meegekregen in de oorspronkelijke Engelse taal. Fox gebruikt nog niet veel Atmos-tracks op hun BD- en UHD-uitgaven maar deze lossless track mag er zeker zijn. Deadpool 2 is een zeer actieve film met veel actie, dialogen en geluidseffecten en die eisen gewoon een audiotrack op die dit aankan. De 7.1-track die is bijgevoegd is daar zeker voor geschikt. De dialogen komen netjes en helder uit de centerspeaker en gedurende de gehele film komt er eigenlijk uit elk hoekje en gaatje continue wat geluid. Soms is het muziek, dan zijn het geluidseffecten en dan zijn het ambiancegeluiden. Spreiding is volop en de dynamiek is maximaal. Een feest voor de oren en de maximale score voor deze track.

Extra's

Deadpool 2 krijgt een uitgebreide 2-disc-uitgave mee met een verlengde versie van de film op een aparte Blu-ray Disc en met vele extra's op disc 1. Alle extra's zijn in 1080P HD en zijn Nederlands ondertiteld.

The Super Duper $@%!#& Cut (Disc 2)(134 min)
Deze versie van de film duurt een kwartier langer dan de Bioscoopversie. Er is in essentie niet veel veranderd aan het verhaal, alleen krijgen sommige onderdelen wat meer achtergrondinformatie. De audio- en ondertitelopties zijn hetzelfde als van de bioscoopversie op Disc 1.

Verwijderde/verlengde scènes (3 min)
De typische verwijderde en verlengde scènes waarvan duidelijk is waarom men ze heeft weggehaald/ingekort.

Bloopers (3 min)
Diverse grappen en grollen.

Deadpool Family Values: Cast van personages (15 min)
Meer achtergrondinformatie over de cast en de personages die ze spelen. Let op: er worden een aantal spoilers gegeven.

David Leitch, Not Lynch: De Regie van DP2 (11 min)
Wat losse stukken interviews met regisseur Leitch afgewisseld met wat B-roll opnames op de set.

Deadpool's Lips are Sealed: Geheimen en easter eggs (13 min)
Blijkbaar waren de opnames van Deadpool 2 erg geheim, en deze extra vertelt daar meer over.

Until Your Face Hurts: Alternatieve takes (9 min)
Wat alternatieve opnames met daarbij wat interviews waarom ze anders zijn opgenomen.

Roll with the Punches: Actie en stunts (7 min)
Weer wat B-roll opnames over actie en stuntsopnames, en is erg leuk om te bekijken.

The Deadpool Prison Experiment (11 min)
In deze extra krijg je als kijker meer achtergrondinformatie over de setting van de gevangenis in de film.

The Most Important X-Force Member (2 min)
Een korte featurette over een mede-teamlid van de X-Force.

Chess with Omega Red (1 min)
Een kort stukje over een medegevangene.

Swole and Sexy (2 min)
Een korte featurette over wat andere karakters in de film.

"3-Minute Monologue" (2 min)
John Brolin geeft hier kort een acte de presence.

Audiocommentaar van Ryan Reynolds, David Leitch, Rhett Reese en Paul Wernick
Een informatief audiocommentaar met veel achtergrondinformatie en de bekende droge humor van Ryan Reynolds.

Deadpool's Fun Sack 2 (38 min)
Deze extra bestaat uit filmpjes en afbeeldingen. De filmpjes zijn o.a. zijn Bob Ross-imitatie en andere humorische filmpjes.

Conclusie

Deadpool 2 gaat tegen wil en dank de strijd aan met Cable die een mutant wil aanvallen die hij eigenlijk helemaal niet mag. In dit vervolg zie je als kijker meer van dezelfde flauwe humor en over-de-top-actie. Is dat erg? Als je ervan houdt in zijn geheel niet. De Blu-ray Disc-uitgave is in elk geval een voltreffer met een geweldige beeld- en geluidstransfer, een dik pakket aan extra's en als kers op de taart een verlengde versie van de film op een aparte Blu-ray Disc. Een topuitgave.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties. Geef als eerste een reactie in dit topic!

16 Drugs Geweld Grof DTS HD Master Audio 7.1 geluid
DVDBlu-rayStreamingBioscoop
8

Beoordeling allesoverfilm.nl

Film:8
Beeldkwaliteit:9
Geluidskwaliteit:10
Extra's:10
8.2

Beoordeling lezers

# beoordelingen: 5
?

Jouw beoordeling

Log in om deze film te beoordelen.

Extra screenshots